^
A
A
A

Hiustenlähtöä naisilla raskauden aikana synnytyksen jälkeen

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 13.12.2018
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Monien raskaana olevien naisten kohtaama ongelma on hiustenlähtö. Alopesia raskauden aikana liittyy tällaisiin tekijöihin:

 • Hormonaaliset muutokset kehossa.
 • Immuunijärjestelmän heikkeneminen.
 • Sisäelinten sairaudet ja kehon järjestelmät.
 • Dermatologiset patologiat.
 • Kroonisten sairauksien paheneminen.
 • Kilpirauhasen häiriöt.
 • Raudan puutosanemia, proteiinien puute, omega-rasvahapot ja muut aineet.
 • Väärä ruoka.

Raskauden aikana vitamiinit, jotka tulevat kehoon, jaetaan siten, että karvatupoissa ei ole riittävästi ravintoaineita. Ongelma hiustenlähtö on erityisen tärkeää toisen ja kolmannen kolmanneksen aikana, koska aktiivisen jakson on aktiivinen sikiön kehitykseen. Jos naisella ei ole tarpeeksi vitamiineja, tuleva lapsi vie suurimman osan saatavilla olevista, mikä heikentää kehoa.

Tuleva äiti on edessään paitsi ongelma irtoaminen kiharat, mutta myös huonontaa hampaita, kynnet, iho. Joissakin naarassa kiharat ovat niin heikkoja, että ne putoavat ulos lukkojen kanssa, jolloin näkyvät kalpeat paikat. Voit poistaa tämän kosmeettisen ongelman käyttämällä turvallisin keinoin: fysioterapia, shampoot, naamarit ja vitamiinit. Kampauksen tila palautuu 4-6 kuukauteen synnytyksen jälkeen.

Hiustenlähtö naisilla synnytyksen jälkeen

Tämä on yksi yleisimmistä syistä hiustenlähtöön päähän naisilla. Monet muumit huomaavat, että raskauden aikana kiharat ovat paksuja ja silkkisiä, ja 2-3 kuukauden kuluttua niiden alkamisesta alkaa voimakas menetys.

Synnytyksen jälkeisen kaljuuden tärkeimmät syyt ovat:

 1. Hormonaaliset muutokset - estrogeenin tuotannon väheneminen syntymän jälkeen on luonnollinen prosessi. Curls alkaa päivittää, minkä vuoksi suuri määrä karvoja menetetään päivittäin. Tämä prosessi on fysiologinen ja päättyy 4-6 kuukauden kuluessa.
 2. Stressi ja krooninen väsymys - unen puute ja lisääntynyt liikunta vaikuttavat negatiivisesti naisten kauneuteen ja terveyteen kokonaisuutena.
 3. Epätasapainoinen ruoka - vastasyntyneen hoidon ansiosta monet naiset eivät ole riittävän ravitsevia ja keskeyttävät kevyitä välipaloja. Keho ei saa riittävää määrää hyödyllisiä osia ja alkaa käyttää omia varantojaan, mikä vaikuttaa negatiivisesti kuuntelijan kuntoon.
 4. Veriverenkierto - sydän- ja verisuonijärjestelmään liittyvien ongelmien vuoksi karvatupet eivät saa riittävä määrä hyödyllisiä komponentteja, alkavat heikentyä ja kuolla. Tästä johtuen runsaasti säikeitä menetetään.
 5. Ruuan puutos elimistössä - anemia raskauden jälkeen ja hemoglobiinin vähentynyt taso voi ilmetä suuren verenvuodon aikana synnytyksen aikana.
 6. Anestesia - jos syntymä ei ollut luonnollinen, mutta keisarileikkauksen avulla nainen nukutettiin. Käytettyjen lääkkeiden vaikutus vaikuttaa haitallisesti kasvillisuuteen.

Riippumatta kaljuuden syystä ensimmäiset hiustenlähtöön liittyvät oireet tulee osoittaa trikologille tai dermatologille. Pitkän kampauksen omistajille suositellaan hiusten leikkausta vähentääkseen munarakkuloita.

Ruokavalion tulisi sisältää runsaasti rautaa, jodia, sinkkiä, kalsiumia, magnesiumia ja muita ravintoaineita sisältäviä elintarvikkeita, noudattaa asianmukaista ravitsemusta. Ei ole suositeltavaa kuivata säikeitä käyttämällä hiustenkuivaajaa, tahraa ne kunnes täydellinen elpyminen tai kemikaaliperm. Säännölliset pään hierontat vahvistavat verenkiertoa, mikä vaikuttaa suotuisasti follikkelien kasvuun ja kuuntelun kuntoon.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.