^

Pyörän valinta

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.11.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Polkupyörän valinta on prosessi, joka ensi silmäyksellä on kiehtovaa. Kuitenkin valtava määrä malleja, jotka tarjoavat sekä erikoistuneita pyöräilykeskuksia, verkkokauppoja ja markkinoita, on valtava. Myös valmistusyritysten luettelo on erinomainen, ja jos katsotte, että lähes kaikki polkupyörät ovat epätavallisen kauniita, niin ostaja-aloittelija sanan kirjaimellisessa mielessä lentää. Jos saat liikkeessäsi asiantuntevan konsultin, harkitse puolta ongelmasta, jonka päätitte. Asiantuntija pystyy kertomaan, millaisia polkupyöriä on olemassa, minkä tyyppisiä polkupyöriä voi sopia sinulle. Älä kuitenkaan häiritse omaa tietämystään ja tietämystään, sillä polkupyörän valinta on myös taloudellisia kustannuksia.

Polkupyörä todella tulee yhä suositumpi kuljetusväline ja suosikki "lapsi" niille, jotka haluavat aktiivista vapaa-aikaa. Tänään tilastojen mukaan maapallomme laaja-alueet ovat yli puolitoista miljardin pyöräilijän, joista tuhansia päivittäin onnellisia omistajia, jotka onnistuivat tekemään oikean polkupyörän valinnan, lisätään joka päivä.

Mikä on hyvä pyörä?

Ihanteellinen pyörä, sellaista, että yksi ja elämästä, ei tietenkään ole vielä keksitty. Siksi ennen kuin päätät, minkä tyyppiset polkupyörät ovat sinulle sopivia, suosittelemme perehtymään hyvän polkupyörän merkkeihin: 

 • Polkupyörän ei pitäisi olla liian raskas, koska tämä "todellinen ystävä" ei aina vie sinua, joskus sinun on kuljetettava se omiin käsiinsä. 
 • Riippumatta siitä, millaisia polkupyörät houkuttelevat ulkoisesti, muista, että pyörä on yksinkertaisesti luotettava. 
 • Pyöräsi voi vaatia säännöllisiä korjauksia, joten sinun on varmistettava, että paikkakunnallasi (kaupungeissa) on pyöräliikkeitä, joissa voit ostaa tarvittavia osia ja varaosia. 
 • Pyörää on helppo hallita. 
 • Polkupyörä poltetaan vakaudeksi ja turvalliseksi kuljetusvälineeksi. 
 • Polkupyörällä on oltava hyväksyttävät kustannukset, joten halutun mallin kustannukset ovat riittävät, ei niin paljon kuin järjetöntä vastustusta. 
 • Pidät pyörällä, sillä itse asiassa et saa vain ajoneuvoa, vaan kaksipyöräistä "ystävää".

Miksi tarvitset polkupyörän?

Polkupyörän valinta riippuu siitä, miten aiotte käyttää sitä ja seuraavia kysymyksiä, jotka sinun tulisi kysyä itseltäsi ennen ostamista: 

 • Miksi tarvitset polkupyörää ja miten voit ajaa sitä - joka päivä työtä varten tai tarvitset urheiluvälineitä luokkiin ja kilpailuihin. 
 • Millaisella maastolla aiot ajaa pyörällä - tiellä, pohjamaalilla tai maastossa 
 • Jos aiot harrastaa urheilua, millaista freeridea, maastoa, maata tai muuta. 
 • Polkupyörän valinta riippuu painosta, älä epäröi punnita itseäsi ennen kuin ostat pyörän. 
 • Aiotteko säännöllisesti tarkastaa kaksipyöräinen ystäväsi, kuinka usein aiot huolehtia hänestä ja onko sinulla aikaa näiden ongelmien suhteen.

Jos vastasit rehellisesti itseäsi näille ja ehkä muillekin "pintaan" pohdinneissa kysymyksissä, voit alkaa tutkia polkupyörien tyyppejä.

Polkupyörätyypit

Polkupyörämallien lukumäärää ei voida laskea. On polkupyöriä tytöille, on polkupyöriä teini-ikäisille, suosituin polkupyörä kaupungin, sanalla, valinta on loistava.

Kaikki tämä "velomonaliteetti" voidaan systematisoida kahden pääluokan ja kuuden polkupyörätyypin avulla:

Luokat: 

 1. Polkupyörä kaupunki tai jokapäiväinen 
 2. Polkupyörä urheilulle

Polkupyörätyypit

 1. Tie -, raitiovaunu - polkupyörät.
 2. Matkailupolkupyörät. 
 3. Maastopyörät. 
 4. Tiepolkupyörät. 
 5. Mixed mountain-tourist. 
 6. Erikoispolkupyörät.

Kilpa-polkupyörät

Tämän tyyppisen polkupyörän rungon mittasuhteet eroavat samalla tavoin kuin monet sen rakenteelliset yksityiskohdat yksinkertaisista, jokapäiväisistä polkupyöristä tietyn käyttötarkoituksen vuoksi. Tämä on kevyin painoinen malli - enintään 10 kiloa. Tämäntyyppisen pyörän mitat on valittu pyörän painon minimoimiseksi, kaikki osat on valmistettu suuritehoisista kevyistä metallista ja jopa ketjutähteistä, jarruvipuilla on leikkauksia, jotka helpottavat koko rakennetta. Racing-tyyppisellä pyörällä on erinomainen liikuteltavuus, mutta se ei ole liian mukava matkoilla pitkillä matkoilla. Rata- ja tiepolkupyörät ovat fyysistä kestävyyttä ja urheilukoulutusta, koska ne luokitellaan urheilupolkupyöriksi. Tällaisten pyörien tehtävänä on voittaa kilpailuja eikä tarjota mukavuutta kaukaisessa, rauhallisessa matkassa.

Touring polkupyörät

Tämän pyörän kehyksen mittasuhteiden tulisi tavallisesti vastata matkailijan kasvua, lisäksi matkailupyörän ja kilpapyörän tulee olla riittävän kevyt - enintään 11 kiloa. Pyörän vetoketju on hieman koholla, pyörät on varustettu vahvoilla paksuisilla neulomilla, jotka on erityisesti suunniteltu pitkäksi ajaksi ja voittavat tien esteet. Matkailupolkupyörän ominaisuus - polkimet - tuklipsy. Joissakin malleissa ei ole tuklippoja, joten matkailija voi säätää säädettäviä voimia kiipeämällä vuorelle. Näiden malleiden jäljet ovat mukavampia kuin heidän kilparadoillaan "veljillä" ja niissä on runsaasti lisävarusteita - pussi tai rungot, erikoisliitokset purkkeihin ja niin edelleen. Polkupyörämatkailu edellyttää osallistumista kampanjoihin ja heikomman sukupuolen edustajiin, joten tämän lajin malleissa on tytöille erityisiä polkupyöriä.

Maastopyörät

Erittäin suosittu extreme sportsin ystäville. Tämäntyyppisen polkupyörän rungon koko ei ole paljon erilainen kuin matkailupyörän koko, sillä ne ovat hieman pienempiä, sillä karkealla maastossa on tarpeen tasata kuormaa siirtämällä kehoa sivulle tai taakse.

Viime aikoina valmistajat alkoivat tuottaa maastopyörät kilpa-tyyppisillä kehyksillä, eli jyrkemmiksi. Näiden pyörien pyörät ovat melko laajaa, renkailla on laakerit. Tällaisen polkupyörän valinta on paljon kokeneita, kokeneita pyöräilijöitä, joilla on vankka kokemus ja tietyt taidot.

Mountain Matkailutietoja

Tämä on eräänlainen hybridi aiemmista lajeista, joissa kaikki edut on yhdistetty - vahvistetut jarrut, polkupyörän kehyksen muoto ja koko, välileveysrenkaat, lisävarusteiden lisävarusteet. Tällainen pyörä soveltuu sekä matkojen rakastajalle että lähiöiden asukkaille, jotka päivittäin päästävät töihin kaupungissa. Sekatyyppinen rakenne teki tämän pyörän suosittu monipuolisuuden vuoksi. Niinpä vuoristomatkailumalleja - tämä on polkupyörä kaupunkiin ja pitkä matka-ajoneuvo ja ihana liikenne kesäisille asukkaille. Näitä pyöriä kutsutaan usein kaupungeiksi tai esikaupunkialueiksi.

Tiepolkupyörät

Yleinen ja kätevä, että tässä muodossa on vaihtoehtoja lasten polkupyörille sekä polkupyöriä tytöille. Huolimatta siitä, että nämä pyörät painavat enemmän kuin urheilu - jopa 14-15 kiloa, ne ovat suosittuja rakenteen vahvuuden ja vakauden ansiosta. Lisäksi maantiepyörillä on erittäin mukava, laaja satula. Ferocious polkupyörät ovat myös eräänlainen kaupunkiväylä joka sopii kaikille pyöräilijän ikäisille.

Erikoispolkupyörät

Nämä ovat tandems, eli kaksinkertaisia polkupyöriä, nämä ovat motocross-malleja, jotka ovat erittäin suosittuja lasten ja nuorten keskuudessa. Myös erityyppisiä ovat freestyle polkupyörät, taittuvat polkupyörät ja muut eksoottiset mallit. Tällaiset mallit pääsääntöisesti hankitaan tarkoituksellisesti, minkä vuoksi tämäntyyppisen polkupyörän valinta ei vaadi lisäohjeita.

Polkupyörän valinta on hankalaa liiketoimintaa, mutta myös miellyttävää samanaikaisesti. Ilmeisesti, kun on kyse pitkäaikaisesta talouskriisistä, vanha ilmaus "auto ei ole ylellisyyttä vaan kuljetusväline" on menettänyt totuudenmukaisuutensa, riittää tarkastelemaan bensiinin kustannuksia. On aika korvata se merkityksellisimmällä tavalla, esimerkiksi tällainen "polkupyörä ei ole ylellisyyttä vaan keino aktiiviseen elämäntyyliin ja kätevään liikkeeseen".

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.