^

Ketonirungot raskauden aikana

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Ketonirungot raskauden aikana on toinen analyysi, joka on annettava odottavalle äidille. Ketonirungot ovat virtsassa ja voit määrittää, miten raskaus etenee, onko tartunnassa kehossa, tai jos kaikki on kunnossa. Jokaiselle naiselle on hyödyllistä selvittää, miksi raskauden aikana niin usein virtsakokeet suoritetaan ja mitä siitä voidaan oppia. Katsotaanpa, mitä ketonirungot ovat, miten ne vaikuttavat raskauteen, ja mitä niiden määrä on raskaana olevan naisen virtsassa.

Ketonirungot tulee raskauden aikana sisältää pieniä määriä virtsaan. Yleensä ketovilaisten erittyminen kolhuihin on 20 - 50 mg. Yleensä virtsan analyysi, nämä indikaattorit ovat lähes näkymättömiä. Tämän vuoksi jokaisen raskaana olevan naisen on suoritettava erityiset testit tämän indikaattorin määrittämiseksi.

 • Ketoneiden lisääntynyt arvo virtsassa katsotaan patologiaksi, ts. Ketonuriaksi. Ketonirungot ilmenevät raskauden aikana, jos myös naisruumissa on infektio, he voivat puhua varhaisesta toksikoosista.
 • Ketonilaitokset myrkyttävät raskaana olevan naisen kehon asetonilla, mikä vaikeuttaa vauvan kuljettamista. Ketonirunkojen hyppääminen on havaittavissa, kun raskaana olevan naisen paino laskee jyrkästi, mutta tämä havaitaan raskauden ensimmäisinä kuukausina, toksikoosin aikana.
 • Joskus ketonilaitokset sanovat, että raskaana olevalla naisella on ongelmia maksan kanssa, ja ruoansulatusjärjestelmä johtuu epäasianmukaisesta, epätasapainoisesta ravinnosta.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Kuka ottaa yhteyttä?

Norm ketonin rungot raskauden aikana

Ketoni-elinten määrä raskauden aikana on heidän poissaolonsa. Vaikka päivä, jolloin keho tuottaa noin 20-50 mg ketonirunkoja, jotka erittyvät virtsaan. Jos raskaana olevan naisen analyyseissä havaitaan ketonikappaleita, tämä voi osoittaa:

 • Ketonirunkojen lisäksi naispuolisessa kehossa on sokeria, toisin sanoen raskaana oleva nainen on todennäköisesti sairas diabeteksessa.
 • Virtsassa olevat ketonirungot voivat osoittaa, että ennen testiä nainen oli ravitsemushäiriöitä. Raskaana oleva nainen söi rasvaa ruokaa, mikä oli syynä näiden ketonien kasvuun.

Ketonirungot raskauden aikana ovat indikaattori, joka auttaa kontrolloimaan raskauden kulkua. Jotta ketonirungot olisivat normaaleja, on välttämätöntä ylläpitää terveellistä elämäntapaa ja ylläpitää tasapainoista ruokavaliota.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12], [13], [14], [15], [16]

Ketonirungot virtsassa raskauden aikana

Ketonirungot virtsassa raskauden aikana - aine, joka muodostuu proteiinien ja rasvojen hapettumisen aikana elimistössä. Siksi raskauden aikana on tarpeen seurata huolellisesti ruokavaliota eikä syödä suolattua, savustettua tai paistettua. Jos indikaattori on liian korkea, mutta kaikki on kunnossa naisen ruumiin kanssa, ongelma voi olla lääkkeiden tai vitamiinien ottaminen. Tässä tapauksessa raskaana olevan naisen on lopetettava lääkityksen ottaminen ja annettava toistuva analyysi.

Ketonikappaleita ovat asetoetikkahappo, beeta-hydroksibutiinihappo ja asetoni. Raskaana olevan naisen elimistössä ketonirunkojen määrä voi kasvaa glukoosipuutoksen vuoksi, mikä johtaa useisiin patologioihin. Ketoni-elinten ongelmat voivat osoittaa, että raskaana oleva nainen sairastuu:

 • Diabetes mellitus (dekompensoitu).
 • Vakavat tartuntavaikutukset kehossa.
 • Kortikosteroidien kohonnut tasot.
 • Tyreotoksikoosi.
 • Syöminen pienellä määrällä hiilihydraatteja tai jopa nälkää.
 • Girke-tauti tai kooma.

Älä unohda, että raskaana olevan naisen kehon energiaprosessit tapahtuvat hyvin nopeasti, joten syntymättömällä vauvalla, kuten äidillään, voi olla glukoosipulaa. Tämän estämiseksi ja kaikki testit olivat normaaleja, joten raskaana olevan naisen on varmistettava, että hänen ruokavalio on täydellinen, tasapainoinen ja säännöllinen.

trusted-source[17], [18]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.