^

Mikä on monimuotoisuus?

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.11.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Termi "monimuotoisuus" tulee kreikan termistä πολύς - "lukuisat" ja γάμος - "avioliitosta", joka käännöksessä tarkoittaa "monia avioliittoja". Siten monimuotoisuus tarkoittaa, että avioliitto voidaan tehdä kahden tai useamman kumppanin kanssa. Polygamia on monogamialaisen vastakohta, kun avioliitto koostuu vain yhdestä kumppanista.

Mikä on monimuotoisuus?

Historialliset tiedot monikielisyydestä

Polygamia on erittäin muinaista tapaa, jota monet kansat harjoittavat eri puolilla maailmaa. Polygamiaa harjoitellaan tänä päivänä Amerikassa, Melanesiassa, Afrikassa. Islam ja buddhalaisuus ovat ne uskonnot, jotka hyväksyvät monivähemmät avioliitot. Ainoa muutos: miehen olisi oltava täysin vastuussa kaikista naisista, jotka ovat hänen kanssaan naimisissa. Polygamia ei ole elämäntapa koko kansalle missään uskonnossa, sillä silloin olisi tarpeen olla 2 kertaa enemmän naisia kuin miehet.

Kristillisyys, toisin kuin islam tai islam, ei ole tyytyväinen monikieliseen avioliittoon, vaikka monet kristilliset pyhät omistavat vaimoja ja tovereita. Vanhojen patriarkojen osalta kuningas Salomolla oli 700 vaimoa ja 300 aviopuolisota. Haremilla oli vanhempiensa periaate - tulli on sellainen, että vanhempi vaimo ohjasi muille vaimoille. Sama koskee avioliittoja. Ensimmäisellä avioliitolla soitettiin runsas häät, ja myöhemmät avioliitot eivät sisältäneet erityisiä juhlia.

Monikielisyyden syyt

Tytöt ja pojat keskimäärin syntyvät suhteessa 49:51 tai 51:49. Historiallisesti, koska sodat naiset vuosisatojen ajan, enemmän kuin miehet. Erityisesti väheni miesten lukumäärää muinais- ja keskiajalla - jatkuvien sotien vuoksi.

Jos yhteiskunta ei ole kovin sivistynyt, monikulmiota käytetään palkkana vahvaan. Toisin sanoen useimmat parhaista naisista eivät pääse hyvin suurelle määrälle miehiä. Mutta nämä miehet - alfa-urokset - ovat suvun vahvin, terve ja aggressiivinen. Jos muistat historiallisia tosiasioita, sadan vuoden sodan aikana jopa kristityillä oli enemmän kuin yksi vaimo, koska monet miehet kuoli, ja perheen jatkaminen oli välttämätöntä.

trusted-source[1], [2], [3]

Tietoa monikielisyydestä

Termi "monimuotoisuus" sekoittaa usein ihmisiä ja he ymmärtävät merkityksen termi bigamy, jossa henkilöllä voi olla kaksi erilaista, mutta erillistä avioliittoa. Monikulmiolla tarkoitetaan kuitenkin useita puolisoita, jotka asuvat samassa talossa.

Polygamia on läsnä lähinnä näissä kolmessa eri muodossa: monimuotoisuus, ryhmähavainto, polyandria.

Polygamia on, kun miehellä voi olla useita vaimoja samanaikaisesti. Polyandria - tätä termiä käytetään samalla, sillä ero on, että monikielisessä naisessa voi olla enemmän kuin yksi aviomies samanaikaisesti

Ryhmä-avioliitto - ovat perhe, jossa on useita miehiä ja vaimoja.

Polygamia on kahdessa muodossa - polyandry ja polygyny. Polyandria on täsmälleen sama kuin monimuotoisuus, paitsi että se viittaa naisiin. Tämä tarkoittaa sitä, että naisella on useita miehiä samanaikaisesti.

Polygyny on yksi polygamäisen avioliiton muodoista, kun mies on naimisissa useiden naisten kanssa samanaikaisesti, mutta nämä avioliitot on sisustettu erikseen.

Islamin edustajat saavat mennä naimisiin 4 naisen kanssa kerralla, mikä harjoittaa monimuotoisuutta. Mutta Venäjällä ja Ukrainassa - ei, vain yksipuolinen avioliitto on sallittua täällä.

trusted-source[4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.