^

Terveys

Silmäsairaudet (silmätaudit)

Diplopia: binokulaarinen, monokulaarinen

Näkövamma, jossa henkilö katsoo yhtä kohdetta, mutta näkee kaksi (pystytasossa tai vaakatasossa), määritellään diplopiaksi.

Follikulaarinen sidekalvotulehdus

Jos silmän limakalvo tulehtuu kuplamuodostelmien - follikkelin (latinan sanasta folliculus - pussi) ilmaantuessa, tämä ei ole muuta kuin follikulaarinen sidekalvotulehdus. 

Hyposhagmus

Subkonjunktiivi tai silmänsisäinen verenvuoto, jota muuten kutsutaan hyposhagmukseksi, tapahtuu, kun pieni verisuoni vaurioituu, minkä seurauksena pieni määrä verta kaadetaan sidekalvon alle.

Harjoitussarja silmien lihasten vahvistamiseksi

Visio on tärkeä rooli ympäröivän maailman havaitsemisessa. Harjoitukset silmien lihasten vahvistamiseksi pitävät sen hyvässä kunnossa ja estävät erilaisia patologioita.

Astia räjähti silmiin: mitä tehdä, mitä tippaa tiputtaa?

Mitä tehdä, kun silmän astia räjähtää? Toimintamme riippuu suoraan tapahtuman syystä. Jos verenvuodon esiintyminen ei aiheuta muita oireita, lukuun ottamatta näkövikaa, ja sen yhteys mihin tahansa murtuman aiheuttavaan tapahtumaan jäljitetään edellisenä päivänä, sinun ei tarvitse panikoida.

Alus räjähti aikuisen ja lapsen silmiin: syyt

Ei ole järkevää eksyä olettamuksiin siitä, mitä silmänräpäisevä suoni tarkoittaa, ja vielä enemmän ryhtyä itse diagnoosiin. On suositeltavaa hakea ammattiapua. Saatat tarvita neuvoja eri profiilien lääketieteen asiantuntijoilta.

Päästöt lapsen silmistä: märkivä, keltainen, vihreä

Keltainen vuoto lapsen silmistä löytyy usein piilolinsseistä. Jos lapset käyttävät linssejä, he yleensä koskettavat silmiään käsin, eivät aina noudata linssien käsittelyä ja säilyttämistä koskevia suosituksia.

Acantamebic keratitis

Monista silmäsairauksista acanthamoebic-keratiitti ei ole erityisen yleinen, vaikka sillä ei ole erityistä seksuaalista tai ikävalintaa. Tämän sarveiskalvon toimintakykyyn vaikuttavan vakavan sairauden kokevat pääasiassa näkövammaiset ihmiset, jotka käyttävät piilolinssejä. 

Anisometropia lapsilla ja aikuisilla

Silmälääkärit huomauttivat anisometropiaa olemassa olevista näköpatologioista. Mikä tämä on? Tämä on taitekertoimen epätasapaino - kun ihmisen oikealla ja vasemmalla silmällä on epätasainen taitevoima, ja tämä ero voi olla useita dioptereita. 

Katse mies

Silmän etuosan läpinäkyvässä osassa olevan tiheän valkoisen kohdan lääketieteellinen määritelmä on sarveiskalvon leukooma. Mitä leikoma tarkoittaa? Kreikassa leukos on "valkoinen" ja sarveiskalvo on sarveiskalvon latinankielinen nimi.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.