^

Terveys

Sydän- ja verisuonitaudit (kardiologia)

Seroottinen perikardiitti

Sydäntä ympäröivän kuitupussin (perikardiumin) tulehdus, jossa vallitseva oire on seerumieritteen (effuusion) muodostuminen ja kertyminen siihen - seroosineste, diagnosoidaan seroosiksi perikardiitiksi.

Fibroelastoosi

Termi "fibroelastoosi" lääketieteessä tarkoittaa muutoksia kehon sidekudoksessa, joka peittää sisäelinten ja verisuonten pinnan, johtuen elastisten kuitujen kasvun rikkomisesta.

Kaulavaltimoiden ateroskleroosin hoito

Statiinit alentavat kolesterolitasoja ja vähentävät siten sepelvaltimoiden kuolleisuutta. Statiinien käytön vasta-aiheet ovat: raskaus, akuutti maksan tai munuaisten vajaatoiminta, allergiat, lapsuus

Kaulavaltimoiden ateroskleroosi

Lukuisten verisuonisairauksien joukossa kaulavaltimoiden ateroskleroosi on melko yleinen. Tämä on krooninen patologia, johon liittyy kolesterolin aineenvaihduntahäiriö ja joka voi johtaa hengenvaarallisiin komplikaatioihin. R

Fibrinoottinen perikardiitti

Sydän- ja verisuonijärjestelmän erilaisia patologioita voi monimutkaistaa sellainen häiriö kuin fibrinoottinen perikardiitti. Tällainen komplikaatio vaatii välitöntä tutkimusta ja hoitoa, mikä on tarpeen muiden vakavien seurausten kehittymisen estämiseksi.

Vatsan aortan ja sen oksien ateroskleroosi

Vatsan aortan ateroskleroosi on krooninen patologia. Taudille on ominaista verisuonen erityinen vaurio, sidekudoksen lisääntyminen sisäseinän rasvaisen tunkeutumisen taustalla, mikä johtaa yleensä elin- ja yleisiin verenkiertohäiriöihin.

Cavernous sinus tromboosi

Cavernous sinus tromboosia pidetään harvinaisena häiriönä ja samalla melko vaarallisena, koska on olemassa suuri riski tulehduksen leviämisestä aivojen rakenteisiin. 

Cardialgia

Kun tunnet kipuja, jotka sijaitsevat rintakehän vasemmalla puolella - missä sydän sijaitsee, niin kun otat yhteyttä lääkäriin, cardialgia ilmoitetaan lääketieteellisessä raportissa.

Perikardiaalinen effuusio

Perikardiaalinen effuusio on useimmiten seuraus, ei taustalla oleva syy: tauti kehittyy vastauksena olemassa olevaan polyserosiittiin tai muuhun patologiaan, johon liittyy perikardiumin vaurio.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.