^

Vahvan luun mikroelementit ja laihtuminen

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Sen varmistamiseksi, että luukudos on voimakas ja painoa ohjataan, tarvitset riittäviä hivenaineiden annoksia. Mitä vitamiineja ja hivenaineita tarvitaan luun lujuuden ja painonhallinnan hallintaan?

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Kalsium painon säätelyyn

Kalsium auttaa luita vahvistamaan, säätelee aineenvaihduntaa, auttaa tasapainottamaan mielialaa, ihminen kalsiumin ansiosta rauhoittuu ennen nukkumaan menoa ja myös lihasten elastisuutta.

Jos elimistössä on vain vähän kalsiumia, luut ja kynnet muuttuvat hauraiksi, hiukset putoavat, levoton unta, mielialan vaihtelut ja yleinen masennus. Ja silti tästä huolimatta ihmiset käyttävät vähemmän kalsiumia kuin pelkäävät koko elämän.

Tilastojen mukaan vain 500 mg kalsiumista tulee ihmiskehoon tuotteilla ja päivittäinen annos on 2-3 kertaa enemmän - jopa 1000 mg. Joka päivä ihminen riistää itsensä ainakin puolet päivittäisestä kalsiumannoksesta.

Tämä on erityisen vaarallista niille, jotka ovat vaihdevuosissa. Tänä aikana luut ovat erityisen hauras, hiukset ja hampaat voivat pudota tai menettää elinvoimaansa.

Sitten naisen on otettava kalsium ja sen parempi sulavuus - estrogeeni. Estrogeenin sisäänoton aikana kalsiumin päivittäinen saanti tulee lisätä 1500 mg: aan.

Monet naiset eivät tiedä, mutta kalsiumin puute elimistössä ei anna mahdollisuutta täysin painoon - kalsiumin puute aiheuttaa sen kertymistä.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Ravitsemus ja kalsium

Jos nainen ottaa riittämätöntä maitoa ja neg-tuotteita (raejuusto, smetana, kefir), hän riistää itsensä luonnollisesta luonnollisesta kalsiumista. Erityisesti on väärin, jos nainen haluaa menettää ylipainon kieltämällä maitoa. Tulos on täysin päinvastainen, koska kalsium auttaa vain normalisoimaan painon.

Jos juomme soodaa ja alkoholijuomia, jopa vähän alkoholijuomia, riistämme itsemme kalsiumista vieläkin enemmän. Fosfaatit ja fosfori, jotka sisältyvät näihin juomiin, häiritsevät kalsiumin imeytymistä ohutsuolessa.

Rikkain kalsiumin lähde on maito ja sen tuotteet. Vihannekset ovat myös hyviä kalsiumin toimittajina, mutta ne ovat toissijaisesti maidon jälkeen. Hedelmät ovat kalsiumin lähde, vaikka ne eivät ole yhtä rikkaita kuin vihannekset ja meijeri. Mutta kannattaa tietää, että vihannesten sisältämä kuitu ei anna meidän käyttää kalsiumia 100-prosenttisesti. Siksi, jos et saa kalsiumia ruoasta, sinun on otettava se apteekissa.

Kuinka vahvistaa luut mineraaleilla

Magnesium

Auttaa luita kasvamaan ja vähentämään niiden haurautta, edistää hyvää lihasääntä, vakauttaa verenpainetta

Päivittäinen annos on 400-600 mg

Lähde

Palkokasveja, hiutaleita, leseitä, äyriäistuotteita täysjyväjauhoista, ihanteellisesti - leseillä

Sinkki

Se ohjaa proteiinien sekä DNA: n synteesiä, auttaa lihaskudosten elastisuutta lisäämällä kollageenikuituja, edistää niiden kasvua, säätelee veren glukoositasoja

Päivittäinen annos

400-600 mg

Lähde

Eläinten ja lintujen liha, pavut, ruskea riisi ja edullisesti käsittelemättömät, vihannekset, äyriäiset

Mangaani

Se auttaa erittää jäämiä E-, C-, ylittämättä annoksia, ja ohjaa myös energia-aineenvaihduntaa soluissa auttaa pitämään verensokerin tasoa, edistää hyvää suorituskykyä, kilpirauhanen, erityisesti muodostuminen T4 kilpirauhashormonin vahvistaa immuunijärjestelmää.

Päivittäinen annos

10 - 25 mg

Lähde

Siemenet, pähkinät, viljat ja italialainen vehnä, porkkana, kaali, erityisesti parsakaali, teelehdet, leseet

Kalsium

Se simuloi lihasten työtä ja niiden kehitystä, edistää ihmisen kasvua, erityisesti sen luiden kasvua ja kehitystä, luuston lujuutta, auttaa normalisoimaan unen

Päivittäinen annos

1000-1 200 mg ennen vaihdevuodetusta ja olettaen, että nainen ei käytä estrogeeneja 1500 mg vaihdevuosien jälkeen

Lähde

Maito ja maitotuotteet, mehut, vihannekset, etenkin parsakaali

D-vitamiini

Se auttaa parantamaan kalsiumpitoisuutta elimistössä, erityisesti se ohjaa sen munuaisten erittymistä, auttaa vahvistamaan luuta ja lihaskudosta, on hyvä estää osteoporoosia

Päivittäinen annos

400 kansainvälistä yksikköä

Lähde

Munat, maito ja maitotuotteet, kala

Boori

Auttaa vahvistamaan luita ja rustoa, edistää vähemmän magnesiumin ja kalsiumin vapautumista

Lähde

Vihreät vihannekset, esimerkiksi vihreät paprikat tai tomaatit sekä kaali

Mitä lääkkeitä minun pitäisi varoa?

Hyvin usein ne tarjoavat luonnollisia valmisteita kalsiumilla, jotka löytyvät simpukoista. Esimerkiksi ostereita. Näitä lääkkeitä on kuitenkin vältettävä, koska ne voivat sisältää lyijyä, arseeniä ja elohopeaa aiheuttavia toksiineja.

Kalsiumlisät voivat sisältää myös kalsiumsitraattia, jota lääkärit pitävät kehon haitallisina. Mainostajat päinvastoin kirjoittavat, että tämä lääke imeytyy hyvin kehoon. Itse asiassa tämä ei ole niin. Lisäksi kalsiumsitraatti on lisäaine, jossa kalsium sisältää liian pieniä annoksia. Siksi sinun ei tarvitse ottaa yhtä tai kahta tabletta, vaan useita, mutta sitä ei ole kirjoitettu pakettiin.

Kuinka kokeilla kalsiumin imeytymisen mahdollisuutta?

Tätä varten sinun on annettava päivittäinen virtsatesti. Se osoittaa, kuinka paljon kalsium imeytyy kehoon ja kuinka paljon ylimäärä kalsium erittyy virtsaan. On erityisen tärkeää tehdä tämä analyysi, jos henkilöllä on ollut hormonihoito murtumien tai luun korjaamisen jälkeen.

On myös tärkeää tarkistaa, kuinka paljon kalsium imeytyy, ja suuria luumassan menetyksiä tietyissä sairauksissa, esimerkiksi osteoporoosissa.

Jos kalsiumin taso kehossa on alhainen, niin kalsiumin imeytyminen on rikki. Sitten tasapaino kalsiumin kehossa on palautettava, ottaen se yhdessä hormonin estradiolin kanssa. Sitten kalsium imeytyy paljon paremmin kuin ilman estradiolia.

Jos kalsiumin taso veressä on liian korkea, käytät liian suuria annoksia tätä lääkettä tai keho ei ime kalsiumia hyvin. Ja enemmän sinun on huolehdittava riittävästä annoksesta estradiolia.

D-vitamiini ja sen ominaisuudet

Jos D-vitamiinia ei ole kehossa, henkilöllä ei ole tasapainoista valikkoa. Englannissa vuonna 1999 tehdyt tieteelliset tutkimukset osoittivat, että 50 prosenttia naisista elää D-vitamiinin puutteella. Näillä naisilla oli erityisen hauras luusto, usein murtumat. D-vitamiinin alentunut normi on alle 30 nmol / l.

Murtumien riski pienenee, jos otat riittävästi D-vitamiinia ja harjoitat raajojen voimistelua. D-vitamiinin normaalilla tasolla ruokavalio regeneroi nopeasti luukudoksen. Lisäksi henkilö menettää nopeasti painon, jos kehossa ei ole D-vitamiinia, painon hallinta on erittäin vaikeaa.

Normaali D-vitamiini - vähintään 400 nmol / l, yliannostuksen kuin haitta ei voida hyväksyä.

Boron voimakkaille luille

Boroni osallistuu aktiivisesti aineenvaihduntaan, joka esiintyy luukudoksessa. Se on osa vihanneksia, erityisesti vihreitä, erityisesti tomaatteja ja pippuria. Jos ostat monivitamiineja, varmista, että niiden koostumuksessa on booria.

Sen ei pitäisi olla alhaisempi eikä korkeampi kuin normi.

Boronin yliannostus lisää osteoporoosin riskiä, aiheuttaa luun vaurioita, luun kudoksen tuhoutumista.

Boorin puute aiheuttaa heikkoutta, väsymystä ja hormonaalisen taustan ongelmia.

trusted-source[10], [11]

Mitä sinun pitää ottaa boorilla

Niistä mineraaleja, jotka on otettava yhdessä boorin kanssa on sinkki, magnesium, mangaani, D-vitamiinia Nämä aineet auttavat kehittämään parempia luun stabiloi nukkua, hermosto, vähentää kipua, vähentää ärtyneisyys, auttaa vahvistamaan lihaskudosta paremmin.

Keho imee paremmin lääkkeitä, on parempi ottaa ne nestemäisessä muodossa kuin tabletissa.

Riittävä määrä mineraaleja ruokavaliossa auttaa eroon liiallisesta painosta, vahvistaa luita ja lihaksia. Vain niiden normit on tasapainotettava. Tätä varten sinun on neuvoteltava endokrinologin kanssa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.