^

Alumiini

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.11.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Alumiini on mikroelementti, jota ilman luun ja sidekudoksen normaali kehitys on mahdotonta. Ilman alumiinia iho ei voi näyttää terveeltä. Mitkä ovat alumiinin ominaisuudet ja mistä tuotteista se voidaan saada?

trusted-source[1], [2], [3]

Alumiinin ominaisuudet

 1. Alumiini ohjaa ihon epiteelin tuottamisprosessia ja osallistuu myös luukudoksen muodostumiseen. Mutta ei vain luuta, mutta myös lihaksikasta ja sidekudosta, koska alumiini on läsnä lähes kaikissa kehon soluissa.
 2. Paljon alumiinia muodostuu keuhkoihin, luihin, aivoihin, epiteeliin ja erityisesti maksassa.
 3. Alumiini ei voi pysyä pitkään kehossa, varsinkin jos sen annokset ovat pieniä. Alumiini voi erittyä kehosta hajoamistuotteiden kanssa - virtsa, sitten ulosteet, jopa ilman kanssa uloshengityksen aikana.
 4. Alumiini auttaa mahalaukussa ruokaa, koska se parantaa mahalaukun kykyä hajottaa ruokaa.
 5. Alumiini on kilpirauhasen hyvä, koska se aktivoi työnsä.
 6. Alumiini parantaa luiden ja sidekudoksen kykyä elvyttää ja kehittää, vahvistaa luukudosta.
 7. Alumiinilla on ominaisuus parantaa kehon fosfaattikompleksien ja proteiiniruokojen tuntemusta, joten se tulisi ottaa proteiinipitoisten ruokavalioiden aikana.

Alumiinin yhteensopimattomuus

Alumiinin lisäksi joitain hivenaineita ei voi ottaa: magnesium, kalsium, rauta, askorbiinihappo ja B6-vitamiini. Alumiini on kyky estää näiden vitamiinien sulavuutta, eivätkä ne saa imeytyä suolistoon.

Päivittäinen tarve alumiinille

Se on annos 30-50 mg päivässä.

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8],

Mitä tuotteita voin saada alumiinista?

Paljon kasvien ruokaa on paljon alumiinia. Kasvit sisältävät jopa 100 kertaa enemmän alumiinia kuin eläinperäisissä elintarvikkeissa. Alumiini voidaan ottaa hedelmistä, marjoista, leipästä, puhdasta puhdasta juomavettä. Ja missä alumiinituotteet ovat eniten?

 • Tämä kaurapuuro kypsennetty vedellä - 1970 mcg alumiinia
 • Nämä ovat vehnäjauhoja (ei jalostettu) - 1445-1570 μg alumiinia
 • Tämä herne on 1180 μg alumiinia
 • Tämä riisi on 912 μg alumiinia
 • Tämä peruna on 860 μg alumiinia
 • Tämä avokado on 815 μg alumiinia
 • Tämä munakoiso ja artisokka - 815 mkg alumiinia

Alumiinin ylikuormitus

Alumiinin ylimääräiset oireet ovat seuraavat.

 • Yskä (useimmissa tapauksissa kuiva)
 • Huono ruokahalu
 • Ruoansulatuskanavan häiriöt
 • Motivoimaton ärtyisyys, hermostuneisuus
 • masennus
 • Parkinsonin tauti ja Alzheimerin tauti
 • riisitauti
 • Munuaissairaudet
 • Alhainen hemoglobiini veressä ja pieni määrä punasoluja
 • Hivenaineiden, kuten magnesiumin, kalsiumin, sinkin, fosforin, kuparin (voi oppia laboratoriotesteillä)

Alumiinin ylijäämän syyt

Jos veressä on alumiinia, hän saattaa ylittää runsaasti säilykkeitä, valmistaa ruokaa alumiinisissa astioissa, juo huonoa vettä (esimerkiksi vesiputkesta ilman suodatinta).

Alumiinin ylikuormituksen syy voi olla myös tilanteessa, jossa potilas on huonossa ympäristössä, jos talossa on saastunut ilma (ei ole poistettu pitkään), jos henkilö työskentelee vaarallisessa tuotannossa.

Jos alumiinin päivittäinen annos on yhtä suuri tai suurempi kuin 50 mg, elimistössä saattaa olla ylilyöntejä. Tätä ei saa missään tapauksessa sallia.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.