^

Miten estradioli vaikuttaa elimistöömme?

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Tutkimukset vahvistavat, että estrogeeniestradioliryhmän hormoni auttaa sydämen lihaksia vahvistamaan ja sydämen toimimaan aktiivisemmin. Mitkä liharyhmät ja elimet vaikuttavat edelleen estradioliin ja miten tämä vaikuttaa kehon ja painon liikkumiseen?

trusted-source[1], [2], [3], [4],

Miten estradioli toimii kehossa?

Miten estradioli toimii kehossa?

Estradioli (sen normaalilla tasolla kehossa) vaikuttaa paitsi sydän- ja verisuonijärjestelmään myös sileisiin lihaksiin. Nämä lihakset ovat osa virtsarakkoa ja suolistoa. Toisin sanoen näiden elinten toiminta riippuu myös estradiolin määrästä veressä.

Tämä hormoni kontrolloi myös luuston lihaksia. Se parantaa liikkuvuutta, lisää luukudoksen lujuutta. Urheilukeskuksissa tehdyt tutkimukset osoittavat, että jos vaihdevuosien aikana nainen kontrolloi estradiolin tasoa veressä, hänellä on vahvempi luuranko, murtuma ei ole taipuvainen.

Miten estradioli vaikuttaa lihasten toimintaan?

Estradiolin ansiosta lihasten supistumisen voimakkuus paranee ja tämä tekee naisista enemmän urheilullisia ja sopivia. Jos estradioli vaikuttaa supistumisvoimaan, niin myös nopeamman rentoutumisen mahdollisuus.

Tämä antaa naiselle mahdollisuuden rauhoitella hoitaa stressaavia tilanteita, vastustaa stressiä. Joten, väsyminen vähenee ja työkapasiteetti kasvaa. Estradiolin aktiivisella vaikutuksella paino ei kasva, se pysyy normaalina.

Estradiolin vaikutuksen lihasten työstä tehdyn tutkimuksen tulokset osoittivat silmiinpistäviä tuloksia. Yhdysvaltain Colorado-valtiosta peräisin olevat tutkijat havaitsivat, että kädenpuristusvoima niillä naisilla, jotka vaihdevuosien aikana täydentävät estradiolin varauksia, ovat korkeammat kuin naiset, hormonit eivät ota.

Estrogeenit ja urheilu

Ja jos estradioli otetaan yhdessä urheilun kanssa, vaikutus on vielä suurempi. Tutkimuksen tuloksena voimakkaimmat olivat naisia, jotka käyttivät hormonikorvaushoitoa ja työskentelivät simulaattoreilla.

Tutkijat Killlonen Jensen ja eri aikoina kokeissa hormonien, todettiin, että estrogeeni yhdistetään aerobinen liikunta parantaa luku, lisää lihasmassaa ja rasvan määrä vyötärön ja reisien vähentää.

trusted-source[5], [6], [7], [8], [9]

Estrogeenit ja paino

Totta, paino ei hyppää vasemmalle eikä oikealle, pysyessään ennallaan. Tutkijat ovat oppineet, miksi. Rasvakudos on 6 kertaa kevyempi kuin lihaskudos. Ja kun rasva kehossa pienenee ja lihaskudos - enemmän, on korvaaminen. Ja paino pysyy samalla tasolla.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15]

Mitä muuta estrogeenit vaikuttavat?

Lisäksi, että lihakset kasvavat voimakkaammin, vahvuus kasvaa, väsymys vähenee. Mutta lisäksi luukudos myös vahvistuu. Mutta tämä vaikutus havaitaan vain silloin, kun yhdistetään liikunta- ja hormonihoito. Kun nainen urheilun aikana ei käytä hormoneja, luukudos vahvistuu paljon hitaammin.

Tutkimuksen piirre on, että ylipainoiset naiset hyötyvät enemmän hormonihoidosta. Tosiasia on, että naisilla, joilla on enemmän lihaskudoksia ja rasvoja, on aktiivisempi hormonivaihto.

Tämä selitetään yksinkertaisesti: enemmän rasvaa ja lihaskudosta, sitä enemmän estrogeeniä. Niinpä estrogeenin vaihto on aktiivisempaa. Plus - luut ja lihakset naisille alttiiksi lihotus, ovat vahvempia kuin niiden laiha kollegansa. Mutta täysimittaiset naiset hormonihoidon jälkeen ovat yleensä painonpitäviä tai yksinkertaisesti laihtumattomia ja pysyvät samassa painoluokassa.

Estrogeenit ja kuukautiskierto

Hormonit kuukautisten aikana voivat vaikuttaa myös kehon painoon ja liikkumiseen sekä lihasten lujuuteen. Niiden kyky sopimukseen. Tämä todistaa Dr. Phillipsin tutkimus, joka tehtiin vuonna 1993. Potilailla, jotka saivat 20-30 vuotta ovulaation aikana, havaittiin lihasten voimakkuus lisääntynyt ajoittain.

Selitettävä: ruumiin ovulaation aikana estradiolin hormonitaso on paljon suurempi, potilaat saavat mahdollisuuden vahvistaa kehoa. Jos tällä hetkellä harjoittaa enemmän ja urheilu, lihasten määrä kasvaa paljon ja rasvakudoksen määrä vähenee.

Mitä tulee kuukautisjaksoon eli siihen aikaan, kun naisella on verenvuoto, progesteronin hormoni estää estradiolin pitoisuuden. Ja sitten lihasvoima menetetään, nainen tuntuu heikolta, hänellä voi olla äkillisiä mielialan muutoksia, lisääntynyt väsymys.

Dr. Sauerin kokeet vuonna 1996 osoittivat, että tällainen väsyminen ja supistumisvoiman muutos havaittiin erityisesti lantion ja kyynärvarren osalta. Ja jopa hormonihoito ei antanut erityisiä tuloksia tässä tapauksessa. Luonto on antanut tämän ajanjakson muille naisille eikä aktiiviselle toiminnalle.

trusted-source[16], [17], [18], [19], [20], [21]

Estradiolin työn ominaispiirteet

Tutkimukset osoittavat, että kun estradiolin hormonipitoisuus kehossa putoaa, lihaskudos pienenee. Eli nainen näyttää ohuemmalta, hänen ihonsa on vino. Mutta kun estradiolin taso palautuu veressä, myös lihasmassa palautetaan normaaliksi. Sama kuin paino.

Tieteellisen tutkimuksen tuloksena on myös tullut tiedossa, että estradioli vaikuttaa suoraan lihaksiin. Lihaksensa vuoksi lihakset on suojattu vapaiden radikaalien vaikutuksesta (ikääntymisen aiheuttavat aineet). Tämä on erityisen arvokasta aktiivisen liikunnan aikana (uinti, aerobic, kuntoilu, juoksu).

Tutkijat päättelivät, että kun menetämme estradiolin, lihakset ovat alttiimpia romahtamaan flabbiness. Lisäksi ne eivät pysty edes toipumaan, kunnes estradiolin taso säädetään.

Huomaa, että jotta lihakset kehittyisivät normaalisti, he tarvitsevat enemmän kaloreita kuin muut kudokset. Kun menetämme lihasmassan, rasvat poltetaan vähemmän tehokkaasti ja henkilö voi toipua. Jotta lihakset ovat hyvät, vahvat ja rasvat poltetaan aktiivisemmin, on tärkeää ottaa tarvittavat hormonit ja käyttää.

Mikä on estrogeenin taso elimistössä, erityisesti estradioli, voidaan määrittää hormonitoimenpiteiden avulla. Ajan mittaan ota yhteyttä endokrinologisti ja ole tervettä! Miten estrogeenit vaikuttavat aineenvaihduntaan?

Tutkimukset estrogeenien vaikutuksesta elimistöön osoittavat, että kehon ääriarvon aikana palautumattomia muutoksia esiintyy. Estrogeenit auttavat parantamaan monia prosesseja, mukaan lukien aineenvaihdunnan aktivaatio. Miten tämä tapahtuu?

trusted-source[22], [23], [24]

Menopaussin aikana kalium menetetään

Tämä todistaa amerikkalaisten tutkijoiden tutkimus vuonna 1991. Kun naisella on klimaattinen ajanjakso, kaliumin taso elimistössä muuttuu paljon pienemmäksi ja nämä menetykset ovat peruuttamattomia. Miksi kalium pienenee? Koska estradiolin, estrogeeniryhmän hormoni, menetetään. Ja tämän kaliumtuotannon sorron takia.

trusted-source[25], [26], [27], [28], [29]

Estradiolin vaikutus lihasten ja luiden kehittymiseen

Tästä johtuen lihakset voivat kehittyä huonosti, heikentyä ja letargia. Lisäksi, jos haluat täydentää elimistöä hyödyllisten aineiden toimittamalla, estradiolin alhaisen tason vuoksi, ne pilkkootaan huonosti. Nämä ovat aineita, kuten magnesiumia, kaliumia ja sinkkiä, jotka ovat elintärkeitä sisäelinten työn kannalta.

Estradioli auttaa näitä aineita imeytymään, ja sen puuttuminen tai pienet annokset - päinvastoin. Ilman kaliumia, magnesiumia ja sinkkiä, aineenvaihdunta kehossa on hidasta, hidasta ja sitten rasvat kasaantuvat. Heikko aineenvaihdunta hidastaa myös luukudoksen lujuutta ja tiheyttä ja vaikuttaa negatiivisesti myös lihasten työhön ja kehitykseen.

trusted-source[30], [31], [32], [33], [34], [35], [36], [37], [38], [39]

Estradiolin vaikutus kolesteroliin

Kolesteroli on huono ja hyvä. Ensimmäisellä on negatiivinen vaikutus kehoon, toinen - positiivisesti. Jos veren estradiolin taso on korkea, myös hyvän kolesterolin määrä nousee, ja huonon kolesterolin määrä vähenee. Ja päinvastoin: alhainen estradiolin taso aiheuttaa pahan kolesterolin vaikutuksen ja sen seurauksena - erilaiset sairaudet.

Tutkimukset osoittavat, että köyhät kolesteroli lääkärit havaitsevat niillä potilailla, jotka ovat liikalihavia. Siksi on tarpeen tarkistaa kerran vuodessa kerran vuodessa, jotta kolesterolitasot voidaan suorittaa hormonaalisilla testeillä. Tämä tarjoaa mahdollisuuden täydentää estradiolin tasoa normaalisti koko organismin työssä.

trusted-source[40], [41], [42], [43], [44], [45], [46], [47], [48], [49]

Estradiolin vaikutus veressä

Kun estradioli veressä ei riitä, rasvojen taso verisoluissa nousee, erityisesti naisilla, joilla on liikalihavuus. Tämän seurauksena tällaiset naiset todennäköisemmin kehittävät diabetesta, koska myös verensokeriarvot kasvavat.

Hyvä veren normaalin estradiolin taso vähentää veren rasvapitoisuutta sekä trombin muodostumista. Jos lisäät estradiolin tasoa normaaliksi, vältä sydän- ja verisuonitautien riski.

trusted-source[50], [51], [52], [53], [54], [55]

Estradioli ja terve unta

Oletko huomannut, että joskus et nuku hyvin, ja jopa unilääkkeet eivät voi auttaa paljon? Tämän epämiellyttävän uupuneen tilan syylliset voivat jälleen olla hormoneja. Jos verrassa ei ole tarpeeksi estradiolia - estrogeeniryhmästä peräisin oleva sukupuolihormoni - unta ei voi täysin lepää. Jopa sen kasvu tästä syystä hidastuu merkittävästi.

Keho tuottaa enemmän progesteronia, ja tämä hormoni kykenee hillitsemään kasvuhormonien tuotantoa. Mutta missä ylimääräinen paino?

Tosiasia on, että kasvuhormoni vaikuttaa suoraan lihasten kasvuun ja ylimääräisen rasvan kertymiseen. Jos kehossa on tarpeeksi kasvuhormonia, niin lihaksen kasvua ja elastisuutta ei ole ongelmia.

Kasvaushormonien kehittyminen kokonaan kehossa hidastuu. Siksi niiden kertyvät rasvakudos ja lihaskudos ei kehity. Päinvastoin, se menetetään, sitten lihakset ovat hitaita ja tottelemattomia.

trusted-source[56], [57], [58], [59]

Vaihdevuodet ja kasvuhormoni

Aikana, jolloin nainen aloittaa ajan ennen huipentua, hänen hormonaalinen tausta muuttuu voimakkaasti. Estradioli kehossa on vähemmän ja tämä vähentää kasvuhormonin tasoa. Ja sitten saamme mielenkiintoisen tilanteen: riippumatta siitä, kuinka paljon pelaat urheilua ja mitä kuormia et anna itsellesi, lihasmassa ei kasva.

Luut jäävät edelleen heikoksi ja lihakset - heikot. Toisin sanoen urheilu ilman tarvittavia hormoneja ei tuota mitään tulosta.

Joidenkin raporttien mukaan testosteronin ansiosta molempien sukupuolten lihasmassa kasvaa. Mutta itse asiassa normaali lihasten toiminta voi tukea naishormonin estradiolia. Kiitos hänestä, lihasmassaa syntyy, lisäksi ylimääräiset rasvat poltetaan. Tätä harjoitetaan.

Lisäksi estradiolin ansiosta koko organismin työtä muutetaan, eikä sen yksittäiset toiminnot paranna.

Ajan mittaan lisää hormonin tasoa kehossasi ja pysy terveenä. Miten estradioli vaikuttaa mielialaan?

Ahdistuneisuus ei kärsinyt meitä kovin paljon, ja meillä oli mahdollisuus polttaa rasvaa, yritämme lisätä serotoniinin määrää kehossa. Miksi ja miten hormonit vaikuttavat mielialaanmme? Erityisesti hormoneja estrogeeniryhmästä.

Serotoniini ja painomme

Tieteellinen tutkimus, joka kesti yli kolme vuosikymmentä, näytti mielenkiintoisia tuloksia. Alentunut serotoniinitaso henkilön veressä johtaa liialliseen painoon. Lisäksi serotoniinin puute johtaa mielialan vähenemiseen, kyyneleet, ärtyneisyys, kyvyttömyys keskittyä huomiota. Ja toinen henkilö, jolla on alentunut serotoniinitaso alkaa tuntua hyvin vähän kipua. Se voi aiheuttaa ruoansulatuskanavan häiriöitä, imeytymistä ja ruoansulatusta.

Psyke muuttuu myös: pakko-oireita voi syntyä, nukkua häiritsee, mieli voi olla niin huono, ettei henkilö halua mitään.

Miksi tällaiset valtiot syntyvät?

Joka vuosi henkilö voi vähentää serotoniinipitoisuuksia. Jos et noudata häntä tietenkään, äläkä ota tarvittavia hormoneja lääkärin suosituksesta. Alennettu serotoniinin määrää myös provosoida jatkuva stressi, unen puute, huono ruokavalio, jatkuva alkoholin käyttö, valvomaton käyttö lääkkeiden, erityisesti - rauhoittavia.

Allergialääkkeet, joita ihmiset käyttävät jatkuvasti ja suurina annoksina, voivat myös vähentää serotoniinin tuotantoa. Sama negatiivinen vaikutus serotoniinin tuotantoon aiheuttaa tupakoinnin. Tupakoitsijat kärsivät mielialan vaihteluista useammin kuin muut ihmiset.

Riskiryhmät

Riskiryhmässä hormonaalisen epätasapainon uhreissa - naiset 45-49 -vuotiaat. Tässä ryhmässä naisia, liiallinen paino ja masennustilat johtuvat hormonaalisista muutoksista voi ilmetä itseään erityisen elävästi. Niillä on paljon alhaisempi estradiolitaso kuin ennen.

Premenopausaalisilla naisilla mieliala ja terveydentila muuttuvat dramaattisesti. Heidän on vaikea hallita itseään. Naiset myöntävät, että he tuntevat vuoristoradan, ja se on pelottavaa.

Kuinka naisen keho muuttuu vaihdevuosien aikana?

Ajattelutapa: naisen ruumis tämän ajanjakson aikana voi toipua ja tunteet muuttua. Nainen heittää jotain lämpöön, sitten kylmään. Tunnelma voi myös siirtyä syvän onnellisuuden tunteesta samaan vakavaan masennukseen.

Tämä asia on tärkeä, jotta ei menetä, ja on tarpeen kuulla lääkärin hormonikorvaushoitoa.

Kuinka hormonit vaikuttavat aivojen toimintaan?

Jos elimistössä on tarpeeksi estradiolia, se voi vaikuttaa muiden hormonien toimintaan, jota aivo tuottaa. Tämä vaikuttaa suoraan mielialan vaihteluihin. Näin ollen estradiolin vaikutus endorfiineihin, vasopressiinihormonit, oksitosiini ja vasopressiini.

Tämä lisää ruokahalua, kun taas aineenvaihdunta on estetty. Ja nainen varmasti paranee. Lisäksi, koska hormonien aktiivinen vaikutus aivokeskuksiin, mekanismi, joka hallitsee ruokahalua, häiriintyy.

Nainen ei voi enää säätää painonsa. Se pelottaa ja ärsyttää häntä. Sinun tarvitsee vain tarkistaa hormonien taso, joka on läpäissyt hormonaalitestit.

Estradioli ja endorfiinit

Nämä hormonit ovat erityisen voimakkaita niiden vaikutuksesta raskaana oleviin naisiin. Enimmäkseen - viime viikkoina. Sitten endorfiinit, kuten estradioli, tulevan äidin kehossa ovat melko paljon, enemmän kuin normaalia.

Tämä on hyvä, koska ruokahalu ei enää ole niin julma, koska endorfiineilla on omaisuuden vähentää sitä.

Mutta kun nainen synnytti, endorfiinin taso veressä vähenee merkittävästi. Tämä tarkoittaa sitä, että nainen ja mieliala voivat merkittävästi pudota - aina kriittiseen merkkiin saakka. Siksi naisilla on usein synnytyksen jälkeinen masennus.

Kaikki hormonit eivät ole elämän ongelmia. Tätä tilaa voidaan verrata huumausaineiden käytön lopettamiseen. Aluksi nainen oli onnellinen, ja sitten tämä lähde otettiin pois hänestä - endorfiinien määrä väheni voimakkaasti.

Tietenkin nainen reagoi kyynelisyyden kanssa, aggressiiviset hyökkäykset, sitten apatia, kärsivät kuumista aalloista, huolista, kärsivät vatsavaivoista.

Tämä päättyy paitsi mielenterveyden häiriöihin myös fyysisiin muutoksiin. Nainen on erittäin vaikea laihtua, ellei hän täydentää endorfiinien puutetta. Tämä voidaan tehdä käyttämällä lääkärin määräämiä hormoneja yhdessä urheilun kanssa.

Ajan mittaan ota yhteyttä gynekologiin ja endokrinologisti ja ole terve.

trusted-source[60], [61], [62], [63], [64], [65], [66], [67], [68]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.