^

Hormonaaliset testit: testosteroni, FSH ja kilpirauhashormonit

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Jos elimistössä ei ole mitään hormoneja tai toisaalta liikaa, se voi kärsiä liiallisesta painosta. Lisää - sellaisista tärkeistä hormoneista, kuten testosteroni, FSH ja kilpirauhashormoneista, joihin naisen optimaalinen paino ja hyvinvointi riippuvat.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Hormoni-testosteroni ja sen rooli ruumiissa naisen

Kuinka kauan olet testannut testosteronia veressä? Tiedätkö, kuinka paljon pitäisi olla, jotta et saa parempaa äänen nopeutta? Jos keholla on 40-60 ng / dl testosteronia, tämä on normaalia. Tämä tarkoittaa, että hormonaaliset prosessit, jotka liittyvät testosteronin osallistumiseen, menevät hyvin.

Tietoja testosteronista

Jos testosteronin taso kehossa on alle 30 ng / dl, kirjoittaminen on poissa: se on seksuaalisen halun loukkaus eli sen heikkeneminen, heikkous, nopea väsymys. Lisäksi alhaisilla testosteronipitoisuuksilla taataan painonnousu ja huonon luun kehittyminen, hauraat luut.

Ihmisen toiminta putoaa voimakkaasti, kun testosteronipitoisuus laskee alle 30 ng / dl. Tämä todistetaan tieteellisellä tutkimuksella.

Siksi ajallaan ota yhteyttä lääkäriin hormonaalisesta testauksesta ja tarvittaessa hormonihoidon hoitamisesta. Tämän analyysin avulla voidaan löytää epätäydellinen kuva, jos vain sylkeäsi ja virtsasi tutkitaan. Tarvitset lisää verikokeita hormoneille.

trusted-source[9], [10], [11], [12], [13]

FSH tai follikkelia stimuloiva hormoni

Se on nimetty niin, että se stimuloi tärkeimpien naiselinten - munasarjat - kehitystä ja työtä. Joka kerta ennen ovulaatiota se on FSH, joka valmistaa munasarjat uusien follikkelien kasvulle.

Kun munasarjat heikentyvät erityisesti leikkauksen jälkeen tai iän myötä ja eivät pysty tuottamaan tarpeeksi naispuolista hormonia estrogeenia, se voidaan määrittää hormonaalisella analyysillä FSH: n voimakkaaseen kohoamiseen veressä.

Hormonihoidon ABC: suuret FSH-annokset tarkoittavat aina pienen estradiolin tuotantoa. Sitten sitä on kiireesti nostettava. Ja FSH on aivosignaali. Se on yksi hänen sivustoistaan - aivolisäke - että tämä hormoni tuotetaan stimuloimaan munasarjojen toimintaa.

Kun estradiolia on vähän, lääkärisi määrää sinulle sinulle hormonikorvaushoitoa. Jos tietenkin, otat hänet yhteyttä ajoissa.

Täydellinen kuva hormonituotannon oikeellisuudesta ja riittävästä tasosta on tarpeen kiinnittää huomiota paitsi FSH: n aivojen tasoon myös munasarjojen hormonien tuotantoon. Tämä testosteroni, estradioli ja progesteroni.

Sitten voit valita oikean hoidon, koska hormonaalisen taustan kokonaiskuva on selkeä.

Kilpirauhashormonit

Nämä ovat hyvin paljastavia ja tärkeitä naisen hormonien kehossa . Jos kilpirauhanen ei tuota tarpeeksi hormoneja, henkilöllä voi olla merkittäviä painonvaihteluita. Älä siis yllätä, jos yllätyin, ilmeisesti ilman syytä, takaisin ja laihtua.

Jos haluat selvittää, onko kilpirauhashormonien taso riittävä, tarvitset tällaisten hormonien analyysin (niiden taso):

  • Thystimuloiva hormoni
  • Т3
  • T4
  • Vasta-aineet shchitovidki (antimikrosomalnye -vasta-aineet, antitireoglobuliini)

Näiden hormonien taso veressä antaa sinulle tarkan käsityksen siitä, mikä hoito määrätä sinulle. Mitä kilpirauhasen tuottamia hormoneja kehossa on liikaa ja mikä - haitta.

Tämä määrää painosi hallinnan. Ajan takia on tutkittava endokrinologin ja oltava terveellistä!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.