^

Hyödylliset hivenaineet: hopea

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Hopea ei ole vain erinomainen metalli ketjuihin, korvakkeisiin ja renkaisiin, vaan myös tärkeäksi mikroelementiksi keholle. Hopeaa on aina käytetty paitsi rituaaleissa pahojen henkien karkottamiseen, myös taudin karkottamiseen.

Valmistukset hopealla

Valmistukset hopealla

Suosituimpia niistä ovat hopeanitraatti ja hopeakolloidit. Niitä kutsutaan collargoliksi (ensimmäinen ryhmä) ja protargoliksi (toinen ryhmä). Koostumuksessaan hopea on kuin pieniä hiukkasia, joita on vaikea edes harkita. Mutta ne ovat yllättävän kiinteitä.

Hopea on raskaampaa kuin vesi, joten se ei pudota huumeiden pohjaan, vaan sitä kasvatetaan erityisillä lisäaineilla, jotka tekevät nesteestä homogeenisemman.

Valmistelut, joita käytetään hopea-liuoksen laimentamiseen, sisältävät albumiinia, munaproteiinia. Siinä on paljon hopeaa - jopa 75%, loput - lisäaineet yhdessä munanvalkuaisen kanssa. Valmiste voi näyttää sinisen värisenä jauheena.

Totta, se ei aina tapahdu jauheena. Sen muodot ovat erilaiset: kerma, hankaus, voiteet, liuokset. Nämä lääkkeet - protargol ja kollargolom - hankaavat paikoissa tulehdusta, traumaa.

Valmistuksia hopealla käytetään seuraaviin sairauksiin

  • Silmäsairaudet (silmätipat hopealla)
  • Voiteet haavojen parantumiseen ja desinfiointiin
  • Voiteluaineet ja nestemäiset liuokset, jotka perustuvat hopeisiin limakalvojen tulehduksen poistamiseen
  • Voiteet ja liuokset, joissa hopea poistaa märehtäviä infektioita haavoissa
  • Valmisteet liuosten ja voiteiden muodossa erysipelas-ihon hoitoon

Hopea on hyvä, koska se taistelee aktiivisesti infektioita vastaan. Tämä toiminto on erittäin hyödyllinen vakavien ihovaurioiden poistamiseksi.

Hopeaa oikeilla annoksilla

Hopeaa oikeilla annoksilla

Hopea, jota käytetään lääkinnällisissä valmisteissa, auttaa torjumaan tulehdusta, vähentää tartunnan todennäköisyyttä. Mutta sinun on oltava varovainen annosten suhteen: jos hopea asetetaan liuokseen enemmän kuin normaali, kudokset voidaan polttaa. Silmä- tai ihosairauksien hoitoon tarvitaan hopeanitraatin liuos enintään 2%: n pitoisuutena.

Hopean liuokseen, joka otetaan suullisesti, tarvitaan vielä pienempi pitoisuus: jopa 0,06%. Jopa tällainen pieni määrä hopeaa voi taistella tulehduksen, mahahaavan, gastriitin takia.

Jos otat osan hopeanitraatista ja sekoita se kahteen osaan kaliumnitraattia, voit onnistuneesti polttaa haavat iholla.

Vettä hopealla: hyödyllisiä ominaisuuksia

Tällainen vesi myös paranee ja desinfioi. Jos laitat hyvin pienen määrän hopeaa vedessä, se hiljentää bakteerien kasvua siihen. Vesi on erittäin puhdasta ja paljon käyttökelpoisempaa. Ja tarvitset vain hopeaa - yhden tonnin veteen riittää 30 grammaa tätä hämmästyttävää metallia. Totta, on hienoa hopean makua.

Mutta jos laimennat hopeaa hiukan suuremmalla pitoisuudella - jopa 50 grammaa tonnia kohti - makua ei kuulla ollenkaan, mutta vedellä on edelleen hyödyllisiä ominaisuuksia.

Tämän arvokkaan omaisuuden takia hopea puhdistetaan vedellä. Tällainen vesi kaadetaan suodattimiin ja jäähdyttimiin. Totta, se on tavallista kalliimpaa.

Uima-altaissa myös vettä käytetään pieninä annoksina hopeaa. Tällainen vesi kykenee tuhoamaan kasvit ja haitalliset mikro-organismit, mutta ihmisille se ei ole vaarallista. Jotta hopea-annoksia ei ylitetä, ne ovat tiukasti hallinnassa, varsinkin puhdistusaineiden puhdistamiseksi.

Kuinka hopea-ionit puhdistavat vettä?

Ne tuhoavat haitallisten mikro-organismien molekyylien rakenteen ja neutraloivat ne siten. Hopea-ionit desinfioivat vettä, liittäen aminohappoihin ja parantavat siten niiden puhdistusominaisuuksia.

Erittäin hyvä puhdistaa vettä olisi liuoksia elohopeaa ja kuparia, mutta ne ovat haitallisia ihmiskehoon. Haitallisten bakteerien tuhoaminen, ne täyttävät samanaikaisesti ihmisruumiin toksiinien kanssa ja tuhoavat sen yhdessä huonoiden mikro-organismien kanssa.

Hopean yliannostus on vaarallista

Jos hopea vedessä on tavallista enemmän, vesi ei enää puhdista toksiinien rungon eikä taistele infektioita vastaan vaan aiheuttaa erilaisia sairauksia. Immuunijärjestelmä alkaa reagoida vihamielisesti lisääntyneisiin hopean pitoisuuksiin, immuniteetin vähenemiseen ja infektioiden torjumisen jaloisen toiminnan sijaan, hopea päinvastoin vähentää niiden vastustuskykyä.

Jos liioitatte hopealla, aivosairaudet voivat laajentua liikaa ja aiheuttaa päänsärkyä. Sama koskee selkäytimen aluksia, jotka voivat aiheuttaa veritulppien kehittymisen riskiä.

Korkeammat hopean annokset voivat myös aiheuttaa sisäelinten, erityisesti maksan, kilpirauhasen, sydämen, munuaisten häiriöitä. Ylimääräiset hopeaannokset häiritsevät myös hermoston toimintaa. Totta, hopealla on ominaisuus erittyä kehosta melko nopeasti. Mutta on parempi, ettet ota riskejä suurilla annoksilla.

Kuinka hopea yliannostukset vaikuttavat ihoon?

Hopean vaikutuksen alainen iho muuttuu varjosta terveestä sinertäväksi vaaleaksi. Jos keho saa jatkuvasti hopean annoksia, vaikka se on pieni, kehittää tauti, kuten argyria.

Hopea voi kertyä lihaskudokseen, luukudokseen, aivoihin, munuaisiin, maksaan, pernaan. Henkilö, joka altistuu jatkuvasti hopean annoksille, näkyy välittömästi sinertävästä ihonväri, joskus melko tumma. Totta, tämä voi kestää useita vuosia, mutta silti sinun on varottava huumeiden sääntelemättömyydestä hopealla.

Merkit helmiäisestä myrkytyksestä ovat hyvin hitaita, mutta seuraukset ovat peruuttamattomia: niitä on vaikea neutraloida myöhemmin. Terve ihon väri ei palaa. Vaikka henkilö ei tunne sairastunutta hopeamyrkytystä.

Argyrian ainoa positiivinen hetki on ruumiin desinfiointi ja infektioiden tuhoaminen.

Ennen kuin aloitat lääkkeiden ottamisen hopealla, muista ottaa yhteys lääkäriisi, jotta annos ei ylittyisi.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.