^

Sähköinen raskaustesti

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Sähköisen raskaustestin avulla voidaan todeta, että se alkaa (tai ei ole loukkaavaa) yksinkertaisesti, nopeasti ja, mikä tärkeintä, käytännössä epäselvää: tällaisten testien valmistajat varmistavat, että niiden tarkkuus on vähintään 99 prosenttia.

Elektroninen raskaustestit Ensimmäinen vastaus (kultainen digitaalinen raskaustesti), ept Digital Pregnancy Test ja CVS Digital Raskaustestit valmistetaan Yhdysvalloissa; UK julkaisi Lloydspharmacy 2 Digital Raskaustestit ja Sveitsissä - Clearblue Digital Raskaustesti.

Kaikki ne määrittävät raskauden samalla tavalla kuin tavanomainen testiliuska, joka perustuu havaitsemiseen virtsassa ihmisen istukkagonadotropiinia (hCG). Tämä hormoni on "markkeri" raskauden, koska se alkaa tuottaa noin viikon kuluttua hedelmöityksestä (käyttöönoton hedelmöittyneen munasolun kohtuun) pintakerroksen osa sukusoluissa istukan - suonikalvon.

trusted-source[1], [2]

Kuka ottaa yhteyttä?

Sähköinen raskaustesti Clearblue

Tähän mennessä naisille tarjotaan pääasiassa hyvin todistettu Clearblue-raskaustesti, jonka ovat kehittäneet brittiläiset asiantuntijat ja jotka on valmistanut sveitsiläinen SPD Swiss Precision Diagnostics GmbH vuodesta 2008 lähtien.

Testitulosten tarkkuuden lisääminen on varmistettu niiden virheettömällä dekoodauksella digitaalisella optisella lukulaitteella, joka poistaa kokonaan perinteisten testiliuskien käytön ihmisen tekijät.

Edut raskaustesti muodostuu siitä, että lisäksi sen tutkimiseen raskauden, tämä testi on ratkaiseva indikaattori aikavälin sen esiintyminen (Weeks Estimator), joka tuottajat kutsutaan vasta- aika suunnittelusta yhden tai kahden, kaksi tai kolme tai enemmän kuin kolme viikkoa.

Käyttöohjeet sähköisen raskaustesti tämän merkin väittää - mukaan tulokset kokeellinen todentaminen - ja oikeaa vahvistamista elämänsä "kirkas sininen" digitaalinen määrittävä tiineyden ei ole huonompi Yhdysvaltain ja yli 90%.

Kuinka käyttää sähköistä raskaustestiä?

Tämä käsikirja sisältää selkeitä vaiheittaisia ohjeita Clearblue Digitalin sähköisen raskaustestin käyttämisestä.

Clearblue-testin perusohjeet:

 1. Testaus olisi tehtävä tietyn ajanjakson aikana - seuraavan kuukauden alkamispäivästä. Vaikka sitä on mahdollista käyttää 2-3-4 päivää ennen odotettua kuukautisjaksoa (mutta tarkkuus on paljon pienempi).
 2. Testaus ei rajoitu kellonaikaan, mutta tuloksen maksimaalinen tarkkuus on taattu käytettäessä virtsaan ensimmäistä virtsaamista heräämisen jälkeen.
 3. Ennen suunniteltua testausta suuria määriä nesteitä ei suositella.
 4. Testi on poistettava suljetusta pakkauksesta välittömästi ennen menettelytapaa.
 5. Taikinan imukykyinen kärki on poistettava.
 6. Virtsaamisprosessissa virtsavirran pitäisi koskea vain imukykyinen kärki 5 sekunnin kuluessa. Välttääksesi virtsan saamisen muille laitteen osille on suositeltavaa virtsata kuivalla puhtaalla säiliöllä ja laittaa kärki virtsaan 20 sekunnin ajan.
 7. Käytetty märkä kärki on suojattava.
 8. Testi on pidettävä alaspäin, mutta on parasta laittaa se vaakasuoraan.
 9. Testiaikaa voidaan seurata vilkamalla merkkilamellikuvaketta, joka näkyy ilmaisimessa; Testaa ei saa koskettaa, kääntää, ravistaa jne.
 10. Kun tiimalasin kuvake pysähtyy vilkkumasta (noin 3 minuutin kuluttua), ilmaisin näyttää tulokset: "+" -merkki tarkoittaa, että olet raskaana, "-" -kuvake on negatiivinen. Aika kuluneesta syntymishetkestä ilmenee viikoina: 1-2, 2-3 tai 3+. Testerin näytöllä testitulokset pysyvät noin päivässä.

Sähköisen raskaustestin haitat

Asiantuntijat erottavat tällaiset sähköisen raskaustestin puutteet:

 • jos käytät testiä 3-4 päivää ennen toisen kuukautisen odotettua aloittamista, tulos voi olla virheellinen;
 • ei kaikki naiset voi saada oikean tuloksen ensimmäisestä kerrasta, koska hCG-taso ei ole riittävän korkea testin aikana; toinen testi vaaditaan 2-3 kertaa ensimmäisen jälkeen;
 • testitulokset ovat virheellisiä, jos naista hoidetaan lapsettomuuteen pistämällä HCG-lääkkeitä tai stimuloimalla ovulaatiota.

Myös sähköisen raskaustestin testauksen tulokset voivat olla virheellisiä:

 • jos nainen ennen raskaustestiä lopetettiin käyttämällä hormonaalisia ehkäisyvälineitä;
 • epäsäännöllisesti kuukausittain;
 • äskettäin keskenmenon, abortin tai raskauden.

Elektroninen raskaustesti on väärä ja naisten tapauksessa, joilla on trofoblastiset tai itusolukasvaimet (dysgerminomas, munasarjojen teratooma, koriokarsinooma, rypäleraskaus, jne.) Tämä tuottaa koriongonadotropiinia.

trusted-source[3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.