^

Terveys

Kuinka tiedän, mikä on allergia?

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.11.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Moderni lääketiede kohtelee allergiaa useiden sairauksien yhdistelmänä, jotka yhdistyvät yhteen patologiseen prosessiin. Ja se ei ole yllättävää. Ainesosat, jotka vaikuttavat herkkyyden kehittämiseen allergeeniin, masennukseen, psyyken tilaan, kosmetiikkaan, pölyyn jne. Tietenkin kaikki riippuu koskemattomuudesta, mutta lääkäreiden ennusteet eivät ole lohduttavia - useammat ihmiset ovat alttiita allergiselle reaktiolle.

Allergian kulku on erilainen jokaiselle potilaalle. Tärkeintä ei pidä hämmentyä, esimerkiksi allerginen reagointi ruokaan ja tavallinen suvaitsemattomuus. Tässä on luonnollinen kysymys: "Kuinka tietää, mikä on allergia?". Ensinnäkin muistakaa, minkä jälkeen viimeinen tapaus oli paheneminen. Toiseksi, kirjoittele paperille kaikki "epäillyt" tuotteet, aineet jne. Kolmanneksi voit aloittaa listan tarkistuksen. Ole varovainen, koska yliannostus voi aiheuttaa toisen hyökkäyksen raskaammassa muodossa. Jotkut ihmiset joutuvat kuvittelemaan, lisäämään makua, hajottamaan todellisen allergeenin, miten taudin ensimmäiset oireet ilmestyvät.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Kuinka selvittää allergian syy?

Allergisen reaktion lähteen löytäminen kotona on mahdollista koettelemalla ja virheellisesti, mikä voi johtaa hengenvaarallisiin olosuhteisiin.

Lääkärin arsenalissa on monia tapoja selvittää allergian syy luotettavammin ilman, että hän pelaa rahapelaajaa. Esimerkiksi ihon koemenetelmät, jotka on jaettu seuraaviin tyyppeihin: 

 • temppu-testaus - apinan avulla; 
 • haurastustutkimus - allergeeniä levitetään ihon naarmuuntumisena; 
 • intradermaalinen testi - epäillyn aineen ruiskutetaan ruiskulla.

Tämäntyyppiset tutkimukset suoritetaan tarkastelemalla kyynärvarren alueen ihoa kosketuksen jälkeen pieni määrä puhdistettua allergeeniä.

Kuinka tiedän, mikä on allergia kaikkein informatiivisimmalla tavalla? Lääkäritallergologit käyttävät provokatiivista testausta. Tekniikan ydin on laittaa allergeeni suoraan yliherkkyyteen. Kun ensisijainen reaktio silmän - provocateur tuodaan sidekalvopussiin tapauksessa allergisen nuhan - nenän sivuonteloiden, jossa ilmenemismuodot astmicheskih - allergeeni hengitetään inhalaattorin läpi. Tällainen potilaan tilan tutkimus vuorovaikutuksessa allergian lähteen kanssa edellyttää lääkärin läsnäoloa, joka kykenee tarvittaessa antamaan hätäapua.

Kuinka tietää, onko allergia?

Allergia ilmenee kaikista ihon ääreistä, voi olla "naamioitua" vuotava nenä, ja kipu kesto kestää muutaman minuutin ja useita päiviä.

Kuinka tietää, onko allergia? Ensinnäkin, sinun täytyy muistaa taudin merkit: 

 • punoitus, tunne hankausta silmiin, teurastus; 
 • ihottumaa ihon eri osiin, johon liittyy kutina (nokkosihottuma, ekseema jne.); 
 • tuulen muutokset, pahoinvointi; 
 • pysyvä, kuivatyyppinen yskä lähinnä yöllä; 
 • keuhkoahtauma, tukehtuminen; 
 • koiran tunnetta kurkussa, hikoilu ja kutina; 
 • pitkä nenän tukkoisuus, jossa on selkeä, vesipohjainen purkaus; 
 • kehon yksittäisten osien turvotus, useammin kasvot / silmäluomet; 
 • paroksysmainen aivastelu ilman ilmeistä syytä; 
 • arkuus liitoksissa.

Luetteloon kuuluvat ilmiöt ovat pitkiä, kroonisia ja raskauttavia allergeenin läsnäollessa. Esimerkiksi kun talon pölyä kertyy, potilaalla on tuskallisia oireita. Vain asianmukaisesti puhdistettu puhdistus tuo kauan odotettua helpotusta.

Kuinka tiedän, onko lääkärin apua allergiaa? Allergistin kuuleminen ei ole koskaan tarpeetonta. Riippumatta paljastamaan ja yleisesti ymmärtämään allergiaa sinusta, tapahtuu hyvin vaikeasti. Aluksi lääkäri kerää tietoja väitetyistä allergisista ilmenemismuodoista sanojesi perusteella. Seuraavaksi annetaan erityiskoe - ihon testaus, joka auttaa havaitsemaan epämiellyttävien oireiden syyn. Tarvittaessa suoritetaan veri / kouristustesti, tarkista hengityselinten toiminta, rintakehän röntgendiagnoosi ja nenän sivuontelot. Tämän jälkeen lääkäri voi tehdä johtopäätöksiä taudin esiintymisestä.

Kuinka tietää, miksi allergiat?

Useimmat meistä eivät halua mennä sairaalaan ja yrittää selvittää itsestämme allergian syy.

Mistä tiedät, miksi allergia ei jätä kotisi? Tätä varten sallitaan erikoiskokeita apteekki-kioskeissa. Yksi pisara verta riittää saamaan tulokset yhtä kuin laboratoriotulokset. Yliherkkyys allergeenille osoitetaan testiliuskan plusmerkillä, ilman reaktiota, miinus ilmestyy. Kunkin epäillyn aineen tutkimuksen kesto kestää puoli tuntia.

Voit myös yrittää sulkea pois kosketuksen väitetyn allergeenin kanssa. Pese lemmikit perusteellisesti, jos havaitset merkkejä lisääntyneestä herkkyydestä villaa kohtaan. Jos pienennät tai kokonaan poistat kivuliaita oireita, sinun pitäisi unohtaa eläimiä talossa.

Pöly ja punkit, jotka sisältyvät siihen, ovat yleisin allergisten ilmiöiden syy milloin tahansa. Apua voi olla säännöllinen puhdistus käyttämällä erikoistyökaluja sekä ilmanpuhdistinta.

Vauvojen on vaikeampaa, kunnes he saavuttavat kahden vuoden iän. Lääkärin immuunijärjestelmä on edelleen kehittymässä, joten laboratoriodiagnostiikkaan liittyvät menetelmät ovat tehottomia, jopa virheellisiä. Mistä tiedät, mikä on allergia tässä tilanteessa? Herkkyyden ollessa läsnä millekään tuotteelle vanhempia kannustetaan ylläpitämään ruokapäiväkirjaa. On tärkeää tallentaa jokaisen tuotteen ja reaktion vauva siihen. Näin ollen on mahdollista välttää allergisia reaktioita elintarvikkeisiin. Jos on olemassa tuskallinen ilmiö monenlaisten elintarvikkeiden kohdalla, sinun on ensin peruutettava kaikki ne ja annettava ruokavalio yksi kerrallaan tarkkailemalla reaktiota. Tällainen neuvonta on myös merkityksellinen aikuisikään.

Vaikka saatkin epämukavuutesi todellisen syyn, ota yhteyttä immunologisti joka tapauksessa. Asiantuntija auttaa valitsemaan oikean hoidon erityistilanteessa, kun taas itsenäinen hoito voi vain pahentaa tilannetta ja johtaa kroonisiin sairauksiin.

Kuinka tiedän, mikä on allergia? - tärkeä asia, mutta tämä on vasta ensimmäinen askel kattavassa lääketieteellisessä toimenpiteessä, mukaan lukien ehkäisevät toimenpiteet, vähentäen hyökkäysten toistumisen voimakkuutta ja esiintymistiheyttä sekä immunokorjausohjelmia.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.