^

Mineraalit - aineenvaihduntaprosessien säätelijät

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.11.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Mineraalit, joita henkilö lisää heidän ruokavaliotaan, voivat pehmentää tai jopa poistaa monien sairauksien oireita. Mineraaleilla on omaisuuden hallita aineenvaihduntaprosesseja kehossa. Ei ollenkaan, eikä kaikilla kivennäisillä ole samoja ominaisuuksia.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Magnesium ja aineenvaihdunta

Ilman magnesiumia ihmisen kehon täytyy olla hyvin tiukka. Magnesium on erittäin aktiivinen aineenvaihdunnan hallintaan. Se auttaa aktiivisesti välittämään hermosolujen välisiä impulsseja, koska lihakset osuvat ja vahvistavat luut, magnesium auttaa tasapainottamaan korkeaa verenpainetta.

Magnesiumilla on aktiivisin vaikutus päänsärkyn lopettamiseen, se auttaa toimimaan paremmin sydän- ja verisuonissa, vähentää sydänkohtauksen riskiä ja myös kamppailevat verisuonten kouristuksiin.

Magnesium ja sisäelinten työ

Magnesium auttaa toimimaan aktiivisemmin aivoissa, mikä edistää dopamiinin hormonien tuotantoa, jolla on omaisuutta hallita ruokahalua. Siksi henkilö, joka ottaa magnesiumia, voi hallita painonsa helpommin kuin ilman tätä hienoa mineraalia.

Magnesium vaikuttaa positiivisesti hermoston toimintaan, auttaa tasapainottamaan mielialaa, torjumaan masennuksen oireita, ärtyneisyyttä, lisääntynyttä väsymystä. Tämä pätee erityisesti naisilla vaihdevuosien aikana ja ennen PMS: ää (viikossa).

Magnesium ja muut aineet

Magnesiumia tarvitaan, jotta jotkin elimistössä olevat aineet näyttäisivät paremmin niiden ominaisuuksia ja vaikutuksia kehoon. Esimerkiksi B-vitamiineja, jotka toimivat katalyytteinä proteiinien erittymisprosessissa, jota käytetään lihaskudoksen rakennusmateriaalina. Kiitos proteiinin vapautuneen energian, jota saamme ruokaa.

Kun henkilö hengittää syvään ja kehossaan saa sinkkiä ja magnesiumia, happea virtaa veressä aktiivisemmin. Hänen saanti tarjoaa aktiivisemman rasvanpolttoa, mikä auttaa hallitsemaan painoa ja laihtumista. Näin magnesium auttaa selviytymään liikalihavuuteen.

Magnesium vapaita radikaaleja vastaan

Vapautuneet radikaalit ovat muodonmuutoksia aiheuttavia molekyylejä, jotka aiheuttavat ennenaikaisen ikääntymisen vaaraa sekä erilaisia sairauksia. Mitä vähemmän magnesiumia kehossa, sitä heikompi henkilö ja sitä vähemmän hän voi taistella ikääntymisen suhteen. Jos magnesiumia ruokavaliossa riittää, immuunijärjestelmää vahvistetaan ja syöpäsairauden riskiä voidaan vähentää. Magnesium auttaa myös hidastamaan syöpää aiheuttavien kasvainten riskiä tai estämään sen.

Magnesium ja sen vuorovaikutus estrogeenin kanssa

Magnesium auttaa estrogeenia täydellisemmin ilmentämään sen ominaisuuksia. Sitä vastoin magnesiumin puute vähentää estrogeenien edullista vaikutusta kehoon. Estrogeeni puolestaan edistää aktiivisempaa magnesiumin imeytymistä lihaskudokseen ja luukudokseen ja tämä tekee luista ja lihaksista voimakkaamman ja joustavamman. Niiden tehtävät ovat voimakkaampia.

Estrogeenit yhdessä magnesiumin kanssa auttavat sydän- ja verisuonijärjestelmää toimimaan paremmin ja luukudos ei heikkene iän myötä nopeasti. Näiden lääkkeiden annokset ja suhteet on kuitenkin välttämättä laskettava tarkalleen lääkärin suosituksesta.

Kun ikä tai väärän ruokavaliossa naisen elimistössä on hieman estrogeenin, magnesiumia imeytyy ei niin nopeasti, ja henkilö voi olla korkea verenpaine ja hallitsematon painonnousu, päänsärky, osteoporoosin, sairauksien verenkiertoelimistön, vastus insuliinille.

Mitä tapahtuu, kun magnesium ja estrogeeni päästävät kehoon samanaikaisesti? Pienellä magnesiumilla ja suurella määrällä estrogeenia magnesium putoaa lihaksiin ja luukudokseen, eikä siinä ole lainkaan verta. Tämä tilanne on täynnä lihaskouristuksia, verihyytymistä aluksissa, kipua eri kehon osiin. Verihyytymät muodostavat verisuonissa, koska kalsium ja magnesium, kun ne ovat vuorovaikutuksessa, lisäävät niiden esiintymisriskiä lisääntyneen verihyytymän vuoksi.

Jos lääkkeesi sisältävät kalsiumia ja estrogeenia, tarvitset myös magnesiumia, jotta verihyytymisprosessi menee normaalisti.

Mitkä aineet vähentävät magnesiumin määrää kehossa?

Jos naisella on runsaasti magnesiumia normaalista täysravintoa huolimatta, sillä on tuotteita tai aineita, jotka pesevät magnesiumia kehosta. Mitä nämä tuotteet ovat?

  1. Sooda makeutusaineilla. Ne eivät anna kalsiumia ja magnesium imeytyy normaalisti. Syy - kalsium- ja magnesiumfosfaattien sitominen, jotka sisältyvät soodaan. Kalsium ja magnesium ovat huonosti imeytyneitä, koska ne ovat liukenemattomia altistettaessa fosfaattihappoille ja keho hylkää ne.
  2. Ei-alkoholipitoiset ja alhaiset alkoholijuomat väreillä ja makeutusaineilla. Ne sisältävät säilöntäaineita glutamaattinatriumia ja aspartaattia, joten keho lisää magnesiumin saantia. Sen annoksia, joissa käytetään alkoholittomia ja vähän alkoholijuomia, on lisättävä, koska soodassa olevat aineet muodostavat kalsiumin kehosta.
  3. Kahvi. Tämä juoma aiheuttaa katekoliamiinin pitoisuuden kasvua, mikä myös vähentää vapaan kalsiumin annosta veressä.
  4. Anti-stressi valmisteet. Ne sisältävät hormoneja, jotka vähentävät stressiä, mutta voivat vähentää magnesiumin määrää kehossa.

Kuinka paljon kalsiumia henkilö tarvitsee päiväksi?

Normaali nainen, jos hän ei käytä kalsiumia varastavia lääkkeitä, on 400-600 mg. Ja tilastot osoittavat, että nainen keskimäärin käyttää paljon vähemmän kalsiumia - 4-6 kertaa normaalia vähemmän.

Naisten on tiedettävä yksi salaisuus: käytä kalsiumia, koordinoi estradiolin määrää kehossa. Jos nainen käyttää tasapainotettua annosta estradiolia ja magnesiumia, se heikentää merkittävästi ja sen jälkeen on kiistämätöntä kaivausta suklaalle, makeisille ja muille makeille, jotka tekevät meistä täydellisempää.

Jos nainen ottaa magnesiumia ja kalsiumia 2 kertaa päivässä lääkärin määräämällä, niin molemmat näistä elementeistä ovat hyvin imeytyneet ja toimivat täydellä 24 tunnilla. Vastaanottosuhteen suhteen kalsiuminormin tulisi olla 2 kertaa magnesiumstandardin korkeampi. Näiden kahden lääkkeen suhde on kaksi.

Tablettien sijaan voit käyttää kapseleita, joissa on kalsiumia ja magnesiumia - ne imeytyvät paljon paremmin, koska kapseleissa - jo jauhetaan pienimpiin hiukkasiin.

Magnesiumin muodossa nesteen on myös hyvä, koska se on paljon enemmän vastaanottavaisia vatsassa, sen seinä neste magnesiumin ei ole yhtä ärsyttävää kuin lääke tabletteihin, jotka lisäksi on myös imeytyy huonosti.

Magnesium on erittäin hyvä hoidettaessa päänsärkyä, lihavuutta, lihaskouristuksia, lihaskipuja ja ahdistusta. Jos kunnioitat tätä mineraalia, terveydentila on ylhäällä.

Mangaani ja sen vaikutus painoon

Mangaani on erittäin tärkeä mineraali elimistölle, myös normaalin painon säilyttämiseksi. Jos mangaanin kehossa ei riitä, henkilö voi kärsiä masennuksesta, lihas- ja nivelkivut, osteoporoosin, verensokeri vaihtelut sekä pysyviä allergiat - suojaava reaktiot immuunijärjestelmän, joka muuttuu aggressiiviseksi.

Mangaani edistää E, B, C-vitamiinien parempaa imeytymistä, koska se auttaa erikoismateriaalien entsyymien parempaa käsittelyä. Mangaanin ansiosta aineenvaihdunta, immuunijärjestelmä sekä kilpirauhaset paranevat.

Mangaanin ansiosta hormonit T4 ja T3 (kilpirauhashormonit) tuotetaan riittävillä määrillä, aivolisäkkeen työ - osa aivoista, joka on vastuussa useista kehon prosesseista - parantaa. Mangaani kontrolloi kipujen reseptoreita ja vaikuttaa myös mielialan vaihteluihin.

Mangaani on aktiivisesti mukana solujen aineenvaihduntaan ja auttaa taistelemaan vapaita radikaaleja, koska se on osa antioksidantti-entsyymin superoksididismutaasi (FSD), joka osallistuu poistaminen vapaiden radikaalien, muotoilemalla terveitä soluja. Mangaanin ansiosta voit parantaa aineenvaihduntaa ja siten hallita painoa.

Miksi meillä ei ole mangaania?

Miksi meillä ei ole mangaania?

Usein meidän valikossa on hyvin pieni tämä hyödyllinen hivenaine. Syyt ovat huonot maaperä, jolla kasvatetaan kasveja, joissa on mangaania. Mangaania sisältävien tuotteiden käsittely, josta tämä mineraali tuhoutuu. Fytaattien määrä kasveissa, jotka eivät tuota mangaania, tavallisesti kehoa koetellaan.

Hiilihapotettu juoma estää myös kehoa imemästä mangaania ja muita hyödyllisiä mineraaleja. Ne sisältävät fosfaattihappoja ja fosforia, jotka eivät salli käyttökelpoisten aineiden imeytymistä suolen seinämiin.

Jos kehossa on runsaasti rautaa ja kalsiumia, tämä on myös syynä mangaanin imeytymiseen suolistossa.

Mangaanin lähteet

Nämä ovat lähinnä kasveja: rusinoita, viljoja, pähkinöitä, porkkanoita, pinaattia, appelsiineja, parsakaalia, vehnänalkioita, tee-lehtiä. Jos kasveja käsitellään termisesti tai puhdistetaan kemikaaleilla, mangaani tuhoutuu. Korkeammissa mangaanijauhoissa on melkein kokonaan puuttuvia useista käsittelyvaiheista.

Koska kehomme kuluttaa joka päivä vähintään 4 mg mangaania, tämä taso on palautettava. Tämä voidaan tehdä käyttämällä mangaanin tai mangaania sisältävien apteekkituotteiden valikoimaa. Jos mangaani on osa vitamiinilisä, sinun ei tarvitse ottaa lääkkeitä erikseen, jotta annos ei ylittyisi. Välttämätön sinkki

Tämä mineraali on äärimmäisen välttämätön kehollemme, sillä se osallistuu aktiivisesti kudosten rakentamiseen ja kasvuun sekä niiden palauttamiseen. Sinkin roolia kehossa voidaan verrata proteiinien rooliin ilman, että kudosten täydellinen kehittyminen on mahdotonta.

Hermoston ja aivojen osalta sinkki on yksinkertaisesti välttämätön. Sinkki auttaa syntetisoimaan proteiinia ja säätelee myös glukoosin tasoa veressä. Sinkin ansiosta iho saavuttaa hyvän ulkonäön johtuen kollageenikuitujen oikeasta muodostumisesta ilman, että lihasten plastisuus on mahdotonta.

Sinkki ei ainoastaan auta hermostoa toimimaan hyvin, vahvistaa sitä, mutta vaikuttaa myös lisääntymisjärjestelmään, mikä auttaa munasarjojen normaalia toimintaa. Hän valvoo prosessia, joka tuottaa yli 20 entsyymiä elimistölle, jonka ansiosta lisääntymisjärjestelmä toimii täydellisesti.

Sinkki osallistuu aktiivisesti haavojen, naarmujen, parantumisen ja vammojen paranemiseen. Sinkki auttaa vähentämään henkilön tuskaa.

Sinkin säännöt elimistössä

Naiset tarvitsevat erityisesti sinkkiä, koska heidän ikäisensä lisääntymisjärjestelmä tuottaa vähemmän sukupuolihormoneja ja tämä vaikuttaa suoraan muiden kehon järjestelmien työhön. Jos naisella ei ole sinkkiä, se tarkoittaa, että hänen ruokalistaan puuttuu tuotteita, jotka ovat rikkaita tässä mineraalissa. Sinkilähteet ovat moninaisia: ne voivat olla tuotteita ja mineraaleja apteekista.

Jos sinkki otetaan viljasta, on erittäin tärkeää, millä maaperällä nämä viljat kasvavat. Jos tyhjentynyt, sinkki on huonolaatuinen. Tällöin on tarpeen täydentää sinkin resursseja elimistössä apteekkikompleksien avulla.

Sinkki tulee vähemmän tuotteisiin, mikä tarkoittaa sitä, että se myös vähenee elimistöön, koska sen sisältämät tuotteet käsitellään puhdistusmenetelmällä ja lämpöllä. Raaka-aineet ovat runsaasti tässä mineraalissa paljon enemmän kuin käsitelty.

Kuinka paljon sinkkiä saamme?

Sinkin pitoisuus kasveissa ja sen pitoisuus riippuu siitä, kuinka paljon kasveja kasveihin. Tämä yhdiste, joka ei myöskään salli kalsiumin, raudan tai magnesiumin imeytymistä. Ja kun henkilö syö fytaattisia viljatuotteita, kehoa ei pilkkota hyödyllisiä mineraaleja.

Sinkkiä voidaan hankkia paitsi viljasta, myös siemenistä, merenelävistä ja myös eläinravinnosta. Sinkin lähteinä ovat välttämättömiä kurpitsan siemeniä. Jos sinulla on lasi 1 kertaa päivässä, päivittäinen sinkkiprosentti syödään. Mitä lihaa, vähärasvaisia lajikkeita, lääkärit suosittelevat ruumiin sinkkiä syömään aamulla ja illalla lihapalat, joiden koko on puolipalmua. Tämä on sinkin päivittäinen standardi.

Sinkki kasvisruokiin

Kasvissyöjät ovat vaikeampia kuin lihaa syöjät, koska niillä on usein sinkkiä. Tämä haitta pahenee, jos usein sisällytät valikoituja tuotteita soijasta, jota monet kasvissyöjät tekevät. Tosiasia on, että soijatuotteissa on runsaasti fytaattia, mikä tekee sinkin liittämisestä erittäin vaikeaksi. Tämän kemiallisen yhdisteen määrän vähentämiseksi soijassa on käytettävä sitä käymistuotteena.

Ei ole kylläkään kypsentämistä, sammumista, soijatuotteiden paistamista, fytaatin määrää ei vähennetä, joten soijan hyödylliset mikroelementit ovat lähes olemattomat.

Tämän seurauksena henkilö, joka ei syödä lihaa, tulisi ottaa erityisiä täydennyksiä täydentämään ruumiin sinkin varastoja.

Jos ylität sinkkiannoksen

Tämä voi aiheuttaa kehon negatiivisia reaktioita, estää kuparin imeytymisen suolistosta tuotteista. Mutta kupari sinkki - mineraalit, jotka on otettava erikseen toisistaan. Jos otat sinkkiä aamulla, sitten kuparia illalla. Muuten ne estävät keskenään toistensa vaikutukset kehoon. Ihannetapauksessa ota 1,5 - 3 mg kuparia päivässä ja sinkkiä - 15 mg.

Kuinka paljon keho tuntee sinkin riippuu muista kehon hivenaineista. Esimerkiksi B6-vitamiinin ja tryptofaanin puuttuminen voi johtaa siihen, että sinkkiä ei lähes absorboi suoliston seinämiä. Myös kun kromi on puutteellista, keho koettelee sinkkiä huomattavasti hitaammin kuin normaalilla nopeudellaan. Kromi auttaa myös ylläpitämään glukoositasoja.

Jos nainen ottaa kaksi kertaa päivässä 100 mcg kromia, sinkin absorptiota ja normaalia glukoositasoa ei ole. Ja päinvastoin - ylimääräiset kromiannokset aiheuttavat suvaitsemattomuutta glukoosille ja jopa kyllästyttävät kehon toksiinien kanssa.

Ihmisille, jotka kärsivät liikalihavuudesta, kromi ja sinkkitarvikkeet ovat erittäin hyviä kontrolloimaan painoa ja estämään rasvan kertymistä.

Tietenkään ei pidä unohtaa muita mineraaleja ja terveellistä ravitsemusta proteiinien, rasvojen ja hiilihydraattien kanssa koostumuksessa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.