^

Macronutrients

Kuinka lisätä kalsiumia veressä?

Kalsium on luun, hampaiden ja pehmytkudosten rakenteellinen komponentti. Se on erittäin tärkeää kehon aineenvaihdunnassa.

Kuinka kloori vaikuttaa ihmiskehoon?

Kloori tunnetaan parhaiten aineena, joka käsittelee vettä.

Kuinka fosfori vaikuttaa ihmisten terveyteen?

Fosfori on tärkeä mineraali, joka esiintyy jokaisessa kehon solussa normaalien toimintojen suorittamiseen. Suurin osa kehon fosforista on kuin fosfaatti (PO 4). Noin 85% kehon fosforista löytyy luista. Kuinka fosfori vaikuttaa ihmisten terveyteen?

Miksi keho tarvitsee rikkiä?

Rikki, maailmankaikkeuden kuudennentoista yleisin elementti, on tunnettu antiikin ajoista lähtien. Jossain vuonna 1777 ranskalainen Antoine Lavoisier, nykyaikaisen kemian perustaja, oli vakuuttunut, toisin kuin muusta tiedeyhteisöstä, että rikki on kemiallinen elementti.

Natrium

Natrium (Na) on osa veren imua, eli se on osa ekstrasellulaarisia nesteitä. Hänen roolinsa kehossa on erittäin tärkeä. Sen nimi on otettu muinaisesta Egyptistä muinaisesta Egyptistä, koska soodakalojen alkali oli nimeltään Nitroni.

Magnesium

Monet eivät tiedä magnesiumin (Mg) merkitystä ihmiskehossa. Veden ja hapen jälkeen sitä pidetään yhtenä kehon tärkeimmistä elementeistä. Yli 350 kemiallista reaktiota ei voi läpäistä ilman magnesiumin osallistumista, ja ne ovat erittäin tärkeitä kehon normaalille toiminnalle.

Kalsium

Kalsiumilla (Ca) on tärkeä rooli veren hyytymisessä, ja se on myös osa luita ja hampaita.

Kalium

Kalium (K) on erittäin tärkeä keholle. Kalium sisältyy solujen ja kapillaarien seinämiin
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.