^

Terveys

Syöpä (onkologia)

Osteoblastoklastooma

Syöpätapaukset lisääntyvät jatkuvasti maailmassa. Luustojärjestelmän vaurioiden joukossa esiintyvyyden johtaja on osteoblastoklastooma - hyvänlaatuinen kasvainprosessi, joka on altis pahanlaatuisuudelle ja joka pystyy vahingoittamaan useita luuston luita.

Käpyrauhasen pinosytooma

Selkeästi paikallinen aivokasvain - käpylisäkkeen tai käpyrauhasen (corpus pineale) - esiintyy pääasiassa aikuisilla. 

Leuan ameloblastooma

Kasvaimen odontogeeninen prosessi - ameloblastooma - on luonteeltaan epiteelinen ja sillä on taipumus aggressiiviseen kasvuun. Kasvain ei ole pahanlaatuinen, mutta se voi aiheuttaa luun tuhoutumista ja harvinaisissa tapauksissa etäpesäkkeitä.

Pernakystakäsittely: mitä tehdä, miten se poistetaan?

Useimmissa tapauksissa kysta poistetaan käyttämällä minimaalisesti invasiivista laparoskooppista menetelmää. Toipuminen tällaisen leikkauksen jälkeen on potilaan kannalta nopeampaa ja mukavampaa.

Pernakysta lapsella ja aikuisella

Pernakysta on termi, joka yhdistää useita patologioita, joille on tunnusomaista yhteinen oire - ontelon muodostumisen esiintyminen elimen parenkyymissä.

Aivojen pinoblastoma

Blastoma, harvinainen syöpätyyppinen neuroektodermaalinen kasvain, aivojen käpylääke- tai käpylääke-endokriinisessä rauhassa määritellään aivojen pineblastoomaksi.

Serosocele

Serosocele on melko yleinen patologia, jota voi esiintyä melkein missä tahansa iässä. Useimmiten ongelma diagnosoidaan 30-45-vuotiailla naisilla.

Aivojen käpykysta aikuisilla ja lapsilla

Käpykysta on vesikulaarinen ontelo, joka on täynnä nestettä, nimittäin rauhaseritystä. Tällainen ontelo ei ole luonteeltaan kasvain, eikä pääsääntöisesti ole altis laajentumiselle ja etenemiselle. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.