^

Terveys

Röntgenkuvat (röntgentutkimukset)

Bariumröntgen: valmistelu, mitä näyttää

Röntgentutkimus perustuu siihen, että ihmisen eri tiheydellä olevat kudokset absorboivat röntgenputkesta lähteviä säteitä eri tavoin.

Säteilytys röntgenkuvauksella

Röntgensäteet ovat sähkömagneettisten värähtelyjen virtaa, jonka pituus on ultravioletti- ja y-säteiden välillä. Tällä aaltolajikkeella on erityinen vaikutus ihmiskehoon.

Röntgenkuva rintalastusta kahdessa projektiossa

Rintakehän röntgenkuva otetaan yleensä diagnostisiin tarkoituksiin, mutta sen etuseinän keskellä olevan litteän rintalastan kohdennettu visualisointi - rintalastan röntgenkuvaus - saattaa olla tarpeen.

Lantion röntgenkuvaus naisilla, miehillä ja lapsilla

Lantion luiden ja lonkkanivelten röntgenkuvaus voidaan tehdä kolmessa projektiossa: anteroposterior (AP), posterior anterior (AP) ja lateraalinen (lateral).

Röntgenkuva turkkilaisesta satulasta: mitä he tekevät, mitä he näyttävät

Turkkilaisen satulan tilan röntgenanalyysi on suhteellisen yleinen diagnostinen toimenpide, myös gynekologiassa.

Solisluun röntgenkuva kahdessa projektiossa

Kliinisessä käytännössä röntgenkuvaus on edelleen yksi johtavista instrumenttidiagnostiikan menetelmistä tuki- ja liikuntaelimistön vammoille ja sairauksille.

Kylkiluiden röntgenkuva

Kun kylkiluiden röntgenkuvat, luumekanismin tila visualisoidaan ja selkäranka voidaan nähdä osittain. Ionisoivan säteilyn määrää ei pidetä vaarallisena ihmisten terveydelle, joten röntgensäteitä voidaan pitää hyvänä vaihtoehtona ultraäänelle.

Röntgenkuva lapaluusta

Koska patologian syytä ei ole aina mahdollista tunnistaa välittömästi, lääkärit käyttävät lapaluun röntgensäteilyä. Puhumme ei-invasiivisesta, kivuttomasta ja edullisesta diagnostisesta menetelmästä, joka on lisäksi varsin informatiivinen.

Digitaalinen röntgen

Mikä on uusi diagnostinen menetelmä - digitaalinen röntgen? Itse asiassa tämä on tavanomainen röntgentutkimuksemme, jossa on digitaalisesti käsitelty kuva.

Kohdunkaulan röntgenkuva toiminnallisilla testeillä

Lääkäri arvioi kohdunkaulan röntgenkuvauksen tarpeen kussakin tilanteessa. Useimmissa tapauksissa tämän diagnostisen menetelmän avulla lääkäri voi nopeasti ja tarkasti määrittää diagnoosin ja aloittaa riittävän hoidon.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.