^

Terveys

Korvan, kurkun ja nenän sairaudet (otolaryngologia)

Aphonia: toimiva, orgaaninen, psykogeeninen, totta

Äänen kyvyn menettämistä kutsutaan aphoniaksi. Samaan aikaan henkilö puhuu vain kuiskaten, ilman käheyttä, hengityksen vinkumista, ominaista dysfonisille häiriöille. 

Lasten äänihuulten pareesi

Vastasyntyneiden äänihuulien halvaus voi johtua äidin kehon haitallisten tekijöiden kielteisestä vaikutuksesta, minkä seurauksena havaitaan hermoston kehityshäiriöitä, verisuoni- ja aineenvaihduntasairauksia, jotka johtavat äänihuulten toiminnallisuus. 

 

Ääninauhojen pareesi: syyt, oireet, diagnoosi

Tutkimusten mukaan 60% äänihuulten pareesista liittyy kurkunpään, ruokatorven tai kilpirauhasen kasvaimiin ja saman sijainnin kirurgisiin toimenpiteisiin. Ja ensinnäkin ovat kilpirauhasen leikkaukset.

Ääninauhojen pareesin hoito

Äänikalvojen kahdenvälisen pareesin kirurginen hoito edellyttää potilaan perusteellista tutkimista, toimenpiteiden laajuuden ja tehokkaiden hoitovaihtoehtojen määrittämistä, koska lääkärillä ei käytännössä ole virheitä.

Kurkunpään kurkkukipu

Kurkunpään angina pectoris voi vaikuttaa kaikenikäisiin potilaisiin, vaikka se on yleisempi aikuisilla, yleensä 18–40 -vuotiailla, vaikka sitä voi esiintyä jopa kolmivuotiailla lapsilla.

Caseous-tulpat kurkun nielurisoissa

Tällainen oire kuin kurkunpään tulppien kurkut kurkussa, otolaryngologit havaitsevat melko usein - sekä nielun tulehdusprosesseissa että tapauksissa, joissa ei ole merkkejä ilmeisestä palatiinin nielurisojen tulehduksesta.

Kuorsaus unessa naisilla, miehillä ja lapsilla

Kuorsaus unessa on usein varoitus siitä, että sinun on kiinnitettävä huomiota kuorsaavan henkilön terveydentilaan, koska tällainen ominaisuus voi olla ennustaja hengenvaarallisen oireyhtymän kehittymisestä

Kuorsauksen syitä

Miksi on tärkeää tietää kuorsauksen todelliset syyt? Koska se antaa mahdollisuuden päästä eroon, koska melkein joka kolmas yli 30-vuotias henkilö kuorsaa säännöllisesti ja 45-50% kuorsaaa ajoittain.

Kuorsaus adenoideilla lapsilla ja aikuisilla

Adenoidit (adenoidikasvillisuus) ovat taittumaisia suurentuneita nielun tai nenän ja nielun nielurisoja, jotka ovat osa synnynnäistä immuunijärjestelmää - lymfoepiteliaalista nielurengasta. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.