^
A
A
A

Vaginismus ja psedovaginizm

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Emätinkouristusta - refleksi supistuminen lihasten puristaa emättimen kun emätin on täytetty (esimerkiksi tuli peniksen, sormi tai muu esine), huolimatta pyrkimyksessä naisten joilla pyritään esineen tunkeutuminen, ilman rakenteellisia tai muita fyysisiä sairauksia. Vaginismukseen liittyy usein pelko kipua ja pelkoa ulkomaisen kehon tuomisesta emättimeen.

Vaginismus esiintyy yleensä seksuaalisen toiminnan alkamisen myötä. Lihaksen kouristuskohtaista supistumista edeltää kipu pelko defloration aikana, mutta joissakin tapauksissa se ilmenee äkillisesti, yllättäen potilaalle kivuliaalla defleraatiolla. Pehmeät, tahdikas miehet eivät vaadi koitosta. Kun yrität uudelleen, kaikki toistuu. Tulevaisuudessa vaginismus ilmenee gynekologisesti. Kolme astetta vaginismuksesta voidaan erottaa: 1 astetta - reaktio tapahtuu, kun peniksen tai instrumentin insertoidaan vaginaan gynekologisen tutkimuksen aikana; II astetta - reaktio tapahtuu, kun kosket sukupuolielimiä tai odotat niiden koskettamista; III astetta - reaktio tapahtuu, kun esitetään seksuaalista tekoa tai gynekologista tutkimusta.

Koska Defloraatio aviopuolisolla tuskin kokenut, vaikka monissa tapauksissa ei heikennä ihmissuhteet, ja seksuaalinen mukauttaminen parin tapahtuu tasolla hyväily tai (jos mahdollista) vestibular yhdynnästä. Naiset, joilla on vaginismus, voivat usein kokea orgasmeja, mutta ottaa yhteyttä lääkäriinsä tekee heistä huonompi tai haluavat saada lapsen.

Vaginismuksen diagnoosi

Diagnoosin vaginismus on tarpeen sulkea pois fyysiset syyt. Tätä varten tutkimus suoritetaan hoidon päättymisen jälkeen, mikä tekee tutkimuksesta mahdollisen. Potilas on istuma-asennossa tuolilla, laihduttamisen jälkeen labia minora, niitä tutkitaan peilien tai sormet kautta reikä himmentä. Tämä yksinkertainen tekniikka (sormitutkimus) voi samanaikaisesti vahvistaa normaalin emätin ja olettaa diagnoosin vaginismuksesta.

Emätinkouristusta olisi eriytettävä psedovaginizma kun kipu kun yrittää introjection, kouristus kouristuksia ja puolustava reaktio naisten ovat toissijaisia, koska tappion genitosegmentarnoy komponentin (kehityksen häiriöt, lihavuus, kiinnikkeistä ja muista gynekologisia sairauksia, joten introitus jyrkästi kivulias). Lisäksi vaginismi on erotettava Koi-tofobii - pelko kipu yhdynnän aikana, estäen sen täytäntöönpanoa ja mukana ei ole puuskittainen supistuminen emättimen lihaksia. Kanssa emätinkouristusta Sama ilmiö voi johtua väärästä toiminnasta tietämättömyydestä johtuvia kummankin osapuolen sukuelinten anatomia. Tällöin yksi korjaus riittää seksuaalisen toiminnan palauttamiseen.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Vaginismuksen hoito

Vaginismuksen hoito on muuttaa käyttäytymistä, mukaan lukien kokemus itsekosketuksen käyttämisestä emättimen sisäänkäynnistä ja siirtymistä hitaasti eteenpäin, mikä vähentää myöhemmän kivun pelkoa. Nainen koskettaa perineumia päivittäin niin lähelle emättimen sisäänkäyntiä ja levittää pientä lasta sormillaan. Kun emättimen sisäänkäynnin yhteydessä tapahtuva pelko ja ahdistus välittyvät, potilas voi lisätä sormen virtsan reikään laajentamalla sisäänkäyntiä emättimeen. Jos sormen sytyttäminen ei aiheuta epämukavuutta, suositellaan suositeltavaa emättimen laajentamista kooltaan kooltaan. Näitä laajentimia voidaan suositella luonnolliselle bougielle. Ne mahdollistavat perivaginaalisten lihasten käyttämisen kevyeen paineen kasvuun ilman refleksin vähentämistä. Ensimmäinen laajentava nainen voi antaa pistää kumppanin yhdynnän aikana, se on vähemmän tuskallista, koska nainen on seksuaalisesti innoissaan. Jos dilatanttien levittäminen on kivutonta, seksuaalisen pariskunnan on toteutettava vulva herättäminen huolellisesti ottamalla peniksen käyttöön. Seksuaalisen pelin aikana naisen pitäisi tottua tuntea kukko hänen vulvassaan. Lopulta nainen voi lisätä kumppanin emättimeen osittain tai kokonaan. Hän voi tuntea itsevarmuutta ollessaan yläasennossa. Jotkut miehet kokevat tilanteessa erektiohäiriöitä tässä asennossa, ja fosfodiesteraasi-inhibiittoreita voidaan suositella.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.