^

Terveys

Ruokavalio ruoka -allergioille

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.11.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Ruoka-allergia on kehon negatiivinen reaktio tuotteeseen, jonka ominaisuudet ovat herkistyneet. Ruoka-allergian tärkein ominaisuus on se, että tuote voi johtua poikkeuksetta.

Viime aikoina ruoka-aineallergiasta kärsivien ihmisten määrä on lisääntynyt, lääkärit ja allergialaiset yhä useammin kuvaavat ruokavaliota potilailleen. Ja ruoka-aineallergiat ovat kaikki erilaiset.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Ruoka-aineallergiat aikuisilla

Ruokavalion allergia aikuisilla on noin 2-3 viikkoa. Tällainen kesto säilyy siinä tapauksessa, että allergia ilmenee ensimmäistä kertaa tai on helppoa. Kun alkuperäiset oireet ilmestyvät, ne tuotteet, jotka teoriassa voivat aiheuttaa tämän ilmiön, jätetään pois. Jos ruokavalion (2-3 viikon) aikana on parannusta, tuotteet, jotka on poistettu, on palautettava ruokavalioon. Ja se olisi tehtävä puolestaan ja pieninä määrinä. Tuotteiden saapumisajan on oltava 3 päivää. Tänä aikana on tarpeen tarkkailla kehon reaktioita.

Lue myös:  Ruoka-allergia aikuisilla

Näin voit määrittää, mikä tuote laukaisi allergiat.

Kun olet hypoallergeeninen ruokavalio, on noudatettava kahta tärkeää sääntöä:

  • Älä syö liikaa;
  • sallitussa kehyksessä ruokansa monipuolistamiseksi.

Tärkeintä on muistaa, että oikea-aikainen ruokavalio ruoka-aineallergioilla auttaa elimistöä palaamaan nopeammin.

trusted-source[5], [6], [7], [8], [9], [10]

Ruokavalion allergioista lapsilla

Miten ruoka-aineallergiat lapsilla?

Huolimatta siitä, että ruoka-allergia lapsella ei ole kovin miellyttävä diagnoosi, myönteinen puoli on se, että tällä hetkellä myymälöissä on laaja valikoima tuotteita, joita suositellaan ruoka-aineallergioille. Esimerkiksi monien seosten perustana on maidon tai soijaproteiinin hydrolysaatti, ja perunat ja porsaiden perunat sisältävät hypoallergeeneja.

Yksi vaikeimmista uskoo ruoka-aineallergioiden ruokavaliota keinotekoisille imeväisille. Yleensä kaikki niiden seokset menevät lehmänmaitoon, ja tämän tuotteen hylkäämisen oireet voivat ilmetä elämän ensimmäisinä kuukausina. Tässä tapauksessa käytetään äidinmaidon korvikkeita. Seokset voidaan korvata käymistilassa olevilla maitojuoksuilla, soijapohjaisilla elintarvikkeilla tai eläinmaitoilla, ei lehmillä.

Tähän mennessä, jos lapsi on jäljitetty allerginen lehmänmaidon proteiinia, sen katsotaan olevan tehokkain terapeuttinen ruoka seos, joka perustuu kaseiinihydrolysaatilla.

Jos ruoka-allergia on jäljitetty 2-vuotiaalla lapsella, on parasta jättää kananmunat ruokalta ja kaloilta. Mereneläviä ei erityisesti suositella pienille lapsille. On myös parempi olla pähkinöitä, maapähkinöitä ja palkokasveja.

Tärkeintä on, että lääkäri tutki säännöllisesti ruokavaliota.

Loppujen lopuksi ruoka-aineallergia vaatii erityistä huomiota, ja yksittäisen ruokavalion noudattamatta jättäminen voi vahingoittaa kehoa tai vauvan kehoa.

trusted-source[11], [12], [13], [14]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.