^

Coagulogrammi raskauden aikana

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Raskaana oleva koagulogrammi on välttämätön analyysi naisen ruumiin terveydelle. Sikiöllä on erityinen ajanjakso, jolloin raskaana olevan naisen psykoemotionaalisessa ja fyysisessä tasossa tapahtuu erilaisia muutoksia.

Ajanjakson aikana naisen on jatkuvasti tehtävä erilaisia testejä, jotta he voivat olla tietoisia molempien organismien kunnosta. Kiitos heistä, voit selvittää, onko se uhkaa sikiötä ja raskautta yleensä ja onko kaikki hyvä sikiöllä?

Analyysien luettelo on riittävän pitkä, se sisältää tarttuvia patogeenejä koskevat tarkastukset, erilaisten sairauksien vasta-aineiden esiintymisen sekä kehon tulehdusprosessin. Lisäksi on tarpeen tietää verisysteemin tila. Tätä tarkoitusta varten on osoitettu useita verta- ja virtsakokeita (yleinen kliininen, biokemiallinen analyysi), joista yksi on koagulogrammi veren hyytymisjärjestelmän tutkimiseen.

trusted-source[1], [2]

Kohteliaisuus koagulogrammin määrittämiseksi raskauden aikana

Fysiologisesti määritellään, että raskauden aikana naaraspuolinen organismi läpikäy globaalimuutoksia lisätyn verikanavan muodostamisella, mikä aiheuttaa stressiä sydän-, verisuonisto-, hengityselimiin ja muihin tärkeisiin järjestelmiin.

Myös yhä sikiön paino havaittiin kohdun koon kasvua, mikä johtaa laskuun vuorovesi keuhkojen tilavuuden tarkoittaa "propping" kohtu aukko, sekä tehostettua munuaiset ja laskimoihin jalka veren virtaus, joka on rikkonut läsnäolo voivat edetä muodossa kohtu.

Koiranlääkevalmisteen merkitseminen raskauden aikana johtuu samanaikaisesta patologiasta raskaana olevalla naisella. Tämä koskee suonikohjuudentulehdusta, maksasairauksia, verisuonia ja autoimmuunisairauksia. On myös otettava huomioon tehtyjen kirurgisten toimenpiteiden esiintyminen ja veren hyytymisjärjestelmään vaikuttavien lääkkeiden saanti.

Kuka ottaa yhteyttä?

Koagulogrammi raskauden suunnittelussa

Ennen kuin pari päättää täyttää perheensä pienellä miehellä, heidän on valmistauduttava tähän. Joten kumppaneiden on toimitettava testit verensiirtojen ja Rh-tekijöiden, infektioiden, systeemisen patologian ja tulehdussairauden yhteensopivuudesta.

Naisen organismi tarkistetaan erityisen huolellisesti, sillä sen on tarjottava riittävä ravitsemus ja sikiön kasvu 9 kuukauden ajan. Tätä varten naisen pitäisi olla valmis ja vahvistamaan hänen terveyttään.

Lisäksi nuoren äidin on myös toimituksen jälkeen seurattava ravitsemustaan ja terveyttään, jos vauva imetään. Yleensä hänen analyysejäan jatketaan pitkään.

Koagulogrammi raskauden suunnittelussa on tarpeen veren hyytymisjärjestelmän ominaisuuksien määrittämiseksi. Tämä on tarpeen, koska se liittyy veritulppien, mikä saattaa tromboosin sepelvaltimoiden sydämen kehityksen kanssa sydänkohtauksen, keuhkojen oksat, sekä alusten aivojen ja muut verisuonia.

Lisääntynyt trombin muodostuminen voi johtaa spontaaniin aborttiin ja ennenaikaiseen syntymään. Sikiölle se uhkaa riskiä synnynnäisen aivojen patologian kehittymisestä.

Veren hyytymisjärjestelmän tutkimus on erittäin tärkeä raskauden suunnittelun vaiheessa, sillä jos loukkauksia esiintyy, lääkäri voi määrätä ehkäisy- tai hoitokursseja, jotta hoito toteutuu. Lisäksi raskaus normaalilla hyytymisellä jatkuu vakaammin ja ilman komplikaatioita.

On erittäin suositeltavaa, että tämä tutkimus toteutetaan naisille, jotka:

 • on perinnöllinen alttius hyytymisjärjestelmän häiriöille;
 • oli ollut jäädytetty raskaus, spontaani keskenmeno tai abortit;
 • kärsivät tavanomaisesta keskenmenosta (useat raskauden haalistumistapaukset tai spontaani abortit);
 • on perinnöllinen riski saada aivohalvaus, sydänkohtaus, tromboembolia, suonikohjuja;
 • harjoittavat raskasta fyysistä työvoimaa.

Kuten tiedät, jokin sairaus on helpompi estää kuin hoitaa. Siksi veren hyytymiseen liittyvien ongelmien oikea-aikainen havaitseminen ja niiden poistaminen tulevat tulevaisuudessa turvallisesti synnyttämään, synnyttämään ja synnyttämään terveen lapsen.

trusted-source[3], [4], [5], [6]

Miten koagulogrammi otetaan raskauden aikana?

Jokainen tuleva äiti on velvollinen antamaan koagulogrammin analyysin, sillä tämän tutkimuksen arvot ja tulokset ovat erittäin tärkeitä onnistuneen raskauden ja työvoiman kannalta.

Normaalin raskauden ja elimistön poikkeavuuksien puuttuessa naiset neuvoo suorittamaan tämän tutkimuksen vähintään kerran raskauden joka kolmanneksella. Joissakin tapauksissa analyysi suoritetaan useammin - se voi tapahtua esimerkiksi jos nainen kärsii sydän- ja verisuonitaudeista.

Ennen analyysin aloittamista suosittelemme syömään noin 10-12 tuntia ennen tutkimuksen aloittamista. Ruoan, mehujen, kompostojen, alkoholin, kahvin ja teen lisäksi on kielletty. Sen saa käyttää vain puhdasta hiilihapotettua vettä ilman lisäaineita.

Jos otat lääkkeitä tai otat niitä yhden tai kaksi päivää ennen testiä, muista ilmoittaa laboratorioteknikolle ja kirjoita kaikki lääkkeiden nimet tutkimuslomakkeeseen.

Ennen testin aloittamista on suositeltavaa istua tuolille, rauhoittua, älä paniikkia, sillä stressi ja lihasjännitys voivat vaikuttaa tutkimuksen lopputulokseen.

Monet indikaattorien tarkkuudesta suositellaan välittömästi ennen veren luovuttamista juomaan 150-200 ml puhdasta vettä huoneenlämmössä.

Pääsääntöisesti koagulogrammin tuloksena saatava muoto voidaan noutaa seuraavana päivänä.

Koagulaation indikaattorit raskauden aikana

Hemostasijärjestelmän tilan analyysi on välttämätön hyytymistekijöiden, fibrinolyysi- ja verihiutaleiden vuorovaikutuksen arvioimiseksi, joka monimutkaisessa kontrollissa hyytymisen ja antikoagulaatiojärjestelmien tasapaino.

Jopa pieni muutos yhdessä näistä järjestelmistä voi johtaa vakaviin seurauksiin, esimerkiksi DIC-oireyhtymään. Tämän patologisen tilan kehityksen perusteella on fibriinin veren hyytymisongelmia ja liukenemista.

Koagulogrammin indikaattorit raskauden aikana voivat myös osoittaa antifosfolipidisyndrooman kehittymisen, joka voi johtaa raskauden päättymiseen milloin tahansa. Tämän patologian tyypillinen oireyhtymä on lisääntynyt tromboosin riski suonissa ja valtimoissa.

Joukossa kaikki parametrit tarpeen myöntää APTT, fibrinogeeni taso, läsnäolo tai puuttuminen lupus antikoagulanttien, verihiutaleiden lukumäärän, protrombiinin taso, trombiinin aikaa, D-dimeeri, joka vastaa menetelmän veritulpan muodostumista elimistössä, samoin kuin antitrombiini III.

Selostamme mitä pitäisi olla hyytymisindikaattori raskauden aikana.

 • Fibrinogeeni on globuliiniryhmän proteiini, joka yleensä on merkki tulehduksesta tai kudoksen nekroosista. Osallistuu veren hyytymisprosessissa. Fibrinogeenin normaali indeksi on 2,0-4,0 g / l ja välittömästi ennen työn alkua 6 g / l. Välillisesti ESR: n kohotetut arvot.
 • APTTV - verihyytymän muodostumisaika plasman ja muiden reagenssien liittämisen jälkeen. Normaalit ilmaisimet - 24 - 35 sekuntia. Raskauden aikana nämä arvot voivat pudota 17 sekuntia, mikä ei ole huolenaihe - se on vain fibrinogeenin indeksejä fysiologisen kasvun tulos.
 • Lupus-antikoagulantti on IgG-immunoglobuliinien, veren entsyymien vasta-aine. Kun raskaus on poissa. Jos BA on positiivinen, tämä voi viitata gestossiin, mikä puolestaan voi johtaa lapsen spontaaniin aborttiin, istukan infarktiin tai kohdunsisäiseen kuolemaan.
 • Trombiinin aika - sen indikaattorit heijastavat hyytymisvaiheen loppuvaihetta. TV: n normaalit arvot - 11-18 sekuntia.
 • Protrombiini on trombiinin, trombogeenin, esiaste. Normi on 78 - 142%, mikä tarkoittaa protrombiinikompleksin suhteellista osuutta plasman protrombiinikauteen. Protrombiinitasojen lisääntymisen myötä voidaan odottaa, että istukan ennenaikainen irtoaminen tapahtuu.
 • Antitrombiini III on proteiini, joka estää veren hyytymistä. Normaaliset arvot vaihtelevat välillä 71 - 115%. Kun indikaattoreita lasketaan, trombin muodostumisen riskiä pidetään kasvuna. Jos et noudata antitrombiinin määrää, voit menettää spontaanin abortin riskin tai istukan vajaatoiminnan kehittymisen.
 • D-dimeeri on fibriinin hajoamistuote, joka proteiinielementti pysyy fibrinolyyttisen prosessin jälkeen. Tämä indikaattori on tasaista taipumusta kasvaa raskauden alusta lähtien, joten työn alkamisen jälkeen arvot voivat olla korkeampia kuin alkuperäiset arvot kolmella tai jopa neljällä kerralla. Tätä ei pidetä patologiana. D-dimerin normaaleja arvoja ei saa ylittää, muutoin voi epäillä myöhäistä gestosoitumista, nefropatiaa tai diabetes mellitusta.
 • Verihiutaleet ovat verisoluja, jotka on suunniteltu tuottamaan hyvin koagulaation prosessi ja ilmaisevat hematopoieettisen järjestelmän tilan. Verihiutaleita muodostuu megakaryosyyttien luuytimessä. Ne ovat verihiutaleita, jotka muodostavat suurimman osan veren hyytymisestä, joka muodostuu haavassa verenvuodosta. Verihiutaleiden normaalit arvot raskaana oleville naisille - 150 - 380 * 10 ^ 9 / l. Indeksien vähäinen lasku on mahdollinen, mikä voi johtua verenkierron tai ravitsemuksellisen puutteen voimakkaasta lisääntymisestä. Jos verihiutaleiden määrä vähenee merkittävästi ja voimakkaasti, he puhuvat trombosytopenasta - liiallinen nestemäinen veri, kun on olemassa verenvuodon ja sisäisten verenvuotojen vaara.

Deciphering hyytymisen raskauden aikana tulisi toteuttaa lääkäri kuin mikä tahansa tulokset voivat olla niiden virheitä, kuten ne, jotka liittyvät vitamiininpuutokset, virheitä ruokavalio, kroonisten sairauksien, huumausaineiden käyttö jne. Kaikki tämä lääkäri muista ottaa huomioon tuloksia tulkittaessa tutkimuksen.

Koagulogrammin dekoodaus raskauden aikana

Nämä koagulogrammit antavat lääkärille käsityksen naisen veren tilasta. Niinpä tämän analyysin avulla saat selville fibrinogeenipitoisuuden tasosta, joka raskauden aikana nousee jatkuvasti syntymän ajan. Se voi saavuttaa normaalin 6 g / l.

Aktivoidun osittaisen tromboplastiiniajan indeksit raskauden aikana eroavat hieman ja ovat 20 sekuntia, mikä on 10-15 sekuntia vähemmän kuin ennen raskautta.

Coagulogrammin dekoodaaminen raskauden aikana on myös lupaavaa antikoagulanttia, mikä osoittaa ryhmän vasta-aineita, jotka edistävät APTT: n tason kasvua. Normaalilla raskaudella niiden ei pidä olla veressä. Niiden ulkonäköä varten epäillään systeemistä autoimmuunisairautta, mukaan lukien gestosi.

Trombiini-aika on usein hieman koholla raskaana oleville naisille, mutta sen ei pitäisi olla paljon normaaleja arvoja korkeampi - jopa 18 sekuntia.

Hemostatic-järjestelmän arvioinnin analyysi on melko tärkeä indikaattori - protrombiini, mikä osoittaa uhkan ennenaikaisesta istukan irtoamisesta. Sen pitäisi yleensä vaihdella 80-140%: n sisällä.

Laajennettu koagulogrammi raskauden aikana

Veren koaguloitavuuden tutkimus voi olla tavallista ja yksityiskohtaista. Useimmissa tapauksissa, lääkärit ovat turvautuneet tavanomaisen coagulogram, joka koostuu neljästä parametrit: protrombiinin indeksi, APTT (aktivoitu partiaalinen tromboplastiiniaika arvo aika), verihiutaleiden määrä ja fibrinogeenin. Jos lääkäri epäilee rikkoo hyytymisjärjestelmän, se voi pyytää yksityiskohtaisen hyytymisen, mikä jo osoittaa koko kuva veren hyytymistä elimistössä. Tässä tapauksessa on mahdollista arvioida paitsi koagulaatiojärjestelmän tilan myös ennustaa sen toimivuutta tulevaisuudessa.

Analyysin suositeltava niille, jotka ovat perheen rasittaa perinnöllisyys (esim olemassa potilaita tromboembolia, aivohalvaus, sydänkohtaus), sekä naisten suonikohjuja tai tromboflebiitin tai pitkäaikaisen käytön hormonaalista ehkäisyä valmisteluja.

trusted-source[7], [8], [9]

RFMC raskauden aikana

Hemostaattisten parametrien (liukoinen fibriinimonomeeriä komplekseja - SFMC) - mahdollistavat tason arvioimiseksi ja prosenttiosuus trombin elementtejä, joiden lukumäärä pystyy lisäämään massan trombogeneesin verenkierrossa. Esimerkiksi tämä tila voidaan havaita suurien pääastioiden tromboosilla, ja keuhkovaltimon tromboembolia.

RFMC: n kohotettuja tasoja voidaan havaita potilailla, joilla on levinnyt intravaskulaarinen koagulaatio -oireyhtymä, jossa esiintyy hyytymisen kaikkien vaiheiden äkillinen ja lisääntyvä häiriö. Tämä tapahtuu esimerkiksi shokissa, vakavissa vammoissa, laajoissa palovammoissa, systeemisessä tromboosissa jne.

Koagulogrammi RMPC: lle on ominaista kohonnut herkkyys, toisin kuin esimerkiksi etanolitesti.

RFMC-indeksien lisääntyminen osoittaa lisääntyvän intravaskulaarisen trombin muodostumisen vaaraa.

Coagulogrami raskauden dekoodauksessa RFMC näyttää tältä:

 • terveessä ihmisessä normaali RFMC-pisteet ovat 3,38-4,0 mg / 100 ml;
 • raskauden aikana on sallittua lisätä tätä arvoa noin 3 kertaa.

D-dimeeri

Kuten yllä mainittiin, D-dimeeri on fibrinolyysi - trombin hajoaminen. Tämän indikaattorin arviointi olisi suoritettava sekä raskauden että raskauden aikana.

Ennen raskautta fibrinolyysi-tuotteen tulee olla 248 ng / ml, eikä se saa olla yli 500 ng / ml.

Normaalit indikaattorit raskauden aikana vaihtelevat termistä riippuen.

 • I Trimester - taso voi nousta 1,5 kertaa (enintään 750 ng / ml);
 • II kolmanneksen - enintään 1000 ng / ml;
 • III kolmanneksen - enintään 1500 ng / ml.

Täten fysiologisista syistä D-dimerin taso raskaana olevilla naisilla kasvaa. Tämän sallitun rajan ylittävän arvon ylittyminen saattaa kuitenkin viitata kehitykseen:

 • diabetes mellitus;
 • munuaispatologia;
 • myöhäinen toksisuus;
 • maksan patologia;
 • istukan ennenaikainen irtoaminen.

D-dimeerin pitoisuuden lasku on havaittavissa paljon harvemmin. Tällainen väheneminen ei ole osoitus mistä tahansa patologiasta, mutta useimmiten se on syy perusteellisempien tutkimusten tekemiseen veren funktionaalisesta hyytymiskapasiteetista. Tällaisissa tapauksissa hematologin kuuleminen on pakollista.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14]

INR

INR - indikaattorit kansainvälisen normalisoidun suhdetta koskevien normien mukaisesti - edustavat koagulogrammin arvioitua arvoa, joka osoittaa tietyn henkilön protrombiiniajan suhteen ja tavanomaisen keskimääräisen protrombiiniajan suhteen. INR: n arviointi on välttämätöntä hyytymisjärjestelmän tilan tarkkailemiseksi antikoagulanttihoidon aikana - epäsuoran vaikutuksen antikoagulantit (esim. Fenyyliini, valfariini). Jos tällaista hoitoa suoritetaan, INR-arvoa on seurattava vähintään kerran kolmessa kuukaudessa.

Liiallinen INR-ylimäärä saattaa viitata verenvuotoriskiin, mukaan lukien sisäinen verenvuoto.

Indeksien lasku osoittaa antikoagulanttikäsittelyn riittämättömän tehokkuuden, mikä vahvistaa jatkuvan trombi-muodostumisvaaran.

Normaalit INR-indeksit ovat 0,8-1,2. Antikoagulanttien hoidon aikana sallittu normaaliarvo on noin 2,5.

Koagulogramman kustannukset raskauden aikana

Tähän mennessä koagulaatio voidaan tehdä lähes kaikissa laboratorioissa. Maamme suosituimpia ovat laboratorio Dila, Synevo ja Invitro. Olisi täsmennettävä homeostaasin arvioinnin analyysihinnat:

 • D-dimeeri - 120-140 g;
 • APTTV, ARTT - aktivoidun osittaisen tromboplastiinin aika - 60-80 UAH;
 • Antitrombiini - 45-145 g;
 • Lupus antikoagulantti - 160-400 UAH;
 • Fibrinogeeni - 50-110 g;
 • Trombiini aika - 30-70 UAH;
 • Protrombiinitesti - 50-80 UAH;
 • käyttöön koagulogrammi - 220-840 UAH.

Muista, että raskauden koagulogrammi on pakollinen analyysi, ja naisten kuulemisen olisi oltava maksutonta. Selitä tämä kysymys gynekologista.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.