^
A
A
A

Kysymystä intranasaalisen koronavirusrokotteen valmistamisesta harkitaan

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 12.03.2022
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

21 December 2021, 11:00

Brittiläisen Lancasterin yliopiston työntekijät ovat jo olleet lähellä covid-vastaisen rokotteen luomista, ei ruiskeena vaan intranasaalista tyyppiä.

Uuden lääkkeen alustavat tutkimukset eläimillä ovat osoittaneet taudin oireiden vähentymisen ja virusinfektion leviämisen estävän.

Tutkijat rokottivat jyrsijät lääkkeen kahdessa vaiheessa ja havaitsivat, että hamsterit saivat täydellisen suojan keuhkoinfektiota, tulehduksia ja muita kivuliaita ilmenemismuotoja vastaan, jotka kehittyvät COVID-19-viruksen aiheuttaman tartunnan jälkeen .

On huomionarvoista, että intranasaalisen valmisteen kaksivaiheinen anto johti merkittävästi viruksen leviämisen vähenemiseen jyrsijöiden hengityselimistä. Tämä voi tarkoittaa, että rokote pystyy sisältämään taudinaiheuttajan käyttöalueellaan. Osoittautuu, että jos lääke ruiskutetaan nenäonteloon, on mahdollista paitsi estää infektiota, myös estää viruksen leviäminen infektion pandeemisen leviämisen estämiseksi.

Virologian asiantuntija, professori Munir valvoi henkilökohtaisesti kokeen kulkua. Hän totesi seuraavaa: "Tutkimusprojektimme osoittaa, että paikallisen immuunisuojauksen asentaminen koronaviruksen leviämiseen kehoon ei vain vähennä kliinisten ilmenemismuotojen astetta, vaan myös estää taudinaiheuttajaa siirtymästä sairaalta toiselle., terve ihminen."

Tutkittu intranasaalinen lääke perustuu lintuvirukseen, pseudoruton eli Newcastlen taudin aiheuttajaan. Tämä virus pystyy lisääntymään ihmiskehossa, mutta ei vahingoita sitä. Tutkijat ovat onnistuneet ohjaamaan Newcastlen taudin viruksen tuottamaan koronaviruksen piikkiproteiineja, jotka saavat kehon alkamaan toteuttaa immuunivastetta COVID-19-patogeenia vastaan.

Lääkkeen nenänsisäinen anto aiheutti jyrsijöissä vasta-aineiden tuotantoa, jotka on suunnattu useita koronavirusinfektion muunnelmia vastaan, mikä viittaa siihen, että laaja suoja todennäköisesti syntyy.

Lancasterin yliopiston johtava tutkija tohtori Rycroft-Malon ilmaisi luottamuksensa siihen, että tutkijat ovat onnistuneet ottamaan tärkeän askeleen COVID-19-taudin ehkäisyssä, mikä pysäyttää infektion pandeemisen leviämisen ympäri maailmaa.

Tutkijat huomauttavat, että nenänsisäinen rokotus on helpommin saatavilla, sietää hyvin kuljetusta ja todennäköisesti sitä voidaan käyttää jopa lapsuudessa. Uusien koronaviruskantojen säännöllinen ilmaantuminen viittaa tarpeeseen tehostaa rokotteita ja etsiä kaikkia mahdollisia tapoja "hillitä" tartuntaa.

Intranasaalisella rokotussuihkeella on useita etuja, koska se on helppo antaa, se parantaa suuresti paikallista immuunipuolustusta ja voi olla erinomainen vaihtoehto henkilöille, joilla on vasta-aiheita ruiskeena annettavalle rokotteelle.

Työn tulokset julkaistaan iSciencen sivuilla

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.