^

Terveys

Psoriaasin hoito vaihtoehtoisilla keinoilla

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 22.11.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Nykyaikainen lääketiede ei voi tarjota mitään tehokkaimpia psoriaasin hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä. Kaikki suihkeet, voiteet, voiteet, terapeuttiset toimenpiteet, tabletit auttavat poistamaan epämiellyttävät oireet ja parantamaan potilaan elämää, ehkäisemään ja helpottamaan relapsien ilmaantumista. Sitten, kun uskomus lääkkeisiin katoaa, monet potilaat kääntävät huomionsa vaihtoehtoisiin keinoihin.

Psoriaasin hoito kotona

Monet niistä, jotka kärsivät pitkään psoriaasista, yrittävät kokeilla kaikkia mahdollisia keinoja päästä eroon plakista ja kuorimasta monta vuotta. Yksi tehokkaimmista keinoista vaihtoehtoisessa lääketieteessä on terva. Vaikka useimmat potilaat huomaavat, että se auttaa parantamaan plakkia vain, jos psoriaasi on alkanut vasta äskettäin.

Ennen koivuartran hoitoa, tarkista, onko sinulla allerginen reaktio tähän aineeseen. Tämä voidaan tehdä erityisellä näytteellä. Huuhtele pieni määrä tervaa vanua ja aseta tuote kyynärpäässä. Jos sinulla on allergioita, sen ensimmäiset merkit (punoitus, kutina, kuorinta) tulevat näkyviin puolessa tunnissa. Muista, että koivun tervan käytöstä ei ole muita vasta-aiheita.

Hoito tämän lääkkeen kanssa kestää 2-6 viikkoa, riippuen taudin vaiheesta ja vakavuudesta. Voit ostaa terva missään apteekissa. Levitä puuvillapyyhkeellä niissä laastarissa, jotka ovat kärsineet psoriasista. Terveyskäsittelyn ensimmäiset päivät otetaan käyttöön vain kymmenen minuuttia. Tämän jälkeen se on pestävä pois terva saippualla. Hoidon aste vähitellen kasvaa 40 minuuttiin päivässä. On parasta soveltaa tervaa iltaisin.

Parin päivän kuluttua näet ensimmäiset myönteiset tulokset. Älä missään tapauksessa lopeta hoitoa, ennen kuin kaikki plakin katoavat kokonaan.

Huolimatta siitä, että koivuverkkoa pidetään parhaimpana vaihtoehtona psoriaasiin, jotkut potilaat haluavat muita hoitovaihtoehtoja.

Jopa krooniset psoriaasin muodot voidaan helposti kovettua tavanomaisella leivin soodalla. Joillakin potilailla on pitkäaikainen remissio, joka on vaikea saavuttaa lääkkeiden avulla. Yksinkertaisin ja halpa vaihtoehto psoriaasin ja soodan hoitoon on kylvyn käyttö tämän aineen kanssa.

Tätä varten kylpyhuoneeseen lisätään kuumaa vettä ja sille lisätään 900 g soodaa. Tarvittaessa voit myös lisätä merisuolaa, kamomilla-infuusioita tai vaihtoehtoja. Kylpyhuoneessa on oltava makuulle vähintään puolen tunnin ajan, jotta saadaan tehokas hoitotulos. Tämän jälkeen koskaan pese pois soodaa iholta ja älä pyyhi sitä pois.

Tällaisia kylpyjä vastaanotetaan yhtenä päivänä kahdesta kahdeksaan viikkoon. Siihen saakka, kunnes täydellinen remissio on.

Jotkut potilaat väittävät, että psoriaattisten plakkien parantamiseksi nopeasti ja pysyvästi auttaa kuparisulfaattia. Tämän reseptin käyttämiseksi tarvitset seuraavia aineosia: keltainen rikki (jauheena), kupari vitrioli, kuivattu sellandina (jauheena), sianrasva ja koivu. Ota 50 g rikkiä ja 50 g poltettua vitriolia (jauheena). Siellä lisätään myös 25 g koivun tervaa ja sellua sekä 150 g rasvaa. Laita seos vesihauteeseen, sekoita. Annetaan sitten jäähtyä.

Saatu voide tulee voidella plakin kanssa kerran päivässä (parhaiten ennen nukkumaanmenoa). Se, että allergiassa ei ollut ongelmia, on ensin kokeilla tai maustella voidetta pienellä ihon alueella.

Vaihtoehtoinen hoito päänahan psoriaasista

Päänahan psoriasiksen hoidossa kotona tehdyt shampoot ovat parhaita. Tehokkain on seuraava resepti.

Ota 20 g hunajaa, vauvan shampoo ja yhden munan proteiini. Kaikki nämä ainesosat on sekoitettava perusteellisesti ja levitettävä pään päälle joka päivä kolmesta kahdeksaan viikkoon 15-20 minuutin ajan.

Vähintään yhtä tehokas päänahan psoriasiksen hoidossa on erilaisia infuusioita ja dekoosia, joita otetaan sisäänpäin. Niistä tulisi huomata:

  1. Ota 20 g vaniljakukkia ja kaada 500 g kiehuvaa vettä. Kestää noin 1,5 tuntia. On tarpeen ottaa tinktuura joka päivä tunti syömisen jälkeen (120 g).
  2. Ota juuret ayr ja elecampane ja liitä ne celandine, St. John's Wort, lehdet karpalo, kenttä horsetail ja kukkia musta mustekala. 10 g seosta on kaadettava kiehuvaan veteen (250 g).

Istutushuollon hoito vaihtoehtoisilla keinoilla

Kasvin psoriaasin tehokkain hoito on rasvaa tai koneensulvaa. Samalla huomaa, että vain yksinkertaisia suoloja, joita myydään metallisten autojen osia voiteltavaksi. Tänään näet tämän aineen erilaiset valmisteet, jotka sisältävät kasvinosia, mutta ne eivät käytännössä osoittavat toivottua tulosta.

Välittömästi kannattaa sopeutua pitkäaikaiseen hoitoon (1-2 kuukautta). Istutushäiriötä hoidetaan yleensä riittävän pitkään ja kovaa, koska plakit ovat paikassa, joka usein joutuu kosketuksiin muiden pintojen kanssa.

Hoitoa varten on vain välttämätöntä levittää ihoa kiinteällä aineella. Alkutaikoina levitä suolaöljyä 15-20 minuuttia ja joka päivä (viikon sisällä), kasvaa tällä kertaa 40 minuutissa. Varmista, että huuhtele suola käytön jälkeen terva saippuaa käyttäen.

Vaihtoehtoinen hoito kynsien psoriaasissa

Jotta psoriasiksen kynsien tilaa voitaisiin parantaa, on suositeltavaa käyttää seuraavia vaihtoehtoisia toimenpiteitä.

Ota lehtilevää (20 g) ja kaada 400 grammaa keitettyä kuumaa vettä. Kypsennä noin kymmenen minuuttia pienellä tulella. Tämän jälkeen, jäähdytä ja kantoi. Infuusiota tulisi suun kautta kolmannella lasilla kolme kertaa päivässä. Hoito kestää jopa seitsemän päivää. Tämän jälkeen kannattaa tehdä kahden päivän tauko ja juoda taas vanha järjestelmä, kunnes kaikki taudin oireet katoavat.

Voit myös hieroa suoraan kynsilevyyn nestemäisen A-vitamiinin muodon (retinoli). On kuitenkin syytä ottaa huomioon, että tällainen hoito kestää vähintään kolme kuukautta. Jotkut käyttävät kynsilokeroita maissitärkkelyksen tai kaurapuuroa.

Vaihtoehtoiset keinot psoriaasin hoitoon kyynärpäissä

Yksi tehokkaimmista keinoista psoriaattisten plakkien hoitamiseksi kyynärpäissä on munan voide. Monet potilaat väittävät, että tämän lääkkeen ansiosta he onnistuivat saavuttamaan vakaan remission useita vuosia.

Muniin voiteen valmistamiseksi tarvitaan seuraavat aineosat: 200 g: n lasipurkkiin lisätään yksi raakamaisi (kuorineen). Kaada se etikkahapolla, joka peittää kokonaan muna. Sulje kansi ja aseta pimeä ja viileä paikka yhden päivän ajan. Poista muna ja murskata se kuorella. Lisää hieman sian- tai vuohenrasvaa. Sekoita.

Tätä voidetta tulisi levittää vaurioituneille kyynärpäille pienessä määrässä, sillä aluksi aine on tarpeeksi epämiellyttävä polttamiseen. Jonkin ajan kuluttua voit lisätä määrää. 1-2 tunnin kuluttua huuhtele voide vedellä ja levitä ihoa tavallisella kermalla (vauva sopii parhaiten). Käytä vain kerran päivässä. Tämän työkalun tehokkuus näkyy melko pian (2-3 päivää). Hoito jatkuu, kunnes plakin täydellinen katoaminen.

trusted-source[1], [2]

Psoriaasin hoito yrtteillä

Lääkkeiden yrttejä käytetään usein psoriaasin hoitoon. Mutta tehokkain näistä on portland, erityisesti sen siemenet. Antiikin ajoista lähtien puutarhakerrasta pidetään turvallisin hoito psoriasikselle. On myös muistettava, että tämä kasvi auttaa saavuttamaan pitkäaikaisen remission, joka on melko vaikea saada tavanomaisten lääkkeiden avulla.

Portulacia voi ostaa apteekista tai verkkokaupasta. Jos aiot ostaa Internetin kautta, sinun on kiinnitettävä huomiota "Puutarhan posliinien keräämiseen".

Tehokasta hoitoa varten sinun on luotava tiivistetty tinktuura. Tee tämä, ota kaksi ruokalusikallista portolaksiemeniä ja keitä ne keitetyssä vedessä termospulloon. Kun infuusio seisoo (noin tunti), voit käyttää sitä ihon vaurioituneille alueille. Muista, että ihon pitäisi olla märkä tinktuurista.

Hoito kestää neljästä kuuteen viikkoon ja tämän ajan kuluessa potilas voi täysin päästä eroon psoriaattisista plakkeista. Remissio on tarpeeksi pitkä. Joissakin tapauksissa ehkä jopa viisi vuotta.

Psoriaasin hoito homeopatian avulla

Homeopaattisia korjaustoimenpiteitä käytetään usein psoriaasin hoitoon. Samaan aikaan osa niistä auttaa poistamaan psoriaattiset plakit kokonaan, sekä saamaan pitkäaikaisen remission. Mutta heti on tarpeen kiinnittää huomiota siihen, että homeopatian hoito on pitkä ja melko monimutkainen. Missään tapauksessa sinun ei pidä hylätä hoitoa keskellä kurssia, muuten et saa tehokasta ja myönteisiä tuloksia.

Nykyisin tärkein homeopaattinen lääke psoriaasin hoitoon on Psorinochel. Hänelle on määrätty kymmenen pisaraa kahdesti päivässä (aamulla ja iltapäivällä). Samanaikaisesti tämän lääkkeen kanssa määrätään Hepel-tabletit, jotka otetaan kahdesti (aamu ja ilta).

Huomaa, että homeopaattiset lääkkeet eivät yleensä ole yhtä tehokkaita, jos niitä käytetään erikseen lääkinnällisistä laitteista.

Arvostelu reseptistä vaihtoehtoisesta lääketieteestä psoriaasin hoitoon

Muista, että vaihtoehtoista lääkettä pidetään tehokkaampana taudin ensimmäisissä vaiheissa, kun potilaalla on ensimmäiset plakit iholla.

Suosituimpia vaihtoehtoisia reseptejä ovat seuraavat:

  1. Puhtaus on ehkä tunnetuin lääkekasvi, jota käytetään myös psoriaasin hoitoon. Useimmiten käytetään sen mehua. Tällainen hoito toteutetaan kesällä, koska tämän ajanjakson aikana selliandin alkio kukkii. Tuoretta mehujuomaa levitetään psoriaattisiin plakteihin välittömästi kasvien sadonkorjuun jälkeen. Hoito kestää noin kolme kuukautta ja tämän ajan potilas voi nähdä tehokkaan tuloksen.
  2. Pähkinäkuori - sitä käytetään lämpimän kylvyn valmistukseen. Soveltuu taudin pahenemisen aikana. Tällaisen kylvyn tekemiseksi sinun on otettava puoli kiloa pähkinäkuorta ja vaatia kiehuvaa vettä. Löytää kylvyssä suositellaan puoli tuntia.
  3. Labaznik - tämän lääkekasvin juurta käytetään psoriaasin hoitoon. Se on käytettävä jauheena. Voit valmistaa voiteen, joka perustuu juuren mulberry, sinun on otettava vaseliini tai öljy ja puolet lasillista murskattua juuri. Keitä seos vesihauteella ja hajota se ihoalueilla.

Psoriaasin tehokas hoitaminen vaihtoehtoisilla keinoilla

Vaihtoehtoinen hoito psoriaattisten plakkien torjunnassa on tehokkaampaa. Se auttaa saavuttamaan pitkäaikaisen remission (joissakin tapauksissa jopa viisi vuotta) ja myös puhdistamaan epämiellyttävien ulkoisten manifestaatioiden nopeammin. Jokainen potilas valitsee itse tehokkaimman ja todistetun menetelmän. Tänään suosituimpia ovat: koivartsu, selluliinimehu, vinyylin tinktuura, sooda, koneöljy. Mutta on syytä ymmärtää, että saatat olla allerginen näille lääkkeille, joten ennen niiden käyttöä sinun on testattava allergisia reaktioita.

trusted-source[3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.