^

Terveys

Veren hyytymisaika (suharev)

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Veren hyytymisaika (Sukharevin mukaan) on melko yksinkertainen verikoke, joka otetaan sormelta. Itsestään tarvitaan hyytymistekijä entsyymien tilan arvioimiseksi, mutta se ei ole tietoa sen rikkomismekanismeista.

Yleensä hyytymisprosessi osoittaa, kuinka paljon keho voi suojata itseään, mukaan lukien veren menetys. Tähystys suoraan riippuu hormonitoiminnan toiminnasta sekä hermostosta. Hemostaasin (yhteisen koagulaatiojärjestelmän) tilan ja arvioinnin määrittämiseksi on säädetty koagulogrammi, jolla on useita indikaattoreita, mukaan lukien veren hyytymisaika (Sukharevin mukaan).

Itse asiassa Sukharvin menetelmällä voidaan arvioida veren kerääntymisen ja kondensaation alun välinen aika, tarkemmin sanottuna fibriinin (hyytymän) esiintyminen.

Aiemmin lääketieteessä käytettiin yli kolmekymmentä koaguloitavuuden määritysmenetelmää, nykyään vain kahta laboratoriota käytetään, luotettavin ja informatiivinen - Sukharevin ja Lee-White-menetelmän mukaan. Sukharevin menetelmä määrittää veren hyytymisajan vain kapillaari, ja Lee-White-menetelmä on vain laskimo. Tämä on heidän eronsa ja kokonaisuutena molemmat menetelmät ovat riittävän informatiivisia, ja ilman niitä on mahdotonta saada täydellistä homeostaattista kuvaa.

Tämän analyysin valmistelua ei tarvita sen lisäksi, että näytteenotto suoritetaan aamulla ja tyhjälle vatsaan. Nesteistä voi käyttää vettä vain, koska kaikenlaiset mehut sekä tee tai kahvi voivat vääristää koagulogrammin kuvaa. Menettely itsessään vie hyvin vähän aikaa.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Kuinka koagulogrammi määrittelee hyytymisajan (Sukharevin mukaan)?

Tutkimuksen materiaali on pieni määrä verta potilaan sormesta. Veri sijoitetaan erityiseen kolmijalkaan, niin kutsuttuun Panchenkovin laitteeseen. Koska ensimmäinen pisara voi sisältää kudosnesteen, vain seuraavat osat tutkitaan ja ensimmäinen pudotus liotetaan ja hierotaan sormelta.

Materiaali on kirjoitettu erityiseen astiaan - kapillaari, joka kallistuu tietyllä rytmillä joko vasemmalle tai oikealle tietyllä kulmalla. Sekuntikello havaitsee ajan, jolloin veri ei enää liikkua vapaasti aluksen sisällä, eli se alkaa hyytyä. Veren hyytymisen aika (Sukharevin mukaan) on normaalisti: fibriinin muodostumisen aloitus 30 - 120 sekuntia, prosessin loppu 3 - 5 minuuttia.

Tulisi huomata, että tulokset eli veren hyytymisajan (Sukharevin mukaan) voivat vaihdella riippuen siitä, mitä lääkkeitä henkilöä on tutkittu. Esimerkiksi fibriinin muodostumisesta hyytymisprosessin loppuun voi- daan korottaa antikoagulanttien (varfariini, fractipariini ja muut) käytön vuoksi. Lisätään myös maksa-patologian hyytymisaikaa tai vakavampia sairauksia, kuten hemofiliaa.

Coagulointiaika (Sukharevin mukaan) voi olla huomattavasti normaalia alhaisempi, yleensä tämä tapahtuu naisilla, jotka käyttävät suun kautta otettavia ehkäisyvälineitä, mutta on mahdollista myös suurella veren menetys.

Olisi otettava huomioon, että koaguloituvuutta voidaan lisätä, koska kehossa alkoi muodostua suuria määriä protrombinaasia. Kaikki tiedot veren virtauksen minimoimisajankohdasta ja nopeudesta tarvitaan ensisijaisesti lääkärille selvittämään diagnoosia ja seuraamaan hoidon tehokkuutta. Joka tapauksessa monimutkaisen indikaattorin tulkinta on asiantuntijan tehtävä, ei itse potilas.

Veren hyytymistä aika (Sukharev) - on yksi tapa tunnistaa vaiheet monimutkainen entsymaattisessa prosessissa kun fibrinogeeni, liukoinen tavallinen ympäristöissä, tulee liukenemattomassa muodossa, koska tämä väliaikaisesti on erittäin merkittävä rooli tulkinnassa hyytymisen yleensä.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.