^
A
A
A

Nykyinen talvi alkaa uuden jääkauden kehittymisestä

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

09 February 2017, 09:00

Yhdistyneen kuningaskunnan tutkijat ovat vakuuttuneita siitä, että tämä talvi on seuraavan pienen jääkauden alku.

Viime vuosina talvet ovat lämpenemässä, mikä on aiheuttanut monia syitä huoleen ilmaston lämpenemisen uhasta. Kuitenkin brittiläinen tutkimus Northumbrian yliopisto asiantuntijat uskovat, että yllättäen kylmä talvi 2017 - ei ole satunnainen sääilmiö, mutta aivan luonnollista tosiasia, ja ihmisten täytyy valmistautua kynnyksellä uuden Pikkujääkauden.

Tutkijoiden mukaan jäähdytys alkaa täsmälleen vuodesta 2017 ja kasvaa asteittain vuosittain saavuttaen huippunsa miinuslämpötilan vuoteen 2030 mennessä. Asiantuntijat yhdistävät tämän tiedon auringon aktiivisuuden hitaaseen laskuun, joka seuraavien 13 vuoden ajan laskee noin 60 prosenttia nykyisestä toiminnasta.

"Blame" alentaa aurinko täplät löytyy auringosta. Nämä täplät, niiden enimmäiskonsentraatio, aiemmin johtivat planeetan lämpötilaindeksien nousuun. Tällä hetkellä auringon pinnalla tutkijat havaitsevat harvinaisen pienen määrän tällaisia pilkkuja - tämä on pienin keskittyminen viime vuosisadalla.

Ison-Britannian tieteelliset asiantuntijat ovat yksimielisiä heidän mielestään: aurinko-lyhtyjen toiminta on johtava rooli ilmastotietojen muodostamisessa maan päällä. Kaikki muut tekijät ovat toissijaisia, eivätkä ne pysty merkittävästi vaikuttamaan planeettamme keskimääräisten vuotuisten lämpötilamittareiden palkkiin.

Yhdistyneen kuningaskunnan tutkijat myöntävät, että niiden olettamus ei ole täysin innovatiivinen: jo vuonna 2015 asiantuntijat Venäjältä totesivat, että ilmakehän lämpötilan nousu maapallolla voi olla tilapäistä. He tulivat tähän johtopäätökseen sen jälkeen, kun huolellinen tutkimus maapohjista Chukchin järvellä Elgygytgyn, joka muodostettiin vähintään 3,5 miljoonaa vuotta sitten, kun meteoriitti kaatui tähän paikkaan.

Tiedoksi: viimeinen pieni jääkausi kirjattiin Maapallolla vuosina 1645-1715. Tällaisia ilmiöitä syklisesti toistetaan 300 - 400 vuoden välein. Ei pidä sekoittaa normaalia jääkautta lyhyellä ajanjaksolla: ihmiskunta varmasti selviää, mutta on oltava valmis hidas lämpötilan lasku. Kuinka se uhkaa?

Viimeisen pienen jääkauden aikana rekisteröitiin ennätykselliset alhaiset tuotot, väestö kirjaimellisesti nälkä. Lumisten määrä lisääntyi - myös maissa, joissa a priori lunta ei havaittu. Jäädytetty vesi Bosporuksessa ja Adrianmerellä - tätä ilmiötä pidetään ilmastollisena katakreesina.

Tällaisten ennusteiden lisäksi on myös mahdotonta täysin unohtaa ilmaston lämpeneminen : ihmisen toiminta viime vuosisatoissa on muuttanut ilmakehän koostumusta ja erityisesti kasvihuonekaasujen osuutta. Siksi luonnolliset luonnolliset prosessit yhdessä henkilön "panoksen" kanssa voivat johtaa ennalta arvaamattomiin seurauksiin planeetalle, jota tietenkin tutkijat ottavat huomioon myöhemmissä tutkimuksissaan.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.