^

Terveys

Veren taudit (hematologia)

Alcaptonuria - synnynnäinen entsymaattinen patologia

Yksi hyvin harvinaisista aineenvaihduntahäiriöistä - alkaptonuria - viittaa synnynnäisiin poikkeavuuksiin aminohapon tyrosiinin metaboliassa.

Hyperhydraatio

Yksi heikentyneen vesimetabolian kliinisistä muodoista on ylimääräinen vesimäärät kehossa - liikahydraatio tai hyperhydria.

Pernainfarkti

Monimutkainen sairaus - pernan infarkti - on tila, jossa elinkudosten fokaalinen kuolema havaitaan. Tällaisen patologisen prosessin voivat aiheuttaa erilaiset tekijät, eikä vain perna kärsi, vaan potilaan koko keho.

Kehon hapen nälkä

Hermoston kudokset reagoivat eniten voimakkaasti sen puutteeseen - aivojen hypoksiaan, mutta hapen nälkää voidaan havaita myös muissa elimissä.

T-solulymfooma: perifeerinen, angioimmunoblasti, ei-Hodgkinin, anaplastinen

Syöpä on yksi vaarallisimmista ihmisen sairauksista. Ja jos otat huomioon, että kauhistuttavan diagnoosin alla on useita kuolettavan sairauden tyyppejä, jotka ovat keskeyttäneet monien ihmisten elämää, niin tahtomatta sinä kiinnostuisitte tähän kysymykseen tällaisen kohtalon välttämiseksi. 

Plasmasytoomaa

Plasmacytoma viittaa pahanlaatuisiin kasvaimiin, jotka koostuvat plasman soluista, jotka kasvavat pehmytkudoksissa tai aksiaalisessa luurangossa.

Luuytimen applasia

Tämän häiriön seurauksena on pancytopenian kehitys (kaikilla verisoluilla on alijäämä: leukosyytit, erytrosyytit ja myös verihiutaleet). Deep pancytopenia on hengenvaarallinen tilanne.

Verihyytymien rikkominen

Veren kyky hyytyä eri syistä voi laskea, mikä johtaa vakaviin ja tappaviin koagulopatioihin.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.