^

Kuinka oikein ja tasaisesti rusketus auringossa valkoisella iholla

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Kesäkauden alussa monet meistä alkaa ihmetellä, kuinka kaunista ja tärkeätä on, kuinka nopeasti aurinkoa auringossa. Tämä ongelma ei ole kadonnut merkityksellisyydestään jo pitkään, koska ihon sujuva suklaa on suosittu huippu. Joten, jotta saat nopeasti kauniin parkitun ruumiin, on noudatettava tällaisia suosituksia:

 1. Valmistelu olisi aloitettava pari kuukautta ennen suunniteltua lomaa.
 • Monivitamiinikompleksi ihon parantamiseksi estää ihon kuivumista ja epämuodostumia auringonvalolle altistumisen vuoksi. Suositellaan myös sellaisten lääkkeiden saanti, joissa on A-, C- ja E-vitamiineja, jotka ylläpitävät ja pitävät terveydentilaa.
 • Koska ihoa uudistetaan jatkuvasti, on välttämätöntä puhdistaa kuolleiden solujen rungot ennen rantaan menemistä. Tätä varten on suositeltavaa käyttää erityisiä pensaita tai kuoruja luonnollisista kasvikomponenteista. Tällaisten menetelmien jälkeen iho muuttuu silkkiseksi ja pehmeaksi.
 1. Oikea paikka aurinkoa.
 • Jotta saisit nopeasti rusketuksen, aurinko-ohjeita suositellaan millä tahansa vesistöalueella. Vesipinta heijastaa ultraviolettisäteitä, mikä lisää niiden toimintaa.
 • Auringonotto on parempi aamulla klo 11.00 tai illalla klo 16.00 jälkeen. Älä myöskään unohda, että saadaksesi tasaisen kaunis ihon sävyn, sinun on säännöllisesti muutettava asemasi, kääntämällä auringon säteet.
 1. Turvallinen ja nopea parkitus on suositeltavaa käyttää erityistä kosmetiikkaa. On olemassa monia voiteita ja voiteita, joissa on aktiivisia lisäaineita, jotka suojaavat vahingollista säteilyä vastaan, mutta myös nopea ja tärkein auringonotto. Näiden lääkkeiden koostumus sisältää komponentteja, jotka lisäävät melaniinin synteesiä tai parantavat verenkiertoa ihossa niin, että pigmentti alkaa aktiivisesti kehittyä.
 2. Älä unohda vesitasapainoa. Levon aikana lisää päivittäistä vedenottoa noin litran. Tämän ansiosta keho säilyttää nuoruutensa ja kauneutensa, on sileä ja joustava.
 3. Aurinkoisten toimenpiteiden jälkeen ja ennen nukkumaanmenoa, käytä ravitsevaa, rauhoittavaa tai rauhoittavaa kermaa kehoon. Tämä mahdollistaa ihon lepäämisen ja toipumisen seuraavana päivänä.
 4. Säilöntäaineen säilyttämiseksi suositellaan pestä kahvipesua (hankaamatta sitä), koska kahvi parantaa pigmentaatiota. Pesu musta tee, koska teeuute ei ole pelkästään virkistävä ja sillä on nostovoima, se myös säilyttää tumman värisävyn. Sävyttämään verisuonten voit ottaa kylmällä suihkulla.

Kaikki edellä mainitut suositukset antavat sinulle mahdollisuuden saada parkittu ja terve iho mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Kuinka aurinkoa auringossa suklaaväriin?

Kaunis sileä rusketus tekee kehosta houkuttelevamman, hoikka ja sopii. Harkitse tärkeimmät suositukset, jotka kertovat, miten aurinkoa auringossa suklaaväriin:

 • Pari päivää ennen loput kannattaa käydä saunassa tai saunassa, kun hoidat ihoa hyvin kuuraamalla. Tämä poistaa sen keratiinoituneesta kerroksesta ja valmistautuu auringonottoon.
 • Suklaan sävyjen saamiseksi aurinkooperaatiot toteutetaan parhaiten klo 8.00-11.00 ja illalla klo 16.00-19.00. Samanaikaisesti ensimmäisenä päivänä auringonpolttama voi kestää yli 15-20 minuuttia.
 • Ui useammin, koska märkä ruumis on alttiimpi ultraviolettivalolle. Liikkuvat pelit antavat tasaisen sävyn. Jos haluat rentoutua kannella, älä unohda kääntyä.
 • Ota aurinkovoidetta sopivalla UF-suodattimella ihosi tyypin mukaan. Tässä tapauksessa, sitä kevyempi keho, sitä korkeampi suojaustekijä. Levitä kerma 20 minuuttia ennen aurinkoa, päivitä 2-3 tunnin välein ja uinnin jälkeen.
 • Verenkierron lisäämiseksi ja melaniinin tuotannon lisäämiseksi käytä rusketuksen tehostajaa. Useimmissa tapauksissa ne eivät sisällä UF-suodatinta, mutta ne antavat sinun saada tumman sävyn lyhyessä ajassa ja niille, joilla on jo rusketus. Vaalealle iholle on käytettävä parkituserottimen UF-suodattimella.
 • Voit saada suklaan varjossa kehon erilaisia öljyjä ja parkitusgeelejä vitamiineilla A, E, levitettä tai kasveja.
 • Älä myöskään unohda kosmetiikkaa hoitoa auringon käsittelyn jälkeen. Tähän luokkaan kuuluvat jäähdytys- ja rauhoittavat öljyt, geelit ja voiteet. Haluttaessa ne voidaan korvata kosteusvoimalla.
 • Hanki suklaanruskea auttaa erityistä ruokavaliota. Ruoan tulee olla tasapainoinen, runsaasti hedelmiä ja vihanneksia karoteenin kanssa. Salaatit voidaan täyttää oliiviöljyllä, koska se sisältää E-vitamiinia. Hyödyllisiä ovat hapan maitotuotteet, munat, lehtivihannekset.

Ihon väri riippuu myös auringonpaistosta. Suklaan sävyä saamiseksi kannattaa levätä Indonesiassa, Brasiliassa, Ecuadorissa, Kongossa tai Kolumbiassa. Tässä tapauksessa käytä keinoja maksimiteho-SPF: llä ja käynnistä tulipalo 2-5 minuuttia päivässä. Tumman kahvin väri iholle voidaan saada Intian ja Malediivien lomakohteissa. Yrttejä annetaan Egyptin, Yhdistyneiden arabiemiirikuntien, Israelin rannoille.

Voinko aurinkoa auringossa autosunun jälkeen?

Jotkut ihmiset haluavat käyttää rusketusta ympäri vuoden, käyttämällä tätä paitsi aurinkoa tai solariumia, mutta myös erityisiä kosmeettisia voiteita. Tästä seuraa täysin luonnollinen kysymys: Onko mahdollista aurinkoa auringossa autosunun jälkeen? Vastaus on yksiselitteinen - tietenkin voit. Lisäksi jokainen uimapuku näyttää paljon houkuttelevalta kevyesti nahkottavaksi iholta kuin vaalealla iholla. Myös punoitusta ei näy, jos vähäinen auringonpolttautuminen on tapahtunut.

Autosunburn toimii vain ihon pinnalla, värjäämällä sitä. Eli se ei vaikuta ultraviolettisäteiden tunkeutumiseen ja kudokset pysyvät herkkiä auringonvalolle. Tässä tapauksessa siirtyminen keinotekoisesta luonnolliseen parkitukseen on sileä ja huomaamaton.

Tulipalon tärkeimmät suositukset:

 • Ensimmäisiä pari lepopäivää ei suositella uimaan suolavedessä. Riittää vain kastella kehoa kostealla pyyhkeellä. Tämä johtuu siitä, että keinotekoinen auringonpolttama voi pestä ennenaikaisesti ja epätasaisesti.
 • Sunbathing on parempi aamulla tai illalla.
 • Varmista, että käytät aurinkosuojatuotteita, sillä itsetabuinti ei suojaa ihonpuhdistusta.
 • Auringonoton jälkeen kosteuttaa ihoa erityisen kosmetiikan tai rasvan kerman avulla.

Parantaa ja pidentää hiutaleen ihon vaikutuksen säilyttämistä välittömästi lepoa edeltävän ajan jälkeen, joten voit käyttää itsepuhdistuvaa, mutta kyllästynyttä sävyä.

trusted-source[1]

Voinko ottaa aurinkoa joka päivä auringossa?

Lähdössä kesälomalla, usein kuulet kysymyksen: Onko mahdollista aurinkoa joka päivä auringossa? Kaikista hyödyllisistä ominaisuuksista huolimatta auringonpolttama ei ole sallittua kaikille. Joten vanhuksille, raskaana oleville alle kahdelle lapselle, joilla on kardiovaskulaarisia, hermostuneita tai hengityselimiä, altistuminen auringolle on oltava vähäinen.

On mahdollista ottaa aurinkoa joka päivä, mutta jotta muu on turvallinen, on noudatettava näitä sääntöjä:

 • Suojaa itsesi kuivumista vastaan juo mahdollisimman paljon nestettä. Jäähdytettyjä juomia tai alkoholia kielletään.
 • Pysy lämpöä aikaisin aamulla tai illalla. Aikaa klo 11.00-16.00 käytetään parhaiten viileässä huoneessa.
 • Sunbathing on oltava vähitellen. Joten ensimmäisenä päivänä 10-15 minuuttia riittää suorassa auringonvalossa. Joka kerta voit lisätä aikaa 5-10 minuuttia. Lepoajan enimmäispituus saa olla enintään 1 tunti, edellyttäen, että keholla on jo rusketus.
 • Hyvällä aurinkolaseilla, joissa on korkealaatuinen UV-pinnoite, suojaavat silmien limakalvoja ja estävät sidekalvontulehduksen kehittymisen.
 • Riippumatta siitä, kuinka paljon aikaa aiot viettää lomalla, älä unohda hattu, joka suojaa pään ylikuumentumiselta ja lämpöhalvauksesta.
 • Vartaloa tulisi levittää kermalla, jonka suojaava suodatin on vähintään 6-10 yksikköä ultraviolettisäteilystä.
 • Sunbathing ei ole mahdollista tyhjään vatsaan ja välittömästi aterian jälkeen, myös kieltämällä nukkuminen rannalla.

Edellä mainittujen suositusten noudattamatta jättäminen päivittäisellä tulipalolla on vaarallista. Koska ultraviolettisäiliön yliannostus johtaa ennenaikaiseen ikääntymiseen ja vähentää ihon elastisuutta lisäämällä iho- ja syöpäpotilasriskiä. Lisäksi ylimääräinen UV-tauko katkaisee DNA: n ja solujakoisuuden proteiinien rakenteiden tuhoutumisen vuoksi. Säteilytetyt solut eivät pysty jakamaan ja vähitellen kuolla.

trusted-source[2]

Kuinka paljon aurinkoa auringossa ensimmäistä kertaa?

Kesällä menossa sinun täytyy tietää, kuinka paljon ottaa aurinkoa auringossa ensimmäistä kertaa. Aurinkoa on syytä ottaa 30-40 minuutin kuluttua syömisen jälkeen, ja levätä tyhjälle vatsaan ei ole suositeltavaa. Valitsemalla paikka rentoutua, sinun täytyy muistaa, että on parempi makaa jalat kohti aurinkoa ja kääntyä niin usein kuin mahdollista.

 • Ensimmäisenä päivänä lämmössä voit pysyä 10-15 minuuttia aamulla ja samaa aikaa illalla. Tämä mahdollistaa kehon sopeutumisen. Jos on voimakasta lämpöä, aika lyhenee 5-10 minuuttiin.
 • Toisena päivänä aurinko-prosessit voidaan kaksinkertaistaa, mutta ei enempää. Nopea annoksen suurentaminen voi johtaa valmistelemattoman ruumiin palovammoihin.
 • Kolmannella päivällä lepoaikaa voidaan nostaa jopa tuntiin.

Suositeltu auringonoton aika riippuu ihon tyypistä. Valokotyyppi on epidermisen herkkyysaste UV: lle. On neljä perusvalotyyppiä:

 1. Ihmiset, joilla on kevyet silmät ja läpinäkyvä iho, punaiset hiukset tai vaaleanruskeat, ovat pisamia. Tämä fototyyppi ei pala, mutta palovammoja. Jotta saisit kauniin sävyn, on parasta käyttää itsensä parkitusta. Jos haluat rentoutua auringossa, käytä kerma, jossa on korkea SPF 30-60.
 2. Ihmiset, joilla on harmaat tai ruskeat silmät, ihon valo, hiukset kevyt ruskea tai kevyt. Auringossa nopeasti punastua, jonka jälkeen hieman punastua ilmestyy. Polttamisen riski on korkea, mutta parkitus on tasainen. Lepoaika ei saisi ylittää 10-20 minuuttia kerrallaan.
 3. Tummat vaaleat hiukset, tumma iho, ruskeat silmät. Tällaiset ihmiset eivät käytännöllisesti katsoen polta, ruumis heti pimenee. Voit levätä 20-30 minuuttia kerrallaan. Suositeltu aurinkovoide SPF 10-15
 4. Tummat silmät ja pörröinen iho. Tällaiset ihmiset voivat polttaa, jos he viettävät koko päivän paahtava aurinko. Hanki nopeasti rusketus. Suojavarusteita ei tarvita. Mutta on muistettava, että pitkittynyt auringonotto on vanhentanut ihoa, kuivunut ja ylikypsää.

Turvallisen kesäloman aikana voit tehdä lyhyitä parkitusmenetelmiä. Se riittää 10-15 minuuttia, jotta keho saa tarvittavan D-vitamiiniannoksen ja iholla on aikaa ruskea. Jotta saisit tasaisen sävyn, parkitus on parasta kun seisoo, makaamassa tai istumassa, sinun tulee säännöllisesti kääntyä. Tämän jälkeen makaamaan 10-15 minuuttia varjossa ja anna kehon jäähtyä. Voit ottaa viileän suihkun tai mennä pulahtaa lampiin.

Mihin aikaan on parempi aurinkoa auringossa?

Jotta saisit kehon kauniin kesän sävyn ja kehosi maksimaalisen edun, sinun tulisi tietää, milloin aurinkoa auringossa. Haluttu vaikutus voidaan saada aamulla ja illalla lyhyistä auringonottoistuntoista. Ensimmäisinä päivinä riittää 5-15 minuuttia. Klo 11.00 ja 16.00 välisenä aikana kuumaa lämpöä on parhaiten vältettävä, sillä on olemassa mahdollisuus palovammojen ja jopa auringonnousun vaaraan.

Loman aikana, ajoittaisesti upottaa mereen. Vesipisarat on pyyhittävä, sillä avoimen auringon alla ne toimivat alkuperäisinä linsseinä, mikä lisää palovamman riskiä. Älä unohda, että meressä poltetaan useammin kuin maalla.

Älä aseta itsellesi tavoite saada tumma ihonväri. Liiallinen auringonpoltto aiheuttaa epidermiksen ennenaikaista ikääntymistä, ohittaen sen. Se näyttää parhaalta suklaakonvolta, joka ei ole vain houkutteleva, vaan osoittaa myös terveyttä.

Kuinka paljon voit aurinkoa auringossa?

Haluat saada kauniin, ja ennen kaikkea turvallisen kesänruskeuden, sinun pitäisi tietää, kuinka paljon voit ottaa aurinkoa auringossa. Aurinkoenergiaa on parasta aloittaa aamulla, eli 8-9 am ja 11:00. Aamulla taivaankappale on aktiivisempi kuin illalla, joten sinun on oltava varovainen. UV-säteily on turvallista 5-10 minuuttia. Vähitellen aikaa voidaan lisätä, mutta edellyttäen, että kehossa ei ole palovammoja, ihottumia, punoitusta.

On parempi välttää kuuma ja erityisen aktiivinen keskipäivän aurinko. Tällä hetkellä on suuri riski polttaa, kuumuutta tai auringonpistosta. Klo 16: n kuluttua valaistus ei ollut niin aktiivinen, joten voit levätä 15-30 minuuttia, lisäämällä asteittain aikaa. Tällöin altistuminen ilta-auringolle ei saa ylittää kolme tuntia.

Jotta rusketus kääntyisi kauniiksi ja tasaiseksi, sinun on noudatettava näitä sääntöjä:

 • Menemällä rannalle, paljaat kehon vähitellen: ensin yläosa, sitten pohja ja jalat.
 • Pyyhi itsesi pyyhkeellä, kun olet syöksynyt veteen. Koska pisarat lisäävät punoituksen ja palovammojen vaaraa.
 • Pidä pääsi peitettynä ja aurinkolasilla. Älä unohda hiusten suojausta, esikäsitellä niitä erikoisella väriaineella tai hoitoaineella, joka estää ylikuumenemisen.
 • Yritä olla aktiivinen lepo, älä maku rannalla.
 • Käytä suojakosmetiikkaa SPF-suodattimella. Tässä tapauksessa, sitä kevyempiä iho, sitä korkeampi suojausindeksi.

Aurinkokennot ovat hyödyllisiä kehossa, mutta vain kohtuullisesti. Pitkä oleskelu niiden alla voi johtaa vakaviin ongelmiin: palovammoja, aurinkoa tai lämpöshokkia, melanooman kehittymistä. Siksi on parempi tietää, kuinka paljon voit ottaa aurinkoa ja miten tehdä se turvallisesti.

Kuinka kauan kestää aurinkoa auringossa?

Lääketieteen tilastojen mukaan päivittäin auringon tutkimuksen kohteena olevien ihmisten määrä kasvaa. Jotta voisit levätä menestyksekkäästi, sinun on muistettava kuinka paljon aurinkoa kannattaa auringossa ja miten se tehdään oikein.

Optimaalinen aurinkoaika on aamu-aika, ts. Ennen klo 11.00 ja ilta klo 16.00 jälkeen. Maissa, joissa on kuuma ilmasto, tällä kertaa vähenee 10:00 aamulla ja 18:00 jälkeen. Lounasaikaan valaistus oli hyvin aktiivinen ja vaarallinen. Jotta saisit tasaisen kesän ihon sävyn, riittää viettää enintään kaksi tuntia lämpöä.

Kuinka monta minuuttia se kestää aurinkoa auringossa?

Tietäen kuinka monta minuuttia sinun on aurinkoa auringossa, voit saada paitsi kaunis, mutta myös turvallisen rusketuksen. Auringonvalon virheellinen annostus vahingoittaa kehoa. Kun iho kuivuu, se tuntuu epämiellyttävältä kosketukselta ja nopeasti iästä.

Suositeltu aurinkoaika edellyttäen, että käytetään sopivaa aurinkovoidetta:

 • Ensimmäinen päivä - aamulla ja illalla 1 tunti.
 • Toinen päivä on aamulla 1,5 tuntia ja illalla 2 tuntia.
 • Kolmas päivä on aamulla 2 tuntia ja illalla 3 tuntia.

Omistajat valkoisen ihon, ensimmäinen kerta auringossa on parempi vähentää 10-15 minuuttia. Ja illalla voit mennä ulos 30 minuuttia.

Kun aurinkoa ajetaan merellä, on muistettava, että optimaalinen aika kehon sopeuttamiseksi ja kesän sävytyksen saamiseksi on 10-14 päivää. Lyhyemmällä lepoajalla sinun ei pidä ajaa auringon alla päänne kanssa, sillä tämä ei voi vain pilata uutta lomaasi, vaan johtaa myös epämiellyttäviin seurauksiin.

Kuinka aurinkoa valkoisella iholla auringossa?

Valkoinen iho ja auringonpolttama ovat monimutkaisia käsitteitä. Ongelmana on, että tämä tyyppi muuttuu välittömästi punaiseksi ja vain myöhemmin hankkii rusketuksen. Keltti-fototyyppi polttaa hyvin nopeasti, aiheuttaen monia kielteisiä seurauksia, sekä fyysistä että esteettistä.

Harkitse aurinkoa valkoisella iholla auringossa:

 • Aurinkopaneelit on suoritettava aamulla klo 8.00-10.00 ja ilta klo 18.00. On parempi viettää lounasväli viileässä huoneessa.
 • Värisävytön sävyn hankkimiseksi kestää kauemmin kuin muissa valotyypeissä. Tässä tapauksessa rusketuksen sävy on kevyempi ja hieman punertava.
 • Älä unohda suojata ihoa, etenkin kasvot ja huulet, erikois-kosmetiikan avulla. Valitse kerma ja voiteet, joiden suojaava tekijä on suurempi.
 • Välittömästi uimisen jälkeen suolavedessä ottaa tuore suihku ja pyyhi itsesi. Jokaisen vedenkäsittelyn jälkeen palauta aurinkosuojakerros.
 • Kun valitset paikka lepoon, pysy kaukana vedestä, kun auringon säteet heijastavat sen pinnasta ja lisäävät sen toimintaa.
 • Älä maku yhdelle poseelle, vaihda aurinkoa kehon eri osiin. Älä nukahda rannalla.
 • Juo niin paljon puhdasta vettä kuin mahdollista. Syö tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, juuri puristettuja mehuja. Alkoholi ja sooda ovat vasta-aiheisia.
 • Kun olet palannut rannalta, ota kylmä suihku ja hoitaa kehon kosteusvoidetta. Jos epäillään palamista, käytä paikallisia huumeita panthenolin kanssa.

Edellä mainittujen suositusten lisäksi erityistä huomiota tulee kiinnittää ravitsemukseen. Lepo pitäisi olla kevyen välipalan jälkeen. Kaunista rusketusta varten suosittelemme valitsemaan tuotteita melaniinilla (pigmentti, joka on vastuussa tummasta sävystä). Syö persikat, aprikoosit, melonit, vesimelonit, porkkanat. Pienennä tai lopeta kokonaan kahvia, suklaata, suolaista, rasvaa tai savustettua ruokaa, koska se estää melaniinin tuottoa, mikä vaikuttaa negatiivisesti auringonpolttoon.

Kuinka tasaisesti aurinkoa auringossa?

Kun olet odottanut kesää ja lopulta päässyt rannalle, monet lomanviettäjille on kysymys siitä, kuinka tasaisesti aurinkoa auringossa? Jotta voit saada kaunis ihonväri, sinun on noudatettava näitä suosituksia:

 • Liikkua, ajaa, hypätä, kävellä, pelata rantalentopalloa ja muita aktiivisia pelejä. Jos vain makaat ja käännyt aika ajoin, kiinteä väri ei toimi.
 • Ennen kuin käytät ulkona, älä käytä alkoholia sisältäviä tuotteita tai hajusteita kehoon. Tämä voi aiheuttaa ikäpisteitä.
 • Palovammojen välttämiseksi levätä aamulla tai illalla, mutta enintään kaksi tuntia kerrallaan.
 • Älä unohda päähineitä, koska aktiivinen lämpö kuivuu paitsi iholle, myös suojaamattomat hiukset, jotka voivat helposti muuttua olkiin.
 • Säilytä vesitasapaino ja älä mene lepoon tyhjälle vatsaan tai heti syömisen jälkeen.
 • Käytä aurinkovoiteet ja kosteuttaa ihoa.

Voit saada rusketuksen seisomaan asentoon, kun aurinko ja tuuli tarttuvat kehoon kaikilla puolilla. Älä ota alkoholijuomia lepoon ja älä nuku aurinkopaneelien aikana.

Millaista öljyä on parempi aurinkoa auringossa?

Valmistautuessasi lähteä rannalle, sinun pitäisi tietää millaista öljyä on parempi aurinkoa auringossa. Kaikki öljyt on jaettu aktivaattoreihin ja suojaavat. Jos sinulla on ensimmäinen valotyyppi, eli valkoinen, ihoaltistunut iho tai toinen valotyyppi, valitse öljy, jossa on suuri SPF, eli aurinkosuojakerroin. Jos sinulla on pörröinen iho ja rusketus nopeasti pudota siihen, on parempi käyttää öljyaktivaattoreita, mikä nopeuttaa sytytysprosessia eikä anna sinun saada auringonpoltta.

Useimmissa tapauksissa öljyllä on alhainen suojaustaso, joten se on ihanteellinen lyhyt aurinkomenetelmä. Tällaiset korjaustoimenpiteet auttavat palauttamaan kudokset UV-altistumisen jälkeen, kosteuttamaan, tasapainottamaan vesitasapainon ja kyllästämään käyttökelpoisilla aineilla.

Harkitse suosituimpia kosmetiikkaöljyjä kauniiseen rusketukseen:

 • Garnier Ambre Solaire Oil on yksi suosituimmista kosmetiikasta. Sisältää fotostabilisen suodattimen, joka tarjoaa luotettavan suojan aktiiviselta auringolta. Käytössä on useita suojaustasoja SPF: 6, 10, 15 ja öljyn aktivaattori. Sopii erilaisiin ihomuotoihin ja sitä voidaan käyttää ensimmäisistä lepopäivistä. Se on kevyt kaava ja se ruiskutetaan tasaisesti koko kehoon.
 • Aurinko - kosteuttaa voimakkaasti ja edistää nopeaa auringonottoa. Sisältää karotenoideja, ruusunmarjaöljyä ja mango-uutetta.
 • Nivea on universaali tuote, jossa on useita SPF ja öljyn aktivaattori. Sisältää jojobaöljyä, jolla on antioksidantteja, regeneroitavia ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia. E-vitamiini aktivoi kollageenin ja elastiinikuitujen tuotannon, vahvistaa solukalvoja ja parantaa ihon elastisuutta.
 • Floresan - suojaa ikääntymiseltä, sisältää juustoa, A-vitamiinia ja porkkanauhetta. Imeytyy nopeasti eikä jää jäämiä vaatteille.
 • Vichy Ideal Soleil on aurinkovoidetta herkälle iholle. Sillä on SPF 50, joten sitä voi käyttää palamattomassa kehossa.
 • Eveline - edistää paksun ja pitkän rusketuksen nopeaa ulkonäköä. Siinä on vesitiiviitä ominaisuuksia. Sisältää C- ja E-vitamiineja, pähkinäöljyä ja beetakaroteenia.
 • Payot - on keskimääräinen suojaustaso ja aktiiviset anti-aging-ominaisuudet. Neutraloidaan valokuvamateriaali ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta, estää ryppyjä, pigmenttipaikkoja ja kuivumista.

Luontaiset öljyt auringonpolttamalle:

 • Kookos - ei tukkia huokosia, ei aiheuta ärsytystä ja allergioita, imeytyy nopeasti. Se on helppo miellyttävä tuoksu. Voidaan käyttää sekä ennen että sen jälkeen parkitukseen kosteuttaa ja ravistaa kehoa. Sisältää tyydyttymättömiä rasvahappoja, palauttaa ihon ja auttaa saamaan tasaisen sävyn.
 • Oliivi - edullinen mutta ei vähemmän tehokas työkalu. Täynnä vitamiineja, ravitsee ja suojaa aggressiiviselta auringonvalolta. Ihanteellinen punoituksen ja kivun poistamiseksi palovammoilta.
 • Auringonkukka - hyvää tan voi käyttää kylmäpuristettua öljyä, koska se sisältää enemmän vitamiineja, rasvoja ja hivenaineita. Ravitsee ja regeneroi ihosolut aurinkovoimien jälkeen.

Yksi öljyn tärkeimmistä eduista muiden aurinkosuojatuotteiden kohdalla on se, että öljyä ei pestä pois niin nopeasti veden käsittelyn jälkeen. Tuotetta tulee levittää puhtaalle iholle 30 minuuttia ennen altistumista auringolle. Uinnin jälkeen on suositeltavaa uudistaa suojakerros. Jos käytetään luonnollista öljyä, ilman SPF-tekijöitä, on parempi lyhentää lepoaikaa, koska se voi tulla palamaan.

Kuinka aurinkoa auringossa on vaalea iho?

Ensimmäisen fototypin omistajat kohtaavat usein ongelman siitä, kuinka ottaa aurinkoa auringon vaalealle iholle. Harkitse tärkeimmät tekijät, jotka on vältettävä turvallisen kesäloman vuoksi:

 • Pitkä altistus palavan auringonvalolle on poltettavan vaaran. Voit suojata sinun täytyy laittaa kehon aurinkovoidetta kosmetiikkaa, ja jos et aurinkoa, sitten laittaa sulkemiseen vaatteita.
 • Kiinnitä erityistä huomiota kehon hoitoon. Vaalean ihon haltijat ovat vasta-aiheisia aggressiivisia pensaita ja kuorta. Tällaisen kosmetiikan koostumus sisältää hankaavia aineosia, jotka voivat helposti vahingoittaa auringonvalmistettuja kudoksia.
 • Älä koske ihon alkoholipitoisiin tuotteisiin, eli hajusteisiin tai koristeellisiin kosmetiikkaan, ennen kuin lähdet ulos auringosta. Tämä voi aiheuttaa palovammoja, pigmentoitujen paikkojen esiintymistä. Anna etusija rusketusöljyille, joiden suoja on korkea.
 • Sunbathing on parempi ottaa aamulla tai illalla. 11: 00-17: 00 sen pitäisi olla viileässä huoneessa.
 • Älä maku auringossa. Jotta saisit tasaisen ihon sävyn, sinun on jatkuvasti liikuttava, koska auringon säteet toimivat liikkuvaan kehoon koko alueensa ajan. Ja tämä vähentää merkittävästi palovamman riskiä.

Edellä mainittujen tekijöiden lisäksi, ennen kuin lähdet rannalle, on tarpeellista varastoida juomavettä, ottaa panama ja aurinkolasit. On myös tarpeen kiinnittää huomiota lämpöön kuluvaan aikaan. Käynnistä palo vähitellen 10 minuuttia ensimmäistä kertaa ja lisää joka kerta. Jos noudatat kaikkia suosituksia, sileä iho pysyy nuorena, terveellisenä ja tietysti parkituna.

Kuinka monta tuntia voin aurinkoa auringossa?

Odotetaan kesää ja lopulta rantaan, monet ihmettelevät: kuinka monta tuntia voit ottaa aurinkoa auringossa. Jos noudatat kaikkia turvallisen auringonvalon sääntöjä ja aurinkoa auringonvalossa vähitellen, voit saada pysyvän suklaan varjostimen ihon 10-14 päivän ajan. Mutta voit saavuttaa kauniin värin lyhyemmässä ajassa, joten sinun on noudatettava näitä sääntöjä:

 • Ensinnäkin osta kerma, kosteusemulsio tai öljy tarpeellisella SPF-suojauksella iholle. Tämä värjää ja ei polta, ja suojaa valmistelematon keho haitalliselta säteilyltä. Vähitellen suojaustekijää voidaan vähentää.
 • Kehon hoito aurinko-aurinkovoiman jälkeen ei ole tarpeetonta ostaa luonnon kasviöljyä (kookospähkinä, oliivi, seesamiöljy, avokado tai pähkinä). Se kosteuttaa ihoa ja valmistautua lisää auringonottoon. Lisäksi öljy antaa iholle miellyttävän hehkun ja säilyttää jo olemassa olevan rusketuksen.
 • Älä unohda turvallisuutta, mene kadulle vain aamulla ja illalla. Rentoutuminen rannalla lounastaukoina voi aiheuttaa palovammoja ja vakavia komplikaatioita.
 • Ihanteellisen rusketuksen salaisuus yhtenäisyydessään, joten viihdyt auringon alla aktiivisesti. Jos haluat passiivisen makaavan lepotuoli, älä unohda kääntää sitä niin, että aurinko tarttuu kaikkiin kehon osiin. Jos mahdollista, valitse paikka veden lähellä, koska sen pinta houkuttelee ja heijastaa auringonvaloa.

Sunburn ei ole vain kaunis, vaan myös vaarallinen. Huolehdi ihostasi ja älä vaivaudu nopeasti puristaen.

Kuinka kunnolla aurinkoa kasvot auringossa?

Monet lomanviettäjät etsivät ihon kaunista kesän sävyä, unohtavat, miten aurinkoa aurinkovoidetta auringossa. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä kesälomien valmisteluun. 2-3 päivää ennen rantaa, kuorinta tai pesu. Tämä menettely heikentää kuolleita soluja, jotka estävät rusketuksen. Älä käytä meikkiä rannalla, samoin kuin alkoholia sisältävät tonikit ja muut jätteet, koska se voi johtaa pigmenttipaikkojen tai auringonpolttajien esiintymiseen.

On välttämätöntä valita keino, jolla on SPF-tekijä. Se on hänelle riippuu nopeudesta ja turvallisuudesta auringonpolttama. Aloita aurinko kylpyjä viidestä minuutista, vähitellen lisäämällä aikaa. Paikan valinta rannalla, sinun täytyy mennä auringon jalat, niin sinulla on kaikki mahdollisuudet jopa rusketusta. Kiinnitä huomiota nenän, poskien ja korvien suojaamiseen, sillä nämä kasvojen alueet ovat useimmiten alttiita palovammille. Älä unohda aurinkolasit, jotka suojaavat silmiä ultraviolettisäteilystä.

Tarkastele perusteellisesti ruokavaliota. Vältä alkoholia, hiilihappoa ja liian kylmiä juomia rannalla. Syö tuoreita vihanneksia ja hedelmiä, jotka aktivoivat melaniinin tuotannon. Voit suojata ihoa ennenaikaiselta ikääntymiseltä sisällyttämällä ruokavalion pähkinöihin, maissiin tai oliiviöljyyn, kaaliin, lehtivihreihin.

Kuinka usein voit aurinkoa auringossa?

Kesä on ajan aktiivinen aurinko, jonka alittavuus on vaarallinen keholle. Kuinka usein aurinkoa auringossa on mahdollista monessa suhteessa riippuu oikeasta valmistelusta lepoon ja varmasti valittuun aikaan aurinko-menettelyihin.

Kauniin, terveellisen ja tärkeimmän turkin tärkein periaate on asteittaisuus. Lue 5-10 minuuttia, lisää lepoaikaa. Optimaalinen aurinkoaika on aika 8: 00-10: 00 ja aika 16:00. 11-16 huippu aurinko toimintaa, joten katu ei ole toivottavaa.

Kun päivittäinen auringonotto ottaa huomioon päivän kellonaika ja auringonpolttamisvaaran:

Aika

Auringon aktiivisuus

Palovamman vaara

6: 00-10: 00

Alhainen

Turvallisin aika.

10: 00-12: 00

Keskus-

Suhteellisen turvallinen, mutta sinun on käytettävä aurinkovoidetta.

12: 00-16: 00

Korkea

Sunbathing on vasta-aiheinen myös aurinkosuojatuotteiden kanssa.

16: 00-17: 00

Keskus-

Lepo on turvallista.

17: 00-20: 00

Alhainen

Turvallisin aika.

 

Käytä aina aurinkovoidetta iholle, riippumatta siitä, onko ensimmäinen päivä lepää tai kymmenynyttä. Aktiivisen auringon jäädessä kotiin, kun lähdet ulos, käytä aurinkovoidetta ja kevyitä vaatteita iholle, joka peittää kehon herkät alueet. Älä unohda hattu, aurinkolasit ja juomavesi.

Kuinka tumma, mutta ei polttaa auringossa?

Kun lähdet kesälomaa, sinun pitäisi tietää, miten kellua, mutta ei polttaa auringossa. Tarkastellaan turvallisen tulipalon perussääntöjä:

 • Älä mene auringossa klo 11.00-16.00. Tällä hetkellä ultraviolettisäteily on korkein ja vaarallinen.
 • Kuumimmassa kellonaikana käytä kevyitä vaatteita luonnonkudoksista, mieluiten vaaleasta väristä. Peitä pääsi hattu, korkki tai panama, älä unohda aurinkolasit.
 • Hanki aurinkosuoja SPF: llä sopivaksi valokuvillesi. Käytä sitä 20-30 minuuttia ennen menoa rannalle ja palaa uinnin jälkeen.
 • Varmista, että vesiproseduurit puhdistavat sytytysprosessin ja aiheuttavat siten palovamman.
 • Pidä kehon vesitasapainoa, koska veden puute tekee ihosta kuivan, mikä lisää vaurioitumisen vaaraa.
 • Älä unohda viileää suihkua ja kosteuttaa kehoa sen jälkeen, kun palaat lepoon. Näin kudokset voivat toipua ja valmistautua seuraaviin aurinko-prosesseihin.
 • Hanki kaunis rusketus ja älä polta itseäsi sopivan ravinnon avulla. Pari päivää ennen suunniteltua loma, lisätä ruokavalioon elintarvikkeita monityydyttymättömiä rasvahappoja Omega 6,3, PP A-, E- ja C Ennen menossa rannalle voit nauttia viileä lasi vihreää teetä sitruunalla.

Siinä olisi myös otettava huomioon se, että auringonottoon liittyy useita vasta-aiheita. Auringonsäteitä ei suositella ihmisille, joilla on vakavia sydän-, hengitys-, hormonaalisia, virtsatieteellisiä tai hermostoa aiheuttavia sairauksia. Herkällä iholla ja suurella määrällä mooleja, pigmenttikohtauksia kehossa, erilaisten lääkkeiden saanti. Tässä tapauksessa sinun on neuvoteltava lääkärisi kanssa, jotta kesäloetta ei aiheuta komplikaatioita.

Jos aurinko polttaa, voinko ottaa aurinkoa?

Monilla ihmisillä on sama kysymys, jos aurinko poltetaan, voinko ottaa aurinkoa? Kuinka oikein toimia tässä tapauksessa, odottaa integraatioiden palauttamista ja jatkaa auringonottoa tai lykätä kaikkia seuraavaan kuuma kausi?

Elpymisen kesto auringonpolttaessa riippuu monista tekijöistä:

 • Kudosvaurion syvyys.
 • Ihon tyyppi.
 • Palovamma.
 • Hoitava vaikutusalue.
 • Potilaan ikä.
 • Kroonisten sairauksien esiintyminen.
 • Komplikaatioiden esiintyminen.

Keskimäärin kevyitä palovammoja esiintyy 3-5 päivän aikana ilman erityistä hoitoa ja hoitoa. Jos komplikaatioita esiintyy, palauttaminen voi kestää kuukauden. Palovamman jälkeen näkyvät kosmeettiset vauriot (syntymät, pigmenttikohdat, freckles) voivat säilyä.

Tärkein kriteeri re-tanin saamiseksi on täydellinen ihon uudistaminen. Poltetut kudokset kuorivat, ja niiden sijasta muodostuu nuori punertava väri. Polttonesteen ilmaantuminen osoittaa, että keho ei ole valmis pitkäaikaiseen ja aktiiviseen ultraviolettisäteilyaltistukseen. Siksi myös heikon säteilytyksen jälkeen voit ottaa aurinkoa vähintään 3-5 päivää.

Tänä aikana uiminen kylvyssä tai saunassa on kielletty, koska korkea lämpötila ja kosteus aiheuttavat lisääntynyttä hikoilua. Ihon syvällä kerroksella sijaitsevat hikirauokset ja niiden erittelevät kanavat voivat vaurioitua, mikä aiheuttaa nesteen kertymisen ihon alle. Tämän vuoksi vaurioituneiden kudosten nopea irtoaminen, läpipainopakkausten muodostuminen ja infektion vaara.

Jos polttovammat ovat suurella alueella, korkea lämpötila aiheuttaa tuskallisia tunteita. Toipumisen nopeuttamiseksi suositellaan käytettäväksi dexpanthenoliin perustuvia lääkkeitä: Bepanten, Baneoocin, Levomekol. Ei ole tarpeetonta käyttää paikallisia aineita infektion ehkäisemiseksi, esimerkiksi Levomekol tai Baneocin.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.