^

Mitä tapahtuu kehossa, kun glukoositaso nousee?

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Kun veren glukoosin taso nousee, insuliinia tuotetaan. Tämä aine auttaa glukoosia siirtymään verestä lihaskudokseen. Kun insuliini suorittaa tämän tärkeän roolin, sen taso laskee jyrkästi normaaliksi.

Kun nainen vanhenee

... Insuliini ei voi enää hoitaa rooliaan niin kuin aiemmin. Insuliinireseptorit heikentyvät eivätkä ne enää voi sitoa glukoosia ja kuljettaa sitä koko kehossa.

Sitten insuliinin taso ei vähene sen jälkeen, kun se on täyttänyt tehtävänsä. Lisäksi se vaikuttaa glukoosiin erittäin huonosti, toisin sanoen sillä on vähän hyötyä hänestä.

Glukoosipitoisuus kehossa pysyy edelleen korkeana varsinkin syömisen jälkeen. Tämä tilanne reagoi välittömästi aivoihin, joka lähettää signaaleja haimaan, niin että se tuottaa enemmän insuliinia käsittelyyn ja tukahduttamalla glukoosin tasoa.

Ja sitten kehon solut ja veri ovat täynnä insuliinia, se muuttuu paljon, paljon enemmän kuin normaali. Se tuottaa glukoosia soluihin ja sen verenpainetaso on merkittävästi pienentynyt.

Toistuva hypoglykemia

Nämä reaktion lääkärit kutsuvat toistuvaa hypoglykemiaa. Tämä on tilanne, jossa veren sokeripitoisuus pienenee merkittävästi. Tästä tuntuu julma iskujen nälkä, hän voisi oksentaa otsassa ja nenän työntyvät hikoilua, huimausta, syke nopeutuu, tunne, että sydän tulee ulos.

Tämä tila voidaan pysäyttää vain jonkin aikaa, syö makeisia ja jauhoja. Ja sitten kaikki alkaa uudelleen.

Koska kohonnut glukoositaso henkilö tuntee hidas, rikki heikko, nopeasti väsyy, ei nuku hyvin. Ja taas - noidankehä: insuliinista tulee enemmän, glukoosia vähemmän. Sitten henkilöllä on taas kylmä hiki ja kaikki muut yllä mainitut oireet.

Jos nainen on ennen menopaussia

... Sitä voi myös heikentää kuukautiskierron muutokset. Hormonien virheellinen suhde on, ja sen seurauksena heikko terveydentila.

Jos nainen on löytänyt kaikki nämä mielialan vaihtelut ja muut oireet huoneessaan, on aika nähdä endokrinologi kuulemiselle. Älä poista tilaa vain väsymyksestä ja elämästä jatkuvassa stressissa.

Tällä lisämerkillä voit määrittää, onko naisella insuliiniresistenssiä eli insuliiniresistenssiä. Ensinnäkin sinun on mitattava vyötärö. Jos vyötärösi on yli 83 cm, on aika herättää hälytys ja suorittaa testit insuliiniresistenssin ja verensokeritason suhteen.

Mikä on insuliiniresistenssi?

Veren insuliinin ylimäärä kasvaa rasvakertymien ja painonnousun lisääntymisenä. Tämä glukoosi varastoidaan rasvan muodossa sen sijaan, että annat sinulle energiaa elämälle.

Insuliiniresistenssillä tämä aine ei enää pysty kuljettamaan glukoosia lihassoluihin, ja sitten on voimakasta ruokahaluetta - tavallista enemmän. Näyttää siltä, että henkilö on aliravittu, mutta se ei ole.

Lisäksi glukoosi, joka ei tunkeudu soluihin mutta joka jää veressä, ei anna keholle riittävästi elintärkeää energiaa. Ja sitten syntyy paradoksaalista tilannetta: veressä on paljon glukoosia, mutta et silti halua syödä raa'asti. Ja syöt: on vaikeaa taistella nälkään. Joten, sinä parannat.

Tässä tapauksessa glukoosi, jolla on ylimääräisiä rasvasoluja, ja rasvan määrä kehossa kasvaa. Mutta solut vaativat "polttoainetta" uudestaan ja uudestaan. He saavat sen, jaetaan ja kasvaa. Tästä johtuen naisista, jotka eivät tunne insuliinia, näyttää olevan tarpeeton paino. Vaikka pienennät kaloreita valikossa.

Insuliiniresistenssin vaikutukset

 1. Immuniteetin heikkeneminen
 2. Avoimuus infektioille ja vilustumille heikon immuniteetin vuoksi
 3. Lihaskudoksen muodostuminen verisuonten seinien sisällä, koska veren virtaus hidastuu ja veri ei mene sisäelimiin huonosti ja riistää heistä käyttökelpoisia aineita.
 4. Verisuonten plakit, mikä lisää sydänkohtauksen riskiä
 5. Verihiutaleet (verisolut) alkavat tarttua yhteen, mikä lisää verihyytymien riskiä.

Olette jo ymmärtäneet, että veren glukoosipitoisuuden nousulla henkilö riski ei ole vain ylipainon saaminen - vakavat verisuoniperäiset ongelmat ja sydän voi alkaa. On hyvin todennäköistä, että tapahtuu sydänkohtaus tai muu sydänkohtaus.

Tätä tilaa pahentaa ns. Oireyhtymän X syntyminen.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Oireyhtymä X

Tämä on monimutkainen sairaus, joka liittyy metaboliseen häiriöön. Erityisesti se koskee naisia. Oireyhtymä X on edelleen kuolettava kvintetti. Eli sen tappavat osat ovat seuraavat.

 • Lisääntynyt insuliinitaso
 • Vastuuta siihen
 • Korkea verenpaine
 • Painonnousu (erityisesti lantion ja vyötärön alueella)
 • Kohonnut kolesteroli
 • Korkeammat triglyseridien määrät
 • Käytön tasolla - lisääntynyt ahdistus, levoton unta

Toisin sanoen oireyhtymää X kutsutaan myös W-oireyhtymiksi, mutta sen vaikutus on paljon suppeampi - lääkärit määrittelevät tämän taudin naisten sairaudeksi. Sen oireet ovat samat kuin H: n oireyhtymässä.

Miten estetään insuliinin immuniteetti?

Jos naisella on riittävästi estradiolia (naisormoni) elimistössä, insuliiniresistenssi tulee vähemmän todennäköiseksi. Tämä johtuu siitä, että estradioli kykenee parantamaan solujen reaktiota insuliinin saantiin niihin.

Mutta vaiva on: kun insuliiniresistenssi kehittyy, se vaikuttaa munasarjojen työhön, joka on osoittautunut insuliinireseptorien sisällä.

Insuliini, joka liikkuu munasarjojen sisällä, muuttaa hormonien, joita munasarjat tuottavat. Esimerkiksi androgeeni alkaa tuottaa enemmän kuin estradioli, naishormoni. Beeta-estrola, jolla on kyky osallistua painon hallinnassa, on pienentynyt.

Kun androgeeni naisvartalossa on liikaa, glukoositaso on erittäin vaikea hallita. Insuliinia tuotetaan vielä enemmän, kuten rasva-aineita.

Tällainen ongelma voi ilmetä kaikissa ikäryhmissä, jopa alle 30-vuotiailla naisilla.

Naisten vaihdevuodet ja insuliini

Tällainen hormonien epätasapaino, kuten edellä on kuvattu, voi esiintyä naisilla vaihdevuosien puhkeamisen jälkeen. Heillä on runsaasti androgeeneja, estradioli on katastrofaalisesti pieni ja testosteroni ei enää suorita hyödyllisiä toimintojaan.

Koska androgeeni heikentää naispuolisten hormonien toimintaa, siitä tulee liikaa, rasvakertymät kerääntyvät ja nainen palautuu.

Tätä painoa on jo vaikea hallita. Rasvanpuutteet syntyvät pääasiassa vyötäröllä ja vatsalla, ja naisen kuvasta tulee enemmän kuin miehen.

Jos nainen on yhä ruokavaliossa, haima alkaa tuottaa vielä enemmän insuliinia. Se edistää sitä, että rasvat säilyvät edelleen, ja jopa elinten seinämissä. Tämä ns. Viskeraalinen rasva, joka ei ole kovin havaittavissa aluksi muodoltaan, mutta lisää huomattavasti painoa ja johtaa huonosti terveyteen.

Samalla ruumiin insuliiniresistenssi on yhä selvempää.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20], [21]

Tämän tilanteen välttämiseksi sinun on tehtävä seuraavat toimenpiteet

 • Syö säännöllisesti ja säännöllisesti
 • Älä syödä paljon iltaisin - se johtaa veren insuliinipitoisuuksien nousuun ja syntyneiden rasvahäiriöiden lisääntymiseen
 • Älä syötä elintarvikkeita, joissa on paljon hiilihydraatteja (makea, jauhot) - tämä lisää insuliinin määrää
 • Mene urheiluun

Ja tietysti varmista, että lääkäri tutkii sen - tämä antaa sinulle mahdollisuuden nähdä täydellinen kuva terveydestänne

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.