^

Ovulaatiotesti: toimintaperiaate, herkkyys

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Ovulaatiota pidetään tärkeimpinä vaiheina kuukautisten aikana, jolloin leviämisen maksimaalinen todennäköisyys ilmenee. Ovulaation päivämäärä on tärkeä perhesuunnittelun näkökulmasta, sillä pariskunta, joka yrittää saada vauvan, pitäisi tietää selvästi, kuinka kauan tämä ilmiö esiintyy. Ovulaatio tarkoittaa konseptin fyysistä valmiutta. Nykyään selkeä päivämäärä ei ole vaikea auttaa luomaan  ovulaatiotesti - Erityisesti kehitetty testausjärjestelmä, jonka avulla voidaan määrittää tarkka aika, jonka munasarja poistuu munasarjasta. Tämä tarkoittaa täysi kypsyyttä. Testin periaate perustuu hormonipitoisuuden keräämiseen, jonka taso vaihtelee merkittävästi tänä aikana. Testien avulla voit lisätä merkittävästi lapsen syntymisen mahdollisuuksia, sillä ovulaation ajankohtainen tieto mahdollistaa seksuaalisen kanssakäymisen tämän jakson aikana.

Ovulaatiotestien herkkyys

Sitä pidetään korkeana. Testi perustuu siihen, että ne pystyvät määrittämään pitoisuuden jokaisen luteinisoivan hormonin havainnon yhteydessä. Tämä on hormoni, joka on vastuussa hedelmöityksen mahdollisuudesta. Sen pitoisuus nousee jyrkästi, kun on tarkoitus päästä munasarjojen putkiin, joissa lisälääke tapahtuu. Kun stimuloidaan tai suunnitellaan perhe, lääkäri, käyttäen ultraääni, määrittää, miten kypsä follicle on. Koon ollessa noin 18 - 20 mm osoittaa, että hän pystyy ovuloitumaan. Sitten kotiin lääkäri suosittelee, että nainen testataan säännöllisesti. Saadaan lisää tuloksia, jotka osoittavat tarkasti oosyyttien vapautumisen aika. Tarkkuuden parantamiseksi on parempi seurata indikaattoreita dynamiikassa.

Voiko ovulaatiotesti olla väärässä?

Valitettavasti myös virheiden ja epätarkkuuksien riski on olemassa. Tämä johtuu testin mekanismista. Se tarttuu vain muutokseen LH: n pitoisuudessa, joka nousee voimakkaasti ovulaation yhteydessä. Mutta eri syistä johtuen ovulaatio ei voi tapahtua.

Lisäksi hormonin jyrkkä nousu johtuu myös lisääntymisjärjestelmän eri patologeista, joissakin fysiologisissa ja toiminnallisissa tiloissa. Lisääntyneet LH-tasot voivat vaikuttaa munasarjojen ehtymiseen, normaalin hormonaalisen aineenvaihdunnan häiriintymiseen ja hermostoon kehossa. Myös munuaisten vajaatoiminta voi dramaattisesti vääristää tuloksia. Useat naiset kokevat samanlaisia purskeita postmenopausaalisen ajanjakson aikana.

Tällaiset muutokset voivat olla pysyviä ja muuttuvia. Monet tällaiset muutokset tapahtuvat sen jälkeen, kun nainen äkisti lopetti hormonihoitoa. Myös ruokavalion muutos (voimakas) voi vaikuttaa hormonin tasoon. Esimerkiksi jos henkilö äkkiä päätti tulla raaka-aineeksi tai siirtyä kasvissyöjälle. Tämä johtuu siitä, että kasvisruoka sisältää runsaasti fito- hormoneja, jotka vaikuttavat myös henkilön yleiseen tunnepohjaiseen taustaan.

Virhe esiintyy myös hormonaalisen vajaatoiminnan vaikutuksesta, joka ei johdu LH-hyppystä vaan liittyy muihin indikaattoreihin. Siten molekyylitasolla LH: lla on rakenteellinen identiteetti progesteronin kanssa, joka syntyy raskauden aikana. Tietyllä samankaltaisuustasolla esiintyy muiden hormonien, pääasiassa glykoproteiinin alkuperä: hCG, FSH, TSH. Niitä tuotetaan myös, esiintyy ristireaktioita, jotka heijastuvat vääriä positiivisia tuloksia. Tilanne esiintyy tapauksissa, joissa nainen on tarkoituksellisesti pistellyt hormonaalisia lääkkeitä, jotka keinotekoisesti stimuloivat ovulaatiota. Siksi on välttämätöntä ottaa tämä hetki etukäteen huomioon, eikä tehdä testiä heti tällaisten menettelyjen jälkeen, se ei ole täysin tietoinen. Vääriä negatiivisia indikaattoreita ei koskaan tapahdu, paitsi jos koe on myöhässä tai väärin. Vältä sekaannusta, et voi luottaa kiistanalaisiin tilanteisiin ja myös silloin, kun hormonaalinen vajaatoiminta on olemassa. Tarkempi on laitteistotutkimus.

trusted-source[1], [2]

Ovulaation kokeiden periaate

Se koostuu testijärjestelmän kyvystä tunnistaa LH, kommunikoida sen kanssa, mikä ilmaistaan positiivisena tuloksena. Ilman (pienet LH-konsentraatiot) reaktio ei tapahdu, testi on negatiivinen.

Tämä johtuu siitä, että kypsytysprosessiin liittyy LH: n voimakas aalto, osoittaa lähestyvä ovulaation, jonka aikana on mahdollista tulla raskaaksi.

Mitkä ovat ovulaatiotestit?

Ensinnäkin ne eroavat jonkinlaisesta ulkoisesta samankaltaisuudesta raskaustestien kanssa. Tutkimuksen aineisto on virtsa. Eri valmistajien valmistamia testejä on. Ne sisältävät tiettyjä ominaisuuksia ja tarkkuutta. Myydään vapaasti, vaihtelevat eri hintaluokassa. Lajiketta edustaa perinteiset testiliuskat, nauhat ja tabletit. Käytetään myös mustesuihkulaitteita ja digitaalisia järjestelmiä.

Edullinen ja edullinen ovulaation testaus

Testien tärkein ero on mittausten tarkkuus ja luotettavuus. Nykyään kolme valmistajaa on osoittautunut parhaaksi: Frautest, Eviplan ja Clearblue. Ne ovat suhteellisen halpoja. Ne ovat paras vaihtoehto, jos otat hinta-laatusuhteen. Myydään vapaasti.

Frautest-yritys voi kiinnostaa ostajaa kolmella voimakkaasti erilaisella tuotteella, joilla on erilainen tarkkuus ja diagnoosin suunta. Pääparametreja voidaan pitää korkeina. Ensimmäinen versio esitetään testiliuskoilla, jotka ovat saatavana 5 kpl pakkaukselta. On suositeltavaa soveltaa, jos nainen voi ylpeillä syklin säännöllisyydestä. Toinen sarja koostuu 5 testiliuskasta, joiden avulla voit määrittää ovulaation alkamisajankohdan sekä 2 testia sen tarkastamiseksi, onko raskaus tapahtunut. Kolmas sarja sopii naisille, joilla ei ole säännöllistä sykliä. Pakettina löytyy 7 nauhaa. Keskimääräinen hintaluokka on 350-800 ruplaa.

Eviplan tarjoaa samanlaisen testausjärjestelmän, joka on 5 kappaletta. Luotettavuus ei ole pienempi kuin ensimmäisessä versiossa. Hinta on erilainen - keskimääräinen hinta on 300-310 ruplaa.

Clearblue voi tarjota kuluttajille yksilöllisiä digitaalisia testejä. Hymiö tunnistaa tuloksen, joka ilmestyy digitaaliseen näyttöön. Melko kallis vaihtoehto: keskimääräiset kustannukset 1000 ruplaa kohden.

Myös monia kotimaisia järjestelmiä, jotka takaavat menetelmän tarkkuuden 99%. Tämä on riittävän korkea luotettavuudelle. Mutta käytännössä tämä järjestelmä ei käytännössä houkuttele naisten huomiota.

trusted-source[3]

Testiliuskat ovulaatiolle

He reagoivat ja ankkuroivat LH: n nesteessä. Se eroaa raskaustestistä siinä, että se sisältää erilaisia reagensseja, jotka reagoivat eriarvoisiin aineisiin. Käytetään tunnistamaan hyvin erilaisia hormoneja. Soveltamisen periaate on tarpeeksi alkeellinen: sinun tarvitsee vain ottaa nauha ja laittaa se virvoitusjuomien kanssa. Muutaman minuutin kuluttua voit saada selville tuloksen. Luonnollisesti menetelmä ei ole vailla sen puutteita. Niitä ei voida kutsua korkealuokkaiseksi. Kuitenkin kukaan nainen ei väitä, että ne antavat sinun suunnitella raskautesi riittävän tehokkaasti. Se on melko helppoa. Jos on myönteinen tulos, nainen tarvitsee seksuaalista tekoa, koska hän on valmis hedelmöitykselle. Jos et halua tulla raskaaksi, sinun on oltava mahdollisimman varovainen, suojele itseäsi tai vältä seksiä.

Useita ovulaation testiä

Tänään on myös testejä, joita voidaan käyttää toistuvasti. Ne esitetään tavallisesti kannettavassa sarjassa, jota edustaa lukija ja koeliuskat. Nauhat on pudotettava muutaman minuutin kuluttua virtsasta, minkä jälkeen ne on lisättävä erityiseen laitteeseen, mikä mahdollistaa tulosten lukemisen.

Mikroskooppitesti ovulaation määrittämiseksi

Se on digitaalinen versio. Melko erittäin informatiivinen. Sitä käytetään toistuvasti. Testiaineena käytetään sylkeä. Sisältää suurennuslaitteen. Hän antaa mahdollisuuden tutkia tahraa. Kun jätät munasolun sylissä, tulee kuva, joka muistuttaa visuaalisesti sania, huurre talviikkunassa.

Ovulaatiotesti sylkeä varten

Lähes jokainen yritys voi esittää testiä kuluttajalle, reagoida syljen kanssa. Erilaiset testit-mikroskoopit ja digitaaliset järjestelmät käyttävät pääasiassa sylkeä tutkimuksen kohteena. Menetelmä perustuu siihen, että naisen syljen koostumus vaihtelee ja syljen koostumus määräytyy kuukautiskierron vaiheen mukaan. Virheen todennäköisyys on lähes kokonaan poistettu.

Ink testi ovulaatiolle

Nykyään he ovat löytäneet laajan sovelluksen, melko erittäin informatiivisia. Jotta ne olisivat entistä helpommat: älä välttämättä laita astiaa, vaan vaihda suoraan vesisuihkun alle WC: n aikana. 

Mikä päivä ovulaation jälkeen tekee testin?

Kaikki riippuu siitä, kuinka kauan yksi sykli kestää. Diagnoosin tulisi olla 5-6 päivää peräkkäin. Et voi unohtaa yhtä päivää, koska voit ohittaa ovulaation. Laskelmia on helppo tehdä. Joten, kun syklin kesto on 28 päivää, testauksen pitäisi alkaa 11 päivästä. Tässä tapauksessa ensimmäisenä päivänä on pidettävä kuukautisten alkamispäivänä. Jos sykli kestää yli 28 päivää, sinun on aloitettava 17 päivää ennen seuraavan kuukautiskierron alkua. Jos sykli on epäsäännöllinen, on tarpeen tehdä valinta ja tehdä laskelmia. Joten, sinun on tiedettävä lyhimmän syklin viimeisen 6 kuukauden aikana. Ja jatka tätä parametria.

Ovulaatiotesti epäsäännöllisen syklin aikana

Ongelmia ilmenee, kun naisella ei ole säännöllistä sykliä. Tässä tapauksessa aloitamme alkuperäisistä tiedoista, jotka ovat tyypillisiä vähimmäisjaksolle viimeisten 6 kuukauden ajan. Nämä parametrit ovat lähtökohtana testauksen aloitusajan laskemiselle. On myös otettava huomioon, että jos sykli on epäsäännöllinen ja usein toimintahäiriöt, tällainen testaus voi olla irrationaalinen, tarvitaan erikoistuneempia menetelmiä.

Miten teen ovulaatiotestin?

Ennen testin käyttämistä on tarpeen määrittää tarkka aika, jonka kuukautiskierto kestää. Tätä varten sinun on laskettava, kuinka kauan aikaa on kulunut yhden kuukautiskierroksen alusta seuraavaan. Ja ota keskiarvotiedot. Ennen kuin aloitat testauksen, suosittelemme lukemaan ohjeet. Sitten voit jatkaa.

Voit tehdä tämän, tarvitset välineitä, joissa voit kerätä virtsan. Ota pieni määrä virtsanestettä, pistä koeliuska siellä. Tontti, joka on upotettava, on merkitty. Tällä merkinnällä ja tarve laittaa syö. Sitten sinun tarvitsee odottaa muutama sekunti tuloksesta. Ensimmäiset indikaattorit voidaan arvioida 5 sekunnin kuluttua, mutta suurimman tarkkuuden ja luotettavuuden saavuttamiseksi on välttämätöntä odottaa 10 minuuttia.

Kun testit suoritetaan, on otettava huomioon useita kohtia. Ensin testit on suoritettava päivittäin, suunnilleen samoina aikoina, mikä parantaa merkittävästi tarkkuutta. Älä tee testiä heti nukkumisen jälkeen, sillä tällä hetkellä virtsa sisältää hormonin lisääntynyttä pitoisuutta. Myöhemmin tämä määrä stabiloituu. Näin ollen tulos on tarkempi.

Myöskään ei ole suositeltavaa juoda vettä ennen testiä. On myös tärkeää säilyttää steriiliys ja tiukkuus. Poista alkuperäispakkauksesta välittömästi ennen käyttöä. Se on pidettävä steriilinä, optimaalinen kosteustaso on säilytettävä.

Milloin testata ovulaatiota: aamulla tai illalla?

Munan kypsymisen jälkeen hormonien korkea taso pätee päivään peräkkäin. Lisää positiivisten tulosten todennäköisyyttä testaten kahdesti päivässä. Kun on suositeltavaa tarkistaa aamulla, toinen kerta - illalla ennen nukkumaanmenoa. Ei ole järkevää suorittaa testiä välittömästi heti kun heräät. Nukkumisen jälkeen hormonin pitoisuus virtsassa nousee voimakkaasti ja vähitellen normalisoituu. Optimaalinen aika on aikaväli 10-00-20-00, mikä mahdollistaa väärien positiivisten tulosten välttämisen.

Ovulaation testin tulokset

Tulos voi olla negatiivinen tai positiivinen. Et myöskään voi koskaan herättää mahdollisuutta saada vääriä tuloksia, vaikka kuinka tarkka tekniikka onkaan. Tarkkuus on aina olemassa, jopa erikoistuneissa laboratorioissa. Tulokset määritetään vertaamalla tulosta vertailutestiin. Ohjaus on testikentän reunalla. Testin jälkeen näyttää palkin. Tulos ei tule olemaan kauan tulossa. Voit aloittaa sen salauksen 1-2 minuutissa.

Jos saat negatiivisen tuloksen - se tarkoittaa, että ovulaatiota ei ole. Välittömästi ovulaation jälkeen negatiiviset tulokset näkyvät myös silloin, kun solu on jo ilmennyt munasarjasta. Tämän prosessin mukana seuraa LH: n tason lasku. Myös negatiivinen muunnos ilmestyy, jos testi on myöhässä ja reagenssi ei reagoinut. Tunnista, että tulos voi johtua koeliuskan epäselvyyksestä. Hän on hyvin kalpea verrattuna kontrolliin.

Jos saavutetaan positiivinen tulos, tämä näkyy tumman nauhan ulkonäössä. Se on joko tummempi tai sillä ei ole eroja ohjauksesta. Tämä on suora merkki hormonien vapautumisesta. On myös mahdollista, että nauha ei näy lainkaan. Näin tapahtuu, kun toteutus sääntöjä ei noudateta, jos se oli myöhässä, hemmoteltu.

Testit ovulaatiotestistä

Testit ovat erilaisia ja hyvin ristiriitaisia. Mikroskooppinen koe on kiinnostava. Hänestä on tullut vain todellinen apu monille perheille, jotka suunnittelevat lapsia. Sen avulla voit hallita ovulaation alkamispäivää. Vain vesipisara tarvitaan ja muutaman minuutin kuluttua saat tuloksen. Myös käsikirja sisältää yksityiskohtaisia kommentteja, joiden avulla voidaan laskea optimaalinen ajoitus konseptille ja aloittaa myös testaus.

Testimikroskooppi on kätevä niille, joilla on ongelmia syklin säännönmukaisuuden kanssa. Tämä laite mahdollistaa ovulaation puhkeamisen dynamiikan selkeän tarkkailun. Työn virheet ovat vähäiset, tulosten luotettavuus on erittäin korkea. Kuten yksi nainen kirjoittaa, hän onnistui laskea ajan, mutta myös ennakoimaan tytön syntymää.

Myös mielenkiintoinen on nainen vastaus, joka jakaa kokemuksensa siitä, miten hän onnistui käsittelemään pojan. Ennen tätä kolme vuotta ei voitu suunnitella. Ovulaatiotesti ilmoitettiin hänelle gynekologin tutkinnon jälkeen. Lääkäri suositteli mini-mikroskoopin käyttöä. Mikroskoopin levittämisen jälkeen oli mahdollista ajatella ensimmäistä kertaa, koska ovulaation päivä valittiin tarkasti. Etuna on se, että tällainen toistuvan käytön mikroskooppi mahdollistaa prosessien jatkuvan seurannan elimistössä. Haittoihin voi liittyä suhteellisen korkeat kustannukset. Tavanomainen  ovulaatiotesti on  paljon halvempaa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.