^

A-vitamiini kasvojen iholle

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.11.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Retinoli tai A-vitamiini ovat erittäin käyttökelpoisia kuiville ja ongelmallisille iholle. Aineelle on ominaista anti-inflammatoriset, antioksidanttiset ja kosteuttavat ominaisuudet. Mikroelementillä on kaksi muotoa: valmis vitamiini ja provitamiini (karoteeni), joka tulee elimistöön ruoan kanssa ja muuttuu korkealaatuisesta retinolista.

Hyöty

Ihon tärkein hyöty:

 • Nopeuttaa verenkiertoa.
 • Heikentää tulehdusta.
 • Ristiriidat aknen ja muiden ihovaurioiden kanssa.
 • Se neutraloi vapaiden radikaalien vaikutuksen, estää vanhenemisprosessit.
 • Stimuloi solujen uudistumista.
 • Tasaa helpotus ja parantaa ihonhoitoa.
 • Lisää elastisuutta ja parantaa ihon rakennetta.

Retinolia voidaan käyttää primaarisena tai apuvälineenä minkä tahansa ihon säännölliseen hoitoon. Aine on suositeltava tällaisille kosmeettisille ongelmille:

 • Kuivuus, hilseily ja ihottuma.
 • Teini-ikäinen akne, couperose.
 • Epätasainen rakenne ja helpotus.
 • Tummat ympyrät silmien alla ja tämän alueen turvotus.
 • Pehmeä iho.
 • Rypyt, epätasaisuus.

Retinoli on tärkein osa kallista anti-aging kosmetiikkaa. Konsentroitua ainetta voi ostaa apteekista ja sitä voidaan käyttää kotonaamiin tai naamioihin. Retinolasetaatti on saatavana öljyisenä liuoksena kapseleina ja ampulleina.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Reseptit retinolille perustuvalle kasvohoitolle

 1. Ota teelusikallinen ravitseva kerma iholle, 5 tippaa aloe mehua ja 10 tippaa A-vitamiinia. Sekoita aineet perusteellisesti ja pistä paksu kerros. 20 minuutin kuluttua irrota ne varovasti puuvillapyyhkeellä tai lautasliinalla.
 2. Sekoita yhtä paljon oliiviöljyä ja retinolia. Levitä seos kasvosi päälle joka ilta ennen nukkumaanmenoa.
 3. Valmista 1 rkl aloe mehua, ½ teelusikallista kaurajauhoa ja 5 tippaa retinolia. Sekoita kaikki hyvin ja levitä, välttäen silmän ympärillä olevaa aluetta. 15-20 minuutin jälkeen pese lämpimällä vedellä.

Ennen mikroelementin levittämistä, sinun on neuvoteltava kosmetologi, joten sen käyttö on vasta-aiheista. Retinoli on kielletty käytettäväksi ihosairauksissa, yksilöllisessä intoleranssissa ja avoimissa haavoissa, joilla on märkivä sisältö. Myös reseptien ainesosat on kiinnitettävä huomiota, sillä jotkut niistä voivat aiheuttaa allergisia reaktioita.

Hyvän aineen tehokkuuden lisäämiseksi ennen ihon levittämistä iho on höyrytettävä ja puhdistettava. Käyttökelpoisista ominaisuuksista huolimatta retinolin pitkäaikainen käyttö voi johtaa ihon ohenemiseen, kuivumisen ja kuorinnan ilmeeseen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.