^

Miten lapsen kohdunsisäinen kehitys on?

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Ensimmäinen viikko äidin sisäisestä kehityksestä

Lannoitettu muna, tai pikemminkin - jo muna, liikkuu kohtuputken kautta kohtuun. Muna on muna, joka on fuusioitunut sperman kanssa. Se sisältää kaikki tiedot tulevasta lapsesta - sukupuoli, silmien väri ja mahdolliset kyvyt! Heti kun käsitys on, se on henkilö, joka ei ole koskaan ollut ennen. (Ellei tietenkään usko jälleensyntymiseen ja sielunvaellus. Muuten, vaikka uskot, että fyysinen kuori on silti erilainen.) 3-4 päivän muna saapuu kohtuun sekä 5. Ja 9 päivänä lannoituksen jälkeen muna istutetaan endometriumiin - sisäelimen sisäpintaan kohdistuva kohtu. Täällä hän alkaa "itää" (implantti) (jos piirrät analogian kasveihin - antaa juuret) ja saa ruokaa tulevasta äidistä.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Toinen viikko lapsen kohdunsisäisestä kehityksestä

Implantaatio valmistuu kahdestoista päivänä. Tämä on raskauden todellinen alku. Muna alkaa kasvustaan, joka tapahtuu jakautumalla. Ensinnäkin kaksi solua muodostuu yhdestä solusta, sitten esiintyy poikittainen supistuminen jakamalla nämä kaksi solua kahteen muuhun - niistä neljä on, sitten kahdeksan, kuusitoista, kolmekymmentäkaksi ja niin edelleen. Samaan aikaan kaksi arkkia - ulompi ja sisäinen - alkavat muodostaa "ruuvaamalla" yhteen solukerrosta toiseen. Muna läpimitta on noin 1 mm.

Kolmannella viikolla lapsen kohdunsisäiseen kehitykseen

Tämä viikko on eniten vastuussa alkioista. Tänä aikana kaikki epäedulliset tekijät - alkoholi, huumeet, tupakointi, lääkkeiden ottaminen ja infektiot - voivat aiheuttaa korjaamatonta haittaa sikiölle. Kolmannella viikolla alkaa tulevaa istukkaa, tulevia verisuonia, sukupuolielementtejä, hengityselimet, ruoansulatus ja hermosto, luuranko, lihakset ja iho alkavat muodostua.

Neljäs viikko. Alkio, joka aikaisemmin oli samanlainen kuin kolmesta kerroksesta koostuva levy, muuttuu asteittain sylinteriksi. Yksittäiset elimet alkavat muodostua. Ja sydän näyttää ensin. Sen väheneminen voidaan merkitä 23. Raskausvuodesta. Alkaa näkyä oraalinen ja anaali fossa, primaarinen suoli, samanlainen kuin putki, maksa, haima, perna. Ensimmäisen kuukauden loppuun mennessä alkion pituus on noin 5 mm, ja se näyttää pienikokoisilta papuilta, jotka tulevat myöhemmin kädensijoiksi ja jalkoiksi.

Viides - kuudes viikko

Tämä ajanjakso on hyvin vastuussa siitä, että jos haitalliset tekijät vaikuttavat alkioon, se voi kehittää keskushermoston kehityshäiriöitä.

Tällä hetkellä alkio muistuttaa kirjainta "E". Pään nähtävästi on selvästi näkyvissä, tumma on keskellä, kärsivälliset käsivarret ja jalat ovat näkyvissä, ja alalaidasta näkyy ponnahtaa. Kynät kasvavat nopeammin kuin jalat. Tällä hetkellä on hermostokudoksen levittäminen. Päässä on tuoksuva fossa - tulevat sieraimet. Keuhkoputken kehittyminen alkaa.

Anatomisen fossa erottava kalvo ensisijaisen suolen ontelosta puhkeaa ja suolen aukeaminen molemmilta puolilta. Sydän pienellä kartiomäärällä koostuu neljästä kammiosta (kaksi atriaa ja kaksi kammiota), jotka on erotettu venttiileillä ja jotka on erotettu aluksista. Visuaalisten vesikkelien muodostuminen - tulevat silmät. Tänä ajanjaksona voidaan jo havaita alkeelliset korvat pään sivuilla. Alkion kokonaispituus on noin 2,5 cm.

Seitsemäs - kahdeksas viikko

Runko muodostuu ja pidennetään, pituus on noin 3 cm. Olkapäät alkavat muodostaa ja myöhemmin raaja on jaettu olkapäähän, kyynärvarteen ja käteen. Vähitellen muodostuu lihaksia ja hermoja. Aivolisäkkeiden ulkonäkö. Kalvo erottaa rintaontelon vatsaonteloon.

Kasvoissa on muutoksia: kaksi pientä halkeaa - silmät, kaksi uria - korvat. Pieni nenä ja sieraimet ovat näkyvissä ja suu rajaavat sienet (jos kolme huulen prosessia ei lähennetä, muodostuu "jäniksen huuli").

Kahdeksannella viikolla alkionkausi päättyy - alkio tulee hedelmäksi.

Kahdeksannessa viikossa sikiö voi jo tuntea kipua. Lisäksi sikiön reseptorit (herkät solut) ovat herkempiä kuin vastasyntyneillä tai aikuisilla.

Tänä aikana sikiöt ovat jo näkyvissä ultraäänellä.

Yleensä tänä aikana (ei-toivotulla raskaudella) gynekologit tekevät abortin. Saksalaiset toimijat, yhdessä lääkäreiden kanssa, kuvasivat elokuvan siitä, miten tällaisen murhan prosessi jatkuu. Hedelmien kourat ja jalat gynekologin curettista (instrumentti, joka on keskeytetty), piilottaa, yleensä yrittää kaikin tavoin paeta, mutta ...

Ajattele ennen kuin teet abortin! Ajattele kuinka välttää ei-toivotut raskaudet!

Tämän jakson lopussa hedelmän pituus on noin 3 cm, paino on noin 3 g.

Yhdeksäs - kymmenes viikko

Hedelmien kasvot alkavat hankkia "inhimillisiä" piirteitä - silmät pään sivuilta "lähestyvät" kasvojen keskelle. Ne ovat edelleen kiinni, mutta iirisillä on jo pigmentti.

Tänä aikana rungon kasvu kiihtyy ja pääosan kasvu hidastuu.

Maksa ja munuaiset ovat jo melkein kehittyneet ja munuaiset alkavat muodostaa virtsan, joka kaadetaan amyotrooppiseen nesteeseen.

Hedelmä menettää "hännänsä". Hän voi jo imeä sormensa, koskettaa kätensä, napanuoran, työntää ulos kohdun seinistä ja uida lapsivesia.

Aloittaa alkavan muodostaa hampaiden perusta, suolisto on täysin vatsaontelossa.

Pituus on noin 4 cm ja paino 5 g.

Yhdestoista - kahdestoista viikko

Alkaa toimia kaikkien elinten ja järjestelmien: maksa erittää sappea suolen limakalvolle Villi muodostuu, joka tulevaisuudessa imeä ravinteita, suolisto alkaa peristaltirovat (lasku), jatkaen sen pyöriminen vatsan, niin että hän tuli tutuksi asentoon. Plodik alkaa niellä lapsivesi sisältäviä hiuksia kuorinnan ihosolut että tiivistetyssä muodossa alkuperäinen cal - meconium.

Tänä aikana marigoldit alkavat näkyä sormilla ja varpailla ja jo on jo mahdollista määrittää syntymättömän lapsen sukupuoli.

Runko on noin 6 cm ja paino noin 10 g.

Kolmastoista - neljäsentoista viikkoa

13. Viikolla sikiö on melkein täysin muodostunut maku silmut, ja se alkaa aktiivisesti niellä lapsivesi, mieluummin makea amniotti neste vesi eri makua. Kyllä, niin nuorena hän on jo gourmet! Loppujen lopuksi hän ei tarvitse juoda niitä ollenkaan, koska hän saa kaikki tarvittavat ravintoaineensa äidistään istukan kautta, joka muuten on täysin muodostunut 13. Viikolla. Todennäköisesti, nielemällä lonkeroitunut neste ja imemällä sormi, sikiö valmistelee ekstrauterinen ravitsemus.

Tänä aikana hänellä on uni- ja herätysvaiheet. Saa söpö kasvot, on poskia. Sikiö muuttuu hyvin liikkuvaksi, mutta verrattuna aikaisempaan jaksoon, sen liikkeet ovat sileämpiä. Kehossa on karvat ja hikirauet.

Hedelmien pituus on noin 10 cm ja paino noin 25 g.

Viidesosa - kuudestoista viikolla lapsen kohdunsisäisestä kehityksestä

Hiukset alkavat kasvaa pään päällä, kahvat taivuta nivelissä ja kosketus kehittyy. Sikiö kasvaa edelleen, mutta uusia elimiä ei enää näy, koska ne ovat jo muodostuneet. Hän voi haalistua, hymyillä, vilkuttaa silmiään ärsytyksen vuoksi.

Paino on jo noin 80 grammaa ja korkeus on 110-115 mm.

trusted-source[8]

Seitsemästoista kahdeksantoista viikkoa

Iho ei ole enää niin ohut, mutta silti läpinäkyvä, punainen, se voi selvästi nähdä ensimmäisen hiuslanteen. Kulmakarvat alkavat näkyä. Tytöillä on täysin muodostunut kohtu ja munasarjat. Lihakset vahvistuvat ja liikkeet ovat aktiivisempia ja kokeneet (uudelleen syntyneet) naiset voivat jo tuntea heidät.

Korkeus on noin 13 cm ja paino noin 150 g.

Yhdeksetoista - kahdestoista viikko

Pojat ovat selvästi näkyviä miesten sukupuolielimiä. Kuulokkeiden oksentaminen on melkein valmis ja hedelmä alkaa kuulla ulkoisia ääniä: äidin sydämenlyönti, äänensä, muiden perheenjäsenten äänet.

Aivojen tilavuus kasvaa nopeasti. 20. Viikosta alkaen se kasvaa joka kuukausi 90 g: lla. Hedelmä alkaa vilkkua useammin. Jalat vihdoin saavuttavat lopulliset mittasuhteet, ja hän alkaa työntää niitä yhä enemmän. Nainen voi jo tuntea vauvan liikettä vatsassa. Sikiön pituus on noin 15 cm ja massa on 260 g.

Kaksikymmentä - kaksikymmentä sekunnin viikkoa

Iho muuttuu vähemmän punaiseksi, mutta se on ryppyinen ja sen kautta alukset ja sisäelimet näkyvät. Lisää hiuksia näkyy päähän. Sormenpäät ilmestyivät tyypillisiksi, luonnostaan vain jäljen.

He sanovat, että hedelmän niellä oleva lapsivesi voi muodostaa lapsen myöhemmät ravitsemukselliset mieltymykset. Lisäksi, kun hedelmällinen jo kuulee, hän tottuu äidin, isän ja muiden kotimaisten ääntään. Ja jos perhe vallitsee rauhassa, rakkaudessa ja kunnioituksessa, vastasyntynyt lapsi on myös rauhallinen; Jos perheessä on jatkuvia skandaaleja, lapsi on hermostunut ja levoton. On myös huomattava, että jos äiti lukee kirjan raskauden aikana, hän voi myöhemmin tulla lapsen suosikki kirja.

18.-19. Viikosta alkaa puhua tulevasta lapsestasi, luo positiivisen emotionaalisen taustan! Tämän ansiosta sinulla on harmoninen ja ystävällinen suhde lapsiin ennen hänen syntymänsä, ja tämä helpottaa hänen sopeutumistaan ekstraterttiseen elämään syntymän jälkeen.

Hedelmien pituus 23. Viikon lopulla on noin 20 cm ja massa on 450 g.

Kaksikymmentä - kaksikymmentäviides viikko

Sikiö nukkuu vähemmän ja nukkuu päivän aikana melko pitkään. Ja koska hän ei nuku, hänen liikkeet ovat aktiivisempia: hän tekee 20-60 liikkeen 30 minuutissa. Sikiö reagoi ulkopuolelle tunkeutuviin ääniin. Hänellä on melko monimutkainen ilme, joka usein imee sormen, joskus hikka. Liikenteen tila on kuitenkin yhä pienempi.

Jos haluat, että lapsesi on musiikillinen, alkaen 24. Viikolla raskaudesta, kuuluu usein musiikkia. Muista kuitenkin, että sikiöt mieluummin pitävät klassisesta musiikista, ja rap, rock ja muut "rytmiset" johtavat ne hermostuneiksi.

Sikiön kasvu 25. Viikon loppuun mennessä on noin 22 cm ja paino - 700 g.

Kaksikymmentäkuudes - kahdeskymmenesviides viikko

Sikiö alkaa tuntea valoa ja jos valo on liian kirkas, se voi jopa kääntää pääsä pois. Luonnollisesti hän näkee valoa, kun hän avaa silmänsä. Erityistutkimusten mukaan hänen aivonsa sähköinen aktiivisuus vastaa kokoaikaisen vastasyntyneen sähköistä toimintaa. Mutta tärkeintä tapahtuu hänen keuhkoissaan. Se alkaa tuottaa erityistä ainetta - pinta-alaa, joka estää keuhkojen taantuman. Ilman tätä ainetta lapsi ei voi hengittää ilmaa. Ja vaikka tällä hetkellä sikiö on ohittanut vain kaksi kolmasosaa kehitystään, se on lähes valmis syntymään, ja jos näin tapahtuu, se voi selviytyä. Erityisen suotuisa ennuste tyttöjen eloonjäämisessä.

Sikiön kasvu on noin 25 cm ja paino noin 1 kg.

Kaksikymmentäkahdeksatta - kahdestoista yhdeksäs viikko

Sikiö tekee hengitysliikkeitä, mutta koska se on lapsivedessä, se on luonnollisesti vain keuhkot, jotka tulevat keuhkoihin.

Voit pelätä tulevaa lasta: "Loppujen lopuksi hän voi hukkua näin!". Ei! Hän ei hukku. Ensinnäkin lapsilla on sama koostumus suoloista, glukoosista ja muista aineista, kuten sikiön verestä. Joten he eivät voi satuttaa. Toiseksi verisuonet, jotka kuljettavat verta keuhkoihin ja niistä, eivät vieläkään käytännössä toimi. He ansaitsevat vain, kun lapsi syntyy. Kolmanneksi sikiö saa happea napanuorasta ja istukasta äidin kautta.

Tänä aikana hän avaa silmänsä kokonaan (tietenkin, kun en nuku) ja voi jo kääntää katseensa objektista (totuus paitsi verisuonia napanuoran niin kirkas vilkkuu ulkopuolelta se ei ole mitään nähtäväksi).

Hän kuulee jo hyvin ja äänekkäästi ja äärettömän äänekkäästi pelkää ja jopa ponnahtaa, ja hänen äitinsä tai isänsä rauhallisella äänellä rauhallinen ja rauhallinen musiikki rauhoittuu.

Sen mitat ovat noin 37 cm ja massa on noin 1,4 kg.

Kolmekymmentä - kolmekymmentä ensimmäistä viikkoa

Plodik jo niin suuri, että se tulee tungosta kohtuun, ja niin hän alkaa liikkua vähemmän, ottaen kerää sen tyypillisen asennon pää kallellaan alaspäin ja painoi leuka rintaan, kahva taitettu rintaansa, jalat koukussa polvet, piirretty masu ja ristissä. Tässä tehtävässä hän vie vähän tilaa.

Hänen silmänsä ovat harmaasävyiset, oppilaat reagoivat valoon (ne laajenevat pimeässä ja kapea valossa).

Kynnet ovat jo täysin muodostuneet jalkojen varpaisiin.

Sen korkeus on noin 40 cm ja sen massa on noin 1,7 kg.

Kolmekymmentä sekuntia - kolmekymmentä kolmas viikko

Tänä aikana sikiö ottaa yleensä aseman, jossa se syntyy - pää alaspäin. Mutta joskus hänellä ei ole aikaa kääntyä ja miehittää väärässä paikassa - gluteal tai poikittainen, ja sitten työn aikana voi olla vaikeuksia, jotka voidaan ratkaista leikkauksella - keisarileikkaus.

Iho alkaa saada normaali, vaaleanpunainen väri, eikä se ole niin rypistynyt rasvan kertymisen vuoksi ihonalaisessa rasvassa.

Tänä aikana sikiössä on kaikki vastasyntyneiden refleksejä. Mutta ne ovat paljon heikompi ja lihasäänet eivät ole yhtä selkeitä kuin vastasyntyneillä.

Kasvu on yleensä noin 43 cm ja massa on noin 2 kg.

Kolmekymmentä neljäsosa - kolmekymmentäviides viikolla

Istukka on jo saavuttanut suuren koon - loppujen lopuksi sikiö tarvitsee voimakasta ruokavaliota.

Ihon hiukset (lanugo) katoavat melkein, ja itse iho vähitellen peitetään itaalisella voiteluaineella.

Pää (jos lapsi on asetettu oikein) alkaa laskeutua sisäänkäynnin lantion, ja paikkana sikiö on vähemmän ja vähemmän, joskus tekee voimakkaita ja pitkiä liikkeen jalat, yrittää "ankariin". Ja sitten sinusta tuntuu hyvältä, kuinka hän "taputtaa" maksasi.

Sen kasvu on noin 45 cm ja massa on noin 2,4 kg.

Kolmekymmentäkuusi-kolmekymmentäseitsemäs viikko

Vauvan iho tulee hyvin sileäksi, se on edelleen peitetty alkuperäisellä rasvalla, mutta osittain tämä rasva alkaa erottua ja kellua lapsiveden sisällä. Riittävän kehittyneen ihonalaisen rasvan takia vauvan kehon lämpötila pysyy korkeammalla tasolla kuin äidin kehon lämpötila. Suolessa on jo kertynyt runsaasti mekonioa, koska hedelmät aktiivisesti nieltyvät lapsivesi.

Tänä aikana luutuminen jatkuu, ja pitkät putkimaiset luut (reisi, olkapää, sääriluokka) ovat lähes samat kuin vastasyntyneillä.

Korkeus on noin 48 cm ja massa on noin 2,8 kg.

Tänä aikana, jos tällainen tarve on olemassa, on jo mahdollista tehdä keisarileikkaus. Poistunut lapsi on pääsääntöisesti täysin elinkelpoinen ja hänen ruumiinsa kaikki elimet ja järjestelmät voivat toimia ikään kuin hän olisi syntynyt ajoissa.

Ja miksi sinun on tehtävä keisarillinen tällaisessa ajassa? Ensinnäkin, jos äiti kehittää myöhäisen gestossi-ilmiön (preeklampsia): verenpaine nousee, turvotus jalkoihin ja alemman vatsa nousee, proteiini näkyy virtsassa. Toiseksi, jos toimenpide oli jo tehty keisarileikkauksella, ja siitä hetkestä lähtien on kulunut alle kolme vuotta. Tällöin työn aikana saattaa esiintyä riskiä, että kohdun murtuminen vanha arpi katkeaa. Kolmanneksi, jos äiti kärsii diabetesta, sydänsairaudesta tai muista vakavista sairauksista, ei ole mitään järkeä odottaa luonnollisia synnytyksiä, jotka voisivat pahentaa sekä äitiä että lasta. Neljänneksi, jos lantion mitat eivät salli lapsen siirtyä esteettömästi luonnollisen syntymän kanavan läpi.

Yleensä keisarillisen osan todistus määräytyy gynekologin mukaan, eikä yleensä itse, vaan lääketieteellistä kuulemista, joka ratkaisee tämän tai tämän toimitustavan kysymyksen.

Kolmekymmentäkahdeksas - kolmekymmentä yhdeksäs viikko

Tuleva lapsi jatkaa kasvuaan ja vahvistaa. Hän ei voi käytännössä liikkua - se on niin tiukka kohdussa. Kallon luut eivät ole vielä yhdistyneet yhteen ja muodostavat kaksi fontanelia - suuret ja pienet. Tämän ominaisuuden ansiosta äidin syntymäkanavan läpi kulkee vauvan pää on konfiguroitu. Eli kallo luut voivat "pujottaa" toisen päälle, vähentää pään kokoa niin, että se voi syntyä esteettä.

Tämän jakson lopussa sikiö painaa noin 3 kg ja sen korkeus on noin 50 cm.

Lapsettomaan viikoksi kohdunsisäiseen kehitykseen lapselle

Hedelmä on jo täysin valmis syntymään ja jopa haluaa sen. Hän vain odottaa hetkeä, jolloin äidin keho kertyy riittävä määrä hormoneja, jotka tarjoavat työn alkua.

Luuranko vauva koostuu 300 yksittäisiä luita, koska kaikki luut luutunut ja sulatetaan toisiinsa (esimerkiksi kallon luut muodostuvat kuudesta erillisestä luita, kun taas aikuisen kallo - se on yksi yksikkö). Luiden määrä aikuisilla on lähes sata vähemmän.

50% ruumiinpainosta on rasvaa. Korkeus on noin 50 cm ja massa on noin 3,5 kg.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.