^

Terveys

Korvan, kurkun ja nenän sairaudet (otolaryngologia)

Kuorsauksen laserhoito - laser uvulopalatoplastia

Kuorsauksen hoito laserilla - laser uvulopalatoplastia - on tarkoitettu lisäämään hengitysteiden luumenia suunnielun alueella ja vähentämään pehmytkudosten tilavuutta, jotka muodostavat esteen ilman virtaukselle, tärisevät sisään- ja uloshengityksen aikana aiheuttaen tyypillisen äänen.

Kurkunpään fibrooma

Yksi kurkunpään kasvainmuodostelmien lajikkeista on kurkunpään fibroma - sidekudoksen kasvain, jota kutsutaan mesenkymaaliseksi kasvaimaksi. Patologiakoodi ICD-10 - D14.1 mukaan.

Korkit kuorsaukseen

Kuorsausta esiintyy yleensä nukkujan hengittäessä suun kautta, ja ohivirtaava ilma saa suunielun tahattomasti rentoutuneet (lotoutuneet) pehmytkudokset tärisemään.

Aphonia: toimiva, orgaaninen, psykogeeninen, totta

Äänen kyvyn menettämistä kutsutaan aphoniaksi. Samaan aikaan henkilö puhuu vain kuiskaten, ilman käheyttä, hengityksen vinkumista, ominaista dysfonisille häiriöille. 

Lasten äänihuulten pareesi

Vastasyntyneiden äänihuulien halvaus voi johtua äidin kehon haitallisten tekijöiden kielteisestä vaikutuksesta, minkä seurauksena havaitaan hermoston kehityshäiriöitä, verisuoni- ja aineenvaihduntasairauksia, jotka johtavat äänihuulten toiminnallisuus. 

 

Ääninauhojen pareesi: syyt, oireet, diagnoosi

Tutkimusten mukaan 60% äänihuulten pareesista liittyy kurkunpään, ruokatorven tai kilpirauhasen kasvaimiin ja saman sijainnin kirurgisiin toimenpiteisiin. Ja ensinnäkin ovat kilpirauhasen leikkaukset.

Ääninauhojen pareesin hoito

Äänikalvojen kahdenvälisen pareesin kirurginen hoito edellyttää potilaan perusteellista tutkimista, toimenpiteiden laajuuden ja tehokkaiden hoitovaihtoehtojen määrittämistä, koska lääkärillä ei käytännössä ole virheitä.

Kurkunpään kurkkukipu

Kurkunpään angina pectoris voi vaikuttaa kaikenikäisiin potilaisiin, vaikka se on yleisempi aikuisilla, yleensä 18–40 -vuotiailla, vaikka sitä voi esiintyä jopa kolmivuotiailla lapsilla.

Caseous-tulpat kurkun nielurisoissa

Tällainen oire kuin kurkunpään tulppien kurkut kurkussa, otolaryngologit havaitsevat melko usein - sekä nielun tulehdusprosesseissa että tapauksissa, joissa ei ole merkkejä ilmeisestä palatiinin nielurisojen tulehduksesta.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.