^

Mikä on ovulaatio?

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.11.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

"Mikä on ovulaatio ja miten se määritellään?" Tämä kysymys on merkityksellinen niille naisille, jotka suunnittelevat ajatella tai päinvastoin, mutta haluavat pidättäytyä raskaudesta. Raskauden tosiseikka tai täsmällisemmin käsitys on sperman sekoitus kypsän naarasmunan kanssa. Muna kulkee valmistusprosessin - kypsymällä munasarjoissa ja sitten ulos niistä. Lepotukseen valmiseen munan vapautumisjakso on nimeltään ovulaatio eli ovulaatio. Sana on latinalaista juurta, joka merkitsee munaa (munasolua).

Jotta voit selvittää, mitä ovulaatiota on, sinun on noudatettava koko prosessia alusta loppuun. Munakoilla on tietty pyöreä muodostus - follikkelia. Se on siinä, että munasolu kulkee kehityksen kiertokulun läpi. Solu sisältävä follikkeli kypsyy ja kehittyy yhdessä sen kanssa noin kahden viikon ajan. Kehityspullo tuottaa jatkuvasti naispuolisia hormoneja - estrogeeneja. Estrogeenit puolestaan vaikuttavat kohdun limakalvoon, ikään kuin valmistauduttaisiin mahdolliseen konseptiin. Kaksi viikkoa myöhemmin, kun häkki on valmis, vesikkeli purkautuu vapauttaen kypsän munan ulospäin. Salpinx on hieno ulkonemia proteiini - piluksia, jotka keräävät kypsä solu ja etukäteen se yhdessä nesteen vuotaa revennyt follikkelia, vatsaonteloon. Munasarjat vatsaontelosta putoavat nopeasti kohdun limakalvolle, jota kutsutaan myös oviductiksi. Kohdun lumenissa on kypsän solun ja sperman ratkaiseva "kohtaaminen". Jokaiselle sykliselle jaksolle on tunnusomaista monien follikulaaristen vesikkelien kypsyminen (jopa tuhansille), mutta vain yksi monista tuhansista "ovulaateista". On käynyt ilmi, että vain yksi muna voidaan hedelmöittää - yksi muna. Poikkeus on kahden kypsyneen follikkelin kehittyminen, joten on olemassa mahdollisuus synnyttää kaksoset (raznoyaytsevyh). Vaikka kypsien solujen hakea tapaaminen aktiivisin monista miljoonat kanssaihmisiään sperman, follikulaarinen kupla on myös muuntuu keltarauhaseksi. Follikkeli sisältää luteiinisoluja, joilla on tyypillinen kellertävä värisävy, ja ne alkavat lisääntyä nopeasti ja vapauttaa progesteronia. Keltaisen kehon muodostumisprosessi kestää myös noin kaksi viikkoa, joka on kuukautiskierroksen toinen vaihe. Nyt olet oppinut, mitä ovulaatiota on ja miten tunnistaa sen, lue alla.

Mikä on ovulaation subjektiivinen tunne?

  • Tyypillinen tuska, vetäminen, pistely, tavallisesti alemman vatsaan; 
  • Lisääntynyt seksuaalisuus; 
  • Jotkut muutokset emätinpurkauksessa ovat runsaampia (estrogeenitoiminta); 
  • Ehkä hieman vatsan turvotusta ja ihon turvotusta; 
  • Pienen turvotuksen koko kehon; 
  • Epätavallinen ihon herkkyys, erityisesti rintakehässä; 
  • Lievän lisääntymisen maitorauhasissa on mahdollista niiden arkuus.

Miten päättää ovulaation?

Ovulaatio määritetään käyttämällä erityisiä testiliuskoja, jotka osoittavat luteiinitason. Luteinisoiva hormoni (LH) ovulaation aikana jaetaan hyvin aktiivisesti ja sen taso kasvaa merkittävästi. LH on läsnä virtsassa, jonka avulla testi voi osoittaa, kuinka korkealle hormonipitoisuus on siinä.

Klassisesti ovulaation kesto tapahtuu 12. Ja 15. Päivä välillä 28 vuorokauden kestävään sykliin. Jos kuukautisjakso on lyhyempi, esimerkiksi 21 vuorokautta, ovulaatio voi ilmetä seitsemäntenä päivänä alkaen syklin alusta.

Konseptin käsite keskeyttää ovulaation. Jos konseptia ei tapahdu, kypsä solu kuolee munasarjassa ja erittyy kuukautisvuodon aikana. Sitten sykli toistuu.

Mitä monet naiset tietävät ovulaatiosta, nämä tiedot auttavat suunnittelemaan raskautta tarkemmin ja tietoisemmiksi tai suojelemaan siitä ajoissa ja välttäen siten aborttia.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.