^
A
A
A

Leukemialle on olemassa ruokavalio

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 12.03.2022
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

18 January 2022, 09:00

Jos lopetat aminohapon valiinin saannin, T-solulymfoblastisen leukemian akuutin muodon kulku estyy lähes kokonaan, mikä havaittiin jyrsijöillä tehdyn kokeen aikana.

Proteiinien aminohappojen tutkiminen on suosittu tehtävä tutkijoille ympäri maailmaa. Äskettäisessä tutkimuksessa New Yorkin yliopiston tutkijat onnistuivat löytämään väliinin, alifaattisen α-aminohapon, tärkeän ominaisuuden, joka on yksi monissa tunnetuissa proteiineissa löydetyistä kahdestakymmenestä proteiinogeenisestä aminohaposta. Asiantuntijat tutkivat T-solulymfoblastisen leukemian rakenteita : puhumme yleisestä pahanlaatuisesta patologiasta, joka vaikuttaa pääasiassa lapsiin ja nuoriin. Akuutin taudin biologisia ja kemiallisia ominaisuuksia tutkittiin. Ja tutkijoiden välitön tavoite oli selvittää troofisia prosesseja ja määrittää aineet, jotka ovat erityisen tärkeitä pahanlaatuisen prosessin kehittymiselle.

Kokeellisen työn aikana pahanlaatuisia rakenteita siirrettiin ihmisistä muunnetuille jyrsijöille. Myöhemmin hiirille kehittyi ennustettavasti leukemia. Tuloksena todettiin, että jos jyrsijät pitivät valiinitonta ruokavaliota, taudin eteneminen estyi kokonaan kolmen viikon ajan ja pahanlaatuisten solujen määrä verenkierrossa väheni vähintään 50 % tai ne katosivat kokonaan. Mutta taustalla, kun valiinin käyttö aloitettiin uudelleen ruoan kanssa, leukemia jatkui uudelleen.

Perusmolekyyliprosessien mukaan T-solulymfoblastisen leukemian akuutti muoto on riippuvainen monitoimisesta NOTCH1-geenistä. Pahanlaatuiset muutokset geenissä lisäävät tRNA:n (kuljetusribonukleiinihappo, joka varmistaa ribosomin, aminohapon ja lähetti-RNA:n vuorovaikutuksen translaation aikana) tasoja. Se on tRNA, joka kuljettaa valiinia proteiinisyntetisointimekanismeihin.

Jokaisella aminohapolla on oma tRNA, joka sisältää tietyn aminohapon ja yhdistyy lähetti-RNA:n tripleksiyhdistelmään. Siirto-RNA:n puuttuessa proteiinisynteesi ei voi tapahtua. Leukemian pahanlaatuiset rakenteet vaativat suuren määrän mitokondrioproteiinia, ja sen tuotantoon tarvitaan oikea määrä valiinia - sopiva määrä. Siksi pahanlaatuiset solut tarvitsevat kipeästi NOTCH1-mutaatioita, jotka aktivoivat valiini-tRNA:iden tuotannon. Leukeemisiin rakenteisiin vaikuttamiseksi riittää, että vähennetään väliinin kuljetus-RNA:iden määrää tai vähennetään itse valiinin tasoa, mikä katkaisee kuljetusketjun.

On todennäköistä, että samanlaista järjestelmää voidaan soveltaa muun tyyppisiin pahanlaatuisiin patologioihin. Toistaiseksi tiedemiehet voivat puhua vain leukemiasta: suurella todennäköisyydellä hoidon tehokkuutta voidaan täydentää ja tehostaa, jos potilas noudattaa ruokavaliota, joka rajoittaa valiinin saantia kehossa. Muuten, valiinin täydellistä poissulkemista ei suositella, koska aminohapon puute vaikuttaa haitallisesti aivojen ja lihasten tilaan.

Tutkijat julkaisivat täydelliset tiedot Nature-lehden sivulla.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.