^

Terveys

Yrtit virusten ja alkueläinten aiheuttamaan kystiittiin

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 23.06.2022
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Ei-tarttuvan kystiitin hoito rajoittuu ärsyttävän tekijän poistamiseen ja virtsarakon kudosten tulehduksen poistamiseen. Tässä tapauksessa riittää jopa yksi yrttihoito erilaisilla kasveilla, jotka tarjoavat diureettisen ja tulehdusta ehkäisevän vaikutuksen. On totta, että itselääkitys voi johtaa komplikaatioihin, ts. Bakteeri-infektioon. Ja sitten et tule toimeen ilman antibiootteja.

Virusten aiheuttama virtsarakon tulehdus joissakin tapauksissa. Vaikka nämä tilanteet ovat paljon harvinaisempia, on tärkeää tietää, että ei-bakteeriperäisen kystiitin hoito eroaa bakteerien ja alkueläinten aiheuttaman tulehduksen hoidosta. Virusinfektion yhteydessä immuuniterapia tulee etualalle, koska immuunijärjestelmä pystyy selviytymään useimmista viruksista yksin. Ja jo auttamaan häntä pysyvän viruksen tunnistamisessa, voidaan määrätä viruslääkkeitä.

Monilla yrteillä on kyky vaikuttaa vastustuskykyymme. Echinacea, Eleutherococcus, ginseng, Rhodiola rosea ovat ensisijaisesti vastuussa yleisen immuniteetin lisäämisestä, mikä estää viruksen tunkeutumisen kehoon, sen kulkeutumisen eläviin soluihin ja patogeenien aktiivisen lisääntymisen. Näiden kasvien keitteiden ja infuusioiden avulla ehkäisemme monia tartuntatauteja, mukaan lukien kystiitti.

Kystiitin virusluonteen vuoksi tällainen hoito antaa keholle voimaa taistella tehokkaasti infektiota vastaan, mikä tarkoittaa, että ne voidaan sisällyttää monimutkaiseen hoitoon, joka sisältää myös diureettien, tulehdusta ehkäisevien, tonic aineiden käytön.

Minun on sanottava, että monet yrtit sisältävät hyödyllisiä vitamiineja ja kivennäisaineita, joten käyttämällä niitä kystiittiin saamme myös yleisen vahvistavan vaikutuksen. Lisäksi jotkin kasvit, joilla on diureettinen, anti-inflammatorinen, antimikrobinen vaikutus, auttavat myös lisäämään paikallista immuniteettia. Tällaisia kasveja ovat kamomilla, siankärsämö, mäkikuisma, puolukka sekä sitruunamelissa, karpalo, seljanmarja ja monet muut kasvit, jotka ovat hyödyllisiä sekä tarttuvaan että ei-bakteeriperäiseen kystiittiin.

Voimme sanoa, että virusperäisen kystiitin yrttihoito on yleensä samanlaista kuin taudin yleisen bakteerimuodon hoito. Voit käyttää samoja yrttejä ja kasveja keskittyen yhdisteisiin, jotka stimuloivat immuunijärjestelmää ja lisäävät kehon suojaavia ominaisuuksia vähentäen virtsarakon kudosten herkkyyttä infektioille. Ottamalla tällaisia luonnonlääkkeitä sisäisesti varmistamme, että ne vaikuttavat sekä veren että virtsan kautta parantaen virtsarakon lisäksi koko virtsajärjestelmää.

Viime aikoina klamydiainfektio on yleistynyt (sen erikoisuus on, että klamydia on solunsisäinen loinen, jolla on sekä bakteerien että virusten ominaisuuksia), sekä alkueläinten aiheuttamat infektiot: Giardia, Trichomonas jne. Ne voivat päästä rakkoon sekä veren kautta että ulkopuolelta (sukuelimistä ja perineumista virtsaputkeen ja edelleen virtsateitä pitkin).

Lääkärit, määrittäessään loisen tyypin, määräävät sopivat lääkkeet. Mutta tehostaaksesi sitä, voit täydentää perinteistä yrttihoitoa (lääkärin luvalla!).

Yleisin kystiitin syy on sukupuoliteitse tarttuva alkueläin. Puhumme Trichomonasista, joka aiheuttaa vakavan kudostulehduksen. Nämä loiset ovat erittäin herkkiä imidatsoliryhmän antibakteerisille lääkkeille (kuten jotkut muut alkueläimet). Yksi annos antibioottia riittää tuhoamaan infektion kokonaan.

Huolimatta siitä, että tällaista hoitoa voidaan määrätä jopa raskaana oleville naisille, monet, joilla on puolueellinen asenne antibiootteja kohtaan, eivät halua turvautua siihen, joten he etsivät muita menetelmiä alkueläinten käsittelemiseksi, kääntyen usein vaihtoehtoiseen hoitoon.

Voimme sanoa, että joillakin yrteillä on todellakin korkea aktiivisuus alkueläimiä vastaan. Tällaisista yrteistä voidaan erottaa: Amurin haponmarja tai tavallinen, koivun lehdet ja silmut, immortelle, katkeransuloinen (saussurea-paju).

Happomarjapensas

Haponmarjalla on loisia estäviä, bakteereja tappavia, tulehdusta estäviä, kipua lievittäviä, hemostaattisia ja diureettisia vaikutuksia. Nämä ominaisuudet voivat olla hyödyllisiä hoidettaessa minkä tahansa muodon ja lajikkeen kystiittiä. Samaan aikaan kasvin kuorella, juurilla, hedelmillä ja lehdillä on parantavia ominaisuuksia. Lehtiä ja kypsiä hedelmiä voidaan lisätä salaatteihin ja muihin ruokiin lisäämällä miellyttävää happamuutta, mutta kasvin kuoren ja juurien keite voidaan ottaa kystiittilääkkeeksi kolme kertaa päivässä, 1 tl.

Keittäminen valmistetaan nopeudella 10 g kasviraaka-aineita 200 ml:aan vettä. Sitä keitetään puoli tuntia, jonka jälkeen sen annetaan hautua vähintään 45 minuuttia, suodatetaan, täytetään alkuperäiseen tilavuuteen keitetyllä vedellä ja käytetään edellä mainitulla tavalla.

Haponmarjan keittämistä ei suositella raskaana oleville naisille, samoin kuin potilaille, joilla on vaikea maksasairaus, sappikivet (sillä on selvä kolerettinen vaikutus), joilla on lisääntynyt veren hyytyminen. [1]

Koivun silmut

Varhain keväällä kukinnan aikana kerätyillä koivun silmuilla on tulehdusta ehkäiseviä, diureettisia, antiseptisiä, viruksia estäviä, sieniä torjuvia, tonisoivia vaikutuksia ja ne ovat tehokkaita myös alkueläimiä vastaan. Tämä on yleinen lääke erilaisten patogeenien (bakteeri-, virus-, sieni-, alkueläinten aiheuttama ja ei-tarttuva) aiheuttamaan kystiittiin.

Koivun silmuista voidaan valmistaa parantava keite. Ota 1 rkl lasillista kiehuvaa vettä. Kasvisraaka-aineiden (lehtien tai silmujen) liukumäellä, keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia, poista sitten ja anna hautua 3 tuntia.

Ota koivunsilmujen keite kahdesti päivässä 1 lasillinen. On parasta tehdä tämä puoli tuntia ennen ateriaa. Tällainen juoma puhdistaa virtsarakon ja vahvistaa kehoa kokonaisuutena.

Istumakylpyihin käytetään koivunlehtien infuusiota kystiitin hoitoon. Kolmen litran purkki täytetään puoliväliin koivunlehdillä, täytetään kiehuvalla vedellä, kääritään ja annetaan hautua 2 tuntia. 10 litraa lämpimään lämmitettyä vettä kaadetaan kulhoon, siihen lisätään suodatettua koivunsilmujen infuusiota ja istuinkylpy otetaan puoli tuntia lisäämällä ajoittain kuumaa vettä.

Vasta-aihe koivunsilmujen käytölle voi olla vain yksilöllinen intoleranssi kasville, joka ilmenee allergisten reaktioiden muodossa. [2]

Immortelle

Immortelle-resepteillä on antimikrobisia ja anti-inflammatorisia vaikutuksia, lääkärit uskovat, että ne ovat tehokkaita alkueläimiä vastaan.

Kystiitin kanssa kasvin kuivattujen kukkien infuusion antaminen suun kautta on tehokasta. Se valmistetaan seuraavasti: 10 g kasviperäisiä raaka-aineita kaadetaan 2 kupilliseen kiehuvaa vettä ja pidetään lämmössä (on parempi käyttää termosta) vähintään 1 tunti.

Ota infuusio 20 päivän aikana, 1,5 kupillista jaettuna 3 annokseen. On parempi juoda infuusio puoli tuntia ennen ateriaa.

Tämä resepti auttaa myös niitä, joilla on helmintien hyökkäys kystiitin aiheuttajana.

Immortelle-pohjaisia koostumuksia ei tule ottaa pitkään aikaan, koska aktiivisten aineiden kertyminen elimistöön johtaa yliannostusoireiden ilmaantumiseen. Älä käytä niitä raskaana oleville naisille, imettäville äideille, ihmisille, joilla on korkea mahanesteen happamuus, joilla on maksasairaus, joka ilmenee keltaisuuden muodossa. [3]

Saussurea paju

Vähän myrkyllinen kasvi, jolla on voimakas antimikrobinen ja anti-inflammatorinen vaikutus, jota käytetään Giardia- ja Trichomonas-infektioiden hoitoon ja ehkäisyyn, jotka voivat aiheuttaa kystiitin kehittymistä. Lisäksi yrtti edistää suoliston mikroflooran normalisoitumista, millä on myönteinen vaikutus sen puhdistumiseen (säännöllinen uloste antaa sinun poistaa kehosta haitalliset aineet, jotka myrkyttävät sitä ja aiheuttavat tulehdusprosesseja) ja immuniteetin tilaan. [4]

Alkueläinten aiheuttaman kystiitin tapauksessa Saussurea-infuusio on indikoitu. Ota 1 rkl lasillista kiehuvaa vettä. Murskatut kasviraaka-aineet (saatavana apteekista) ja anna hautua 3 tuntia. Suodatettu koostumus juodaan kolme kertaa päivässä, 1 rkl.

Jos alkoholivalmisteiden ottamiseen ei ole vasta-aiheita, Saussurea-tinktuuraa voidaan käyttää. Kasvi ja vodka otetaan suhteessa 1:10, koostumus jätetään pimeään paikkaan 14 päiväksi. Ota kolme kertaa päivässä puoli tuntia ennen ateriaa. Suositeltu kerta-annos on 20-30 tippaa laimennettuna ½ kuppiin vettä. Kystiitin hoito tinktuuralla suoritetaan enintään 2 viikon ajan.

Uskotaan, että kasvia ei voida käyttää lisääntyneeseen veren hyytymiseen ja tromboosille, hypotensioon, krooniseen ummetukseen ja suoliston tukkeutumiseen. Kasvin ottaminen raskauden tai imetyksen aikana ei ole toivottavaa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.