^

Miten estrogeenit vaikuttavat naisen painoon?

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

On erittäin vaikeaa ymmärtää kaikkia tietoja, jotka koskevat estrogeenien vaikutusta naisvartaloon. Siksi päätimme auttaa lukijoita ja selventää näitä kysymyksiä heille.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Kuinka kolme estrogeenityyppiä vaikuttavat terveyteesi?

Estrogeeneja on kolmea tyyppiä: estradioli (E2), estroni (E1), estroli (E3). Näiden hormonien taso naisvartalossa riippuu rasva-talletusten määrästä, niiden tiheydestä, geneettisestä alttiudesta lihavuudelle ja ikäominaisuuksista. Ei tietenkään vähäistä roolia hormonaalisessa taustassa on naisen elämäntapa, tottumukset ja elintarvikejärjestelmä.

Koska joka vuosi hormonaalinen tasapaino tulee heikompaksi, hermostuneeksi, sinun on vain seurattava hormonien tasoa, jotta ei tehdä korjaamattomia virheitä eikä kasvaisi rasvaa. Seuraukset voivat olla peruuttamattomia.

On tärkeää, ettet menetä hetkeä, kun estradioli vähenee ja estrogeeniryhmän muiden hormonien taso vaihtelee ja niiden vaikutus elimistöön on täysin erilainen. Selitämme kunkin hormonien vaikutukset yksityiskohtaisesti, jotta ne eivät sekoita tietoa.

Positiivinen hormoni beeta-estradioli tai E2

Beeta-estradioli on yksi aktiivisimmista estrogeeneistä, joka erittyy elimistössä siitä päivästä lähtien, kun tytöllä on ensimmäinen kuukautiset ja kunnes vaihdevuodet alkavat. E2 hallitsee yli 400 erilaista kehon toimintoa.

Tämä on visio, ihon kunto, lihasten lujuus ja hyvä luujärjestelmä. Tämä hormoni reagoi myös normaaliin seksuaaliseen haluun.

Miten nainen, jolla on alhainen estradioli, näyttää?

Kuvittele kuinka nainen voi tuntea vaihdevuosien puhkeamisen hetkellä. Tämä tarkoittaa, että munasarjat tuottavat nyt vähemmän sukupuolihormoneja. Näin ollen myös beta-estradioli. Tämän vuoksi naisen iho voi näyttää kalpealta ja pehmeältä, hiukset kasvavat tylsää, hänen kynnet rikkoutuvat.

Ei vain he kärsivät, vaan myös sydän, alukset ja luujärjestelmä. Verenkiertojärjestelmässä on myös tappiota, veren virtaus hidastuu, veri on paljon hitaampi ja pahenee hapen mukana.

Jos beeta-estradioli kehossa on pieni, muut hormonit eivät voi korvata sen puuttumista. Tosiasiassa, rasvakudoksessa tuotetaan toinen naishormoni, estroni. Mutta hän ei voi selviytyä täysin estradiolin roolista.

Jos vaihdevuosien aikana sinun on korvattava estrogeenin häviäminen elimistössä, kannattaa valita kolmesta estradiolin tyypistä eikä kahdesta muusta. Tämä mahdollistaa sellaisten kemiallisten tekijöiden täydentämisen, jotka jo ennen ensimmäistä kuukautiskierrosta ja vaihdevuodesta asti kehittivät aktiivisesti munasarjoja.

Negatiivinen hormoniestroni (E1)

Tämä hormoni auttaa naista, joille on aika vaihdevuosien ajan. Naisen ruumiin rasvakudos voi tuottaa sen, vaikka munasarjat menettäisivät tehtävänsä. Beeta-estradiolin tuotanto estyy tai se lopetetaan kokonaan, joten estronin tuotanto mahdollistaa jonkin verran kompensoivan estrogeenin menetystä.

Mutta älä kiirehdi iloita. Tutkimukset osoittavat, että estroni voi aiheuttaa sairauksia, kuten kohdunkaulasyövän, rintasyövän. Erityisesti niissä naisissa, jotka ovat alttiita täyteydelle ja jotka ovat yli 45-vuotiaita.

Missä estronia muodostuu?

Se syntetisoidaan maksassa, munasarjoissa ja lisämunuaisissa sekä rasvakudoksessa. Estronia käytetään kehossa lisääntymään estradiolia. Totta, nämä prosessit esiintyvät kehossa jo ennen vaihdevuosia.

Vaihdevuosien jälkeen estroni muuttuu estradioliksi, ei enää ole niin aktiivinen eikä sellainen määrä. Syy - munasarjat lähes täydellinen lopettaminen. Vaikka, kuten aiemminkin, estronin lähde voi olla rasvakudos ja hyvin pienissä määrissä se synnyttää lisämunuaiset ja maksa.

Johtopäätös: Estrone, jota kutsutaan huonoksi estrogeeniksi, koska se kykenee tuhoamaan kehon, tuottaa enemmän niitä, joilla on rasvaa sisältäviä varastoja. Se on täynnä naisia. Lisää rasvaa - enemmän estrogeenihormonia, jota kutsutaan estroniksi.

Yksi heikoimmista naaraspuolisista hormoneista estriolista (E3)

Miksi lääkärit sanovat tämän sukupuolihormonin olevan heikoin? Se on hyvin pieni raskaana oleville naisille. Se on paljon enemmän raskaana olevilla naisilla, koska estrioli syntetisoidaan istukassa.

Tietoja estroletista on hyvin kiistanalaisia. Monet lääkitysohjeet kirjoittavat, että estroli auttaa laihtua, parantaa näkökykyä, muistia, kuuntelua ja muita kehon toimintoja. Itse asiassa tämä on kaukana tapauksesta.

Ensinnäkin estrioli ei-raskaana oleville naisille on vähäpätöinen, joten se ei voi vaikuttaa naisten hyvinvointiin. Toiseksi se eroaa estradiolista siinä, että se ei vaikuta positiivisesti muistiin, kuulemiseen, tarkkaavaisuuteen tai sydän- tai verisuonien työhön. Sitä voidaan pitää neutraalina hormonina - ei yhtä hyvä kuin beeta-estradioli, ei yhtä huono kuin estronilla.

Estrogeenireseptorit: miten ja miksi?

Hormonit eivät ole vain aineita, jotka vaikuttavat terveyteen ja ulkonäköön. Tämä on erinomainen viestintätapa. Tietoja siitä, miten elinten ja järjestelmien työ elimistössä - itse ja miten he vuorovaikutuksessa keskenään. Hormonaalisen viestin ottaminen, kuten sähkeellä, hormonien välillä on erityisiä reittejä - reseptoreita. Heille viranomaiset hyväksyvät ja toimittavat tietoja ja toimivat sen mukaan.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20], [21], [22]

Missä ovat hormonireseptorit?

Missä ovat hormonireseptorit?

Kaikissa elimissä: sydän, keuhkot, aivot, lihakset, verisuonet, virtsarakon, suoliston, kohdun. Ja jopa silmänlihakset ovat hormonaalisten reseptoreiden jäljityspaikan paikka. Erityisesti estrogeeni.

Mutta kannattaa tietää, että jokaisella elimellä on erilainen määrä hormonaalisia reseptoreita, ja ne ovat hajallaan eri tavoin.

Miten hormonireseptorisignaalit lähetetään?

Jotta elimet ja järjestelmät ymmärtäisivät nämä monimutkaiset ja usein heikot hormonignaalit, kehossa on oltava riittävä beeta-estradioli. Erityisesti niissä kehon osissa, joissa hormonaaliset reseptorit ovat keskittyneet.

Onko korvike estradiolia? 

Tutkimusten mukaan se on beeta-estradioli, joka voi aktivoida ja täydentää muiden hormonien signaaleja. Ja sen seurauksena helpotetaan niiden asianmukaista siirtoa elinten välillä. Kun nainen lähestyy klimaattista aikaa, estradioli kehossaan tulee paljon vähemmän ja sitten munasarjat kokonaan lopettavat sen tuottamisen. Tämä johtaa elinten rikkomuksiin. Erityisesti aineenvaihdunnan loukkaamiseen ja sen seurauksena - liikalihavuuteen.

Joskus lehdistössä luemme tietoa, että estrone voisi korvata estradiolin työn, sillä myös vaihdevuosien aikana keho voi tuottaa sen. Valitettavasti tämä ei kuitenkaan ole niin. Estrone on liian heikko ottamaan kaikki estradiolin toiminnot.

Siksi sinun täytyy nähdä lääkäri-endokrinologi hormonihoidon tutkimiseen ja antamiseen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.