^

Terveys

Röntgenkuvat (röntgentutkimukset)

Solisluun röntgenkuva kahdessa projektiossa

Kliinisessä käytännössä röntgenkuvaus on edelleen yksi johtavista instrumenttidiagnostiikan menetelmistä tuki- ja liikuntaelimistön vammoille ja sairauksille.

Kylkiluiden röntgenkuva

Kun kylkiluiden röntgenkuvat, luumekanismin tila visualisoidaan ja selkäranka voidaan nähdä osittain. Ionisoivan säteilyn määrää ei pidetä vaarallisena ihmisten terveydelle, joten röntgensäteitä voidaan pitää hyvänä vaihtoehtona ultraäänelle.

Röntgenkuva lapaluusta

Koska patologian syytä ei ole aina mahdollista tunnistaa välittömästi, lääkärit käyttävät lapaluun röntgensäteilyä. Puhumme ei-invasiivisesta, kivuttomasta ja edullisesta diagnostisesta menetelmästä, joka on lisäksi varsin informatiivinen.

Digitaalinen röntgen

Mikä on uusi diagnostinen menetelmä - digitaalinen röntgen? Itse asiassa tämä on tavanomainen röntgentutkimuksemme, jossa on digitaalisesti käsitelty kuva.

Kohdunkaulan röntgenkuva toiminnallisilla testeillä

Lääkäri arvioi kohdunkaulan röntgenkuvauksen tarpeen kussakin tilanteessa. Useimmissa tapauksissa tämän diagnostisen menetelmän avulla lääkäri voi nopeasti ja tarkasti määrittää diagnoosin ja aloittaa riittävän hoidon.

Pyelografia

Yksi röntgenmenetelmistä virtsateiden sairauksien diagnosoimiseksi on pyelografia (pyeloureterografia, ureteropyelografia), jossa munuaisten ja virtsajohtimien tutkimus suoritetaan käyttämällä erityisiä varjoaineita.

Tailbone-röntgenkuva

Coccyx-röntgenkuva on informatiivinen diagnoosimenetelmä, joka auttaa tunnistamaan monia nivelrikkopatologioita selkärangan vastaavalla alueella.

Lumbosakraalisen selkärangan röntgenkuva

Traumatologian, vertebrologian ja ortopedian lääkäreille lumbosakraalisen selkärangan röntgenkuva antaa heille mahdollisuuden diagnosoida sen anatomiset poikkeavuudet, vammat ja sairaudet ja sitten hoitaa niitä.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.