^

Analgesia raskauden aikana infektioon

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Raskauden aikana tapahtuvaan infektioon liittyvä analyysi on tehtävä välittömästi naisten kuulemisen yhteydessä tilille kiinnittymisen jälkeen.

Kaikki infektiot ovat vaarallisia raskauden aikana, erityisesti pahenemisaikaa. On turvallisempaa tarkistaa infektio ennen hoitoa, jotta varmistetaan, ettei lapsen terveyttä uhata. Infektiot, jotka on suljettava raskauden aikana:

 • TORCH-infektio. Analyysi toxoplasmoosin, vihurirokko, sytomegaloviruksen, herpesviruksen toteamiseksi on pakollista kaikille odotettavissa oleville äideille.
 • Rubella-testi. Jos vasta-aineet tutkitaan tutkimuksen aikana pienellä määrällä vasta-aineita vihurirokko-aiheuttajalle, raskaana olevan naisen tulee suojata itsensä mahdollisimman paljon potentiaalisten potilaiden kanssa tapahtuvalta kosketukselta. Jos tutkimus suoritettiin ennen raskautta, sinun on saatava ruplaa vastaan rokote.
 • Toxoplasmoosin analyysi. Toxoplasmoosi vaaran aikana on vaarallista, koska se voi aiheuttaa epämuodostumia sikiössä ja aiheuttaa keskenmenoa, synnytystä.
 • Sytomegirosi-analyysi. Mutta näiden virusten aiheuttaman pahenemisen vuoksi keskenmenon todennäköisyys on suuri.
 • RW-analyysi. Analyysi kuppion aiheuttavan vasta-aineen havaitsemiseksi. Analyysi suoritetaan useita kertoja koko raskauden ajan.
 • Hepatiitti B: n ja C: n analyysi
 • Analyysin tekeminen sukupuoliteitse tarttuville infektioille - klamydian, gonorrean, ureplasmoosin, mykoplasmoksen tunnistamiseksi. Edellä mainitut taudit voivat aiheuttaa keskenmenon ja sikiön epämuodostumien kehittymisen.
 • HIV-testaus. Se tehdään kaikille raskauden rekisteröidyille naisille.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Kuka ottaa yhteyttä?

Analyysi hepatiitille raskauden aikana

Hepatiitin analyysi raskauden aikana on pakollista, se toteutetaan useaan otteeseen raskauden aikana, jotta sairauden mahdollisuus voidaan sulkea pois ja jotta voidaan toteuttaa ajoissa toimenpiteitä sikiön tartunnan estämiseksi.

Viruksen hepatiitti B: n analyysi tai HB-antigeenin määritys veressä on tarkin tapa vahvistaa diagnoosi. Jos diagnoosi vahvistetaan, määritä ensin infektiomekanismi ja suorita sitten lääketieteellisiä toimenpiteitä. Yleensä analyysi suoritetaan naisten kiinnostuksen yhteydessä tilissä, mutta jos nainen käy säännöllisesti hammaslääkäri käsittelevän kynsisalon kautta, analyysi toistetaan.

Viruksen hepatiitti C: n analyysi tai määritys AHCV-antigeenin veressä. Tällainen tauti on vaarallisinta, koska se tapahtuu pääasiassa piilevässä muodossa ja ensimmäiset merkit ilmenevät myöhäisillä vaiheilla, jolloin hoito ei enää tuota tuloksia. Jos sikiö on saanut hepatiittiviruksen, se voi kuolla uteroon tai muutama päivä synnytyksen jälkeen. Ainoa tapa on antaa vauvalle rokotus, mutta tämä on tehokasta 95 prosentissa tapauksista.

Hepatiitin analyysi raskauden aikana on erittäin tärkeä äidin ja sikiön terveydelle, joten älä anna luopua ja hoitaa syntymättömän lapsen terveyttä ja elämää.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19]

HIV-testi raskaudelle

Kaikkien odotettavissa olevan äidin tulee lähettää HIV-testi raskauden jälkeen ilmoittautumisen jälkeen naisten kuulemiseen, sitten taas kolmen kuukauden kuluttua. Ennen kuin otat testiä, on parempi olla aamiaista, mutta syödä kevyitä ruokia päivälliselle. Immuunipuutosvirus on erittäin vaarallinen sairaus, joka välitetään pääasiassa seksuaalisen ja veren kautta, biologisia nesteitä. Virus heikentää immuunijärjestelmää ja tekee siitä immuuni infektioille. Vaikka juuri ennen raskautta, nainen testattava aids, hiv, on tarpeen luovuttaa jälleen - usein alkuvaiheessa infektion serologinen vaste ei anna positiivista tulosta, ja luopua analyysin ja vaarantavat henkensä ja terveyteen syntymättömän lapsen, ja hänen elämänsä ei ollut perusteltua tyhmä.

Jos analyysin tulos on positiivinen, tartuntatautien erikoislääkärin määräämä yksittäinen raskauden hoitosuunnitelma ja hoito otetaan käyttöön. Tämä mahdollistaa lapsi ei tartunnan kohdussa, lisäksi jos HIV-infektion hoidetaan tehokkaasti, on mahdollista kieltäytyä keisarinleikkauksella synnyttää luonnollisesti, mutta kunnioittaen tarvittavat turvatoimet, jottei tartuttaa vauvan. Syntymän jälkeen tehdään lisäanalyysi - verinäyte otetaan vauvan napanuorasta.

Kuppa-analyysi raskauden aikana

Kuppa-analyysi raskauden aikana suoritetaan muiden tartuntatesteiden yhteydessä. Tämän analyysin suunta on annettu varhaisessa raskaudessa, jotta hoitoon tarvittava aika ja tarvittavat toimenpiteet ovat mahdollisia, jos taudinaiheuttaja havaitaan.

Kuppion tai RW: n analyysi suoritetaan kolme kertaa koko raskauden ajan - kirjautumisen jälkeen tilille 30-38 viikkoa raskauden aikana ja sairaalassa sairaalassa. Analysoida laskimoverta näytteenotto suoritetaan, edullisesti tyhjään vatsaan, ja yksi päivä ennen analyysiä on tiukasti vasta syödä rasva, paistettuja ruokia, ja alkoholin tai huumeiden perusteella alkoholia.

Analyysin tulokset voivat olla positiivisia tai negatiivisia. Positiiviset tulokset ovat tässä luokituksessa:

 • + - tarkoittaa kyseenalaista reaktiota.
 • ++ - tarkoittaa heikosti positiivista reaktiota.
 • +++ tarkoittaa positiivista reaktiota.
 • ++++ tarkoittaa voimakkaasti positiivista reaktiota.

Jos diagnoosi osoittautuu positiiviseksi, naiselle on määrätty lisätutkimuksia, joiden tulosten mukaan erityinen hoito on määrätty synnynnäisen syfilisin ehkäisemiseksi sikiölle. Kuppion synnynnäinen muoto ei käytännössä anna hoitoa ja johtaa vaikeiden komplikaatioiden syntymiseen lapsiin, myös aivoihin.

trusted-source[20], [21], [22], [23], [24], [25], [26], [27], [28], [29], [30]

Salmonelloosin analyysi raskauden aikana

Salmonellan analysointi raskauden aikana, naisen on otettava todistus. Vaikka infektio ilmenee huonosti, älä viivästytä lääkärin lausunnon ja diagnoosin vuoksi. Tunnista, että taudinaiheuttaja veressä voi olla jo viisi päivää infektion jälkeen - veren analyysissä näytetään jo vasta-aineita taudinaiheuttajalle. Jos et mene lääkäriin eikä hoideta, sairaus tulee piilevään muotoon.

Analyysi ulostenäyte tai peräsuolen moppi salmonellatautia raskauden aikana, voidaan käyttää diagnostisessa menetelmässä ensimmäisen taudin oireita, samoin kuin rutiini bakteriologista analyysiä varten rekisteröintiä rekisteröity äitiysneuvolassa. Analyysi tuli pakolliseksi sen takia, että monilla tulevilla äideillä on tauti ilman myrskyisiä oireita tai piilevä muoto.

Synnytysvaiheessa salmonella voi tarttua vastasyntyneeseen ja aiheuttaa useita vaarallisia sairauksia. Tämän sulkemiseksi, jos tuleva äidillä on salmonellan tai salmonellan vasta-aineita bakteerikokeessa, määrätään erityiskäsittelystä. Huumeet valitaan siten, etteivät ne tunkeudu istukkaan eikä vaikuta sikiöön. Säilytä antibiootteja lyhyitä kursseja, kun poistaminen lääkkeitä suositellaan kolme kertaa ja välin kulkea analyysin salmonelloosi.

Raskauden aikana tapahtuvat infektiotutkimukset auttavat tunnistamaan tämän tai kyseisen sairauden varhaisessa vaiheessa ja suojelemaan äiti ja lapsi mahdollisista komplikaatioista.

trusted-source[31], [32], [33], [34], [35]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.