^
A
A
A

Gluteenittoman kosmetiikan käyttö on tulossa trendikkään

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

11 September 2014, 09:00

Monet ihmiset eivät yritä syödä elintarvikkeita, jotka sisältävät gluteeniproteiinia (ruis, vehnä, maltaat). Asiantuntijat ovat osoittaneet, että tämä proteiini kykenee herättämään allergisia reaktioita ja erilaisia ruuansulatusvaikeuksia. Äskettäin gluteiinittomien tuotteiden tuotanto on kasvanut merkittävästi ja joidenkin tietojen mukaan myös kosmeettiset valmisteet lisätään tähän luetteloon.

Jotkut asiantuntijat huomauttavat, että gluteenia sisältävä kosmetiikka voi olla vaarallinen, mutta tämä lausunto herättää epäilyksiä muissa asiantuntijoissa. On näyttöä siitä, että gluteenia sisältävä kosmetiikka, kun sitä nautitaan tai tunkeutuu ihoon, voi aiheuttaa sivureaktioita, mutta myös epämukavuutta voi esiintyä gluteenittomien kosmeettisten valmisteiden käytön yhteydessä.

Silti asiantuntijat varoittavat, että vaara terveydelle voidaan kosmetiikkaa, joka tulee kehon kanssa käsien tai huulten, niin äärimmäistä varovaisuutta on käytettävä huulipuna, huulirasva, hammastahna, suuvesi, voiteet kasvoille, osana joka on gluteenia.

Myös Kansa-asiantuntijoiden viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että gluteenittomat tuotteet voivat olla vaarallisia. Tällaisissa tuotteissa tutkijat löysivät ainesosan, joka aiheuttaa allergioita. Tutkijat huomauttivat, että lupiini (palkokasviherttu), jota käytetään usein vehnän korvikkeena, ei ole yhtä turvallista kuin aiemmin oli ajateltu. Lupiinista tuli laajaa suosiota johtuen proteiinien ja kuitujen suuresta sisällöstä, mikä osaltaan vähentää kolesterolia elimistössä, lisäksi lupiini sisältää vähäistä rasvamäärää. Mutta ihmiset, joilla on taipumus allergia soijaa ja maapähkinöitä, pitäisi olla varovainen gluteenittomien tuotteiden käytöstä. Lupiinilla on sama proteiini, joka aiheuttaa allergiaa maapähkinöille ja soijapavulle, joten ensimmäisten merkkien allergia asiantuntijat suosittelevat välittömästi hakea apua.

Äskettäin gluteeniton ruokavalio on yhä suosittu ihmisten keskuudessa, jotka pyrkivät johtamaan terveellistä elämäntapaa. Kuitenkin asiantuntijat huomauttavat, että tällainen ruokavalio sopii vain potilaille, joilla on gluteiinin enteropatia (ruoansulatuskanavan häiriö, jossa tiettyjen proteiinien vaurioitavat villin punastua ).

Uskotaan, että tuotteiden käyttö ilman glyuteina auttaa pääsemään eroon ylipainosta, ihottuma, turvotus, päänsärky ja niin edelleen. Jos jokainen henkilö syö vain bezglyuteinovye tuotteita, tauti vain olla mahdoton havaita. Jos aika ei paranna keliakiaa suolisairaus, se voi johtaa muihin tauteihin - kilpirauhanen, niveltulehdus, suoliston syöpä kasvaimia. Ihmisiä, joilla ei ole terveydellisiä ongelmia, ei kannata tietoisesti luopua useista elintarvikkeista ja tuoreista elintarvikkeista. Lisäksi useimmat tuotteet bezglyuteinovyh puuttuu mineraaleja ja vitamiineja, ja ne ovat erittäin runsaasti energiaa, koska sokeri- ja rasva.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.