^
A
A
A

Löytyi rintojen etäpesäkkeiden leviämisen "estäjä".

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 12.03.2022
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

23 December 2021, 09:00

Biologit ovat löytäneet signalointijärjestelmän, jonka mukaan rintasyövässä esiintyy etäpesäkkeiden leviämistä. CCL2- ja TGF-β-molekyylien välinen ”kommunikaatio” on siinä johtavassa roolissa – ne stimuloivat toisiaan ja varmistavat syöpärakenteiden vapautumisen verenkiertoelimistöön. Lisäksi tutkijat ovat tunnistaneet geenien estojärjestelmän: jos se vaikuttaa, on mahdollista estää rintasyövän leviäminen.

Rintasyövällä on johtava asema esiintyvyyden suhteen kaikkien onkologisten patologioiden joukossa. Päärooli tällaisessa taudin "suosiossa" on hormonien vaikutuksella: varhainen murrosikä, myöhäinen vaihdevuodet, aineenvaihduntahäiriöt ja hormonaalisten lääkkeiden pitkäaikainen käyttö tulevat merkittäviksi tekijöiksi. Esimerkiksi hormonit aktivoimalla solujen lisääntymisprosesseja lisäävät samanaikaisesti DNA-vaurion riskiä, mikä usein edistää pahanlaatuisten sairauksien kehittymistä.

Signaalimolekyylit osallistuvat monien toimintojen fysiologiseen säätelyyn. Tietoa siirtyy solujen välillä ja niiden sisällä, mikä on tyypillistä esimerkiksi sytokiineille. Tieteellisen työn aikana havaittiin, että rintasyöpäpotilailla CCL2-geenin toiminnallisuuden laatu on suoraan riippuvainen TGF-β sytokiinin aktiivisesta asemasta. Tutkijat uskovat, että tällaisen ketjun katkaiseminen voi olla perusta taudin hoitoon tarkoitetun lääkkeen luomiselle.

Tutkijat ovat tutkineet huolellisesti, kuinka CCL2 toimii syöpäsoluissa. Seulontaa käyttämällä eristettiin TGF-p1:n aktivaatiosta vastuussa olevan geenin alue. Samanaikaisesti analysoitiin geeniaktiivisuus pahanlaatuisissa soluissa riippuen TGF-β1:n läsnäolosta.

Havaittiin, että TGF-β:n aktivoitumisen jälkeen tapahtui CCL2:n toimintaa säätelevien solunsisäisten EGR1:n ja RXRA:n stimulaatio. Jos nämä transkriptiotekijät kytkettiin pois päältä, yhteys TGF-β:n ja CCL2:n välillä katosi.

"Tänään tunnemme jo sääntelyjärjestelmän. Todennäköisesti löydetty menetelmä estää etäpesäkkeiden muodostuminen tulee perustaksi tehokkaalle syöpäprosessien hoidolle maitorauhasessa. Kasvaimesta tulee vähemmän aggressiivinen ja hoidosta lupaavampaa”, sanoi yksi työn tekijöistä.

Mikä voi auttaa estämään RXRA- ja EGR1-toiminnan? Todennäköisesti puhumme yksittäisten agenttien pistekuljetuksista, jotka voivat vaikuttaa näihin linkkeihin. Tässä suhteessa yksijuosteisia RNA:ita, joita kutsutaan antisenseiksi, pidetään lupaavina. Ne täydentävät solunsisäisesti transkriptoitua mRNA:ta ja estävät transkriptiotekijöiden RXRA- ja EGR1-tuotantoa.

Asiantuntijat suunnittelivat jatkossa sopivan kokeen järjestämistä laboratorioon eläimillä. On tärkeää ymmärtää, mikä vaikutus RXRA:n ja EGR1:n suoralla estolla on rintasyövän etäpesäkkeiden leviämisnopeuteen.

Tiedot esitetään Tieteelliset raportit -sivulla

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.