^

Terveys

Sydän- ja verisuonitaudit (kardiologia)

Vatsan aortan ja sen oksien ateroskleroosi

Vatsan aortan ateroskleroosi on krooninen patologia. Taudille on ominaista verisuonen erityinen vaurio, sidekudoksen lisääntyminen sisäseinän rasvaisen tunkeutumisen taustalla, mikä johtaa yleensä elin- ja yleisiin verenkiertohäiriöihin.

Cavernous sinus tromboosi

Cavernous sinus tromboosia pidetään harvinaisena häiriönä ja samalla melko vaarallisena, koska on olemassa suuri riski tulehduksen leviämisestä aivojen rakenteisiin. 

Cardialgia

Kun tunnet kipuja, jotka sijaitsevat rintakehän vasemmalla puolella - missä sydän sijaitsee, niin kun otat yhteyttä lääkäriin, cardialgia ilmoitetaan lääketieteellisessä raportissa.

Perikardiaalinen effuusio

Perikardiaalinen effuusio on useimmiten seuraus, ei taustalla oleva syy: tauti kehittyy vastauksena olemassa olevaan polyserosiittiin tai muuhun patologiaan, johon liittyy perikardiumin vaurio.

Bradykardiatyypit

Ei voi olla subjektiivisia sydämen rytmiä hidastavia tunteita, ja jos ne ovat olemassa, niiden tyypistä riippumatta ne näyttävät samalta. Eri bradykardiatyyppien eristäminen ei koske potilaita niin paljon kuin lääkäri hoitotaktiikan määrittämisessä.

Bradykardia: oireet, asteet, vaikutukset

Normaalin sydämen lyöntitiheyden alaraja vaihtelee melko laajalla alueella eri potilasryhmille. Työikäisen aikuisen katsotaan olevan 60 lyöntiä minuutissa.

Sydämentykytys: ensiapu, mitä voi ja ei voi

Sydämen glykosidien joukossa tunnetuimpia ovat digitoksiini, Celanid. Tällaisia lääkkeitä määrää vain lääkäri, koska niiden irrationaalinen saanti voi johtaa tuhoisiin seurauksiin jopa sydämen pysähtymiseen.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.