^
A
A
A

Venetsialla on kaikki mahdollisuudet täysin mennä veden alla

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

13 March 2017, 09:00

Tulvien uhka uhkaa yli 30 Italian aluetta. Tämä johtuu pääasiassa ilmastonmuutoksesta. Viime aikoina tiedemiehet ovat ilmaisseet aikaa, jolloin veden alla voi kadota Venetsia - yksi Adrianmeren rannikon epätavallisista kaupungeista.

Italian ja Sveitsin tiedemiehet ovat päättäneet, millä kaupungin alueilla on suurimmat tulvat ja mitä tämä aiheuttaa. Asiantuntijat laativat vastaavan kartan, johon on listattu "vaaralliset" paikat.

Tutkimuksen yksityiskohdat julkaistiin kirjoittajat julkaisussa Scientific Reports.

Kuten tutkijat esittävät, jo ennen 2100 keskimääräisen tason maastossa, joka sijaitsee Venetsian, on alle noin 17-53 cm. Jos katsomme, että ulkoneva osa maan keskiosassa kaupunkia noin 90 cm korkeampi kuin vedenkorkeus, se lopulta johtaa siihen, että vuorovesien määrä havaitaan paljon useammin (nykyään se on neljä kertaa vuodessa, ja sen jälkeen odotetaan 20-250 kertaa).

Tutkijoiden laatiman kartan lähtökohtana oli satelliiteista vastaanotettu tieto käyttäen kahta radioaaltotaajuutta, joilla oli eri taajuus ja tilan resoluutio. Nämä tiedot kerättiin kahtena kautena - vuodesta 1992 vuoteen 2010 ja vuodesta 2008 vuoteen 2011.

Jos ajatellaan ajan viime vuosisadalla, voimme nähdä, että Venetsian upotettiin veteen 25 senttimetriä: yksi viisitoista senttimetriä - on pohjaveden ehtyminen, ja kymmenen senttiä - lisääntynyt merenpinnan.

Vuodesta 2003 Venetsian tulvien ehkäisemiseksi kaupungin hallitus aloitti suojapatojen rakentamisen.

Se, että ainutlaatuinen kaupunki asettuu, tiedemiehet tuntevat pitkään. Asiantuntijat mittaavat säännöllisesti vesitasoa Venetsiassa, asiantuntijat alkoivat vasta vuonna 1872, joten tulvan laskenta alkoi tästä päivästä lähtien.

Venetsian tulvien määrä on kasvanut merkittävästi viime aikoina. Vähintään 4-5 kertaa vuodessa asukkaiden täytyy liikkua kaupungin läpi puulevyjen ja ristipäiden avulla. Syynä tähän ei ole pelkästään merenpinnan nousu, vaan myös kaupungin itäminen.

Monet italialaiset asiantuntijat kuitenkin uskovat, että tätä asteittaista asettumista ei voida pitää erittäin merkittävänä. "1-2 millimetriä vuodessa - tämä on merkityksetön arvo verrattuna indikaattoreihin, joita olemme havainneet muutama tusina vuotta sitten", kommentoi tutkijoita, jotka edustavat Italian Padovan yliopistoa. Viime vuosisadan nopea lasku johtui suurelta osin luonnollisista prosesseista ja pohjaveden pumppaamisesta. Myös tänä aikana nousi 11 senttimetrin merenpinnan taso.

Useimmat tutkijat kuitenkin vakuuttavat, ettei Venetsi odota tällaista optimistista tulevaisuutta. Tuloväylän esteistä johtuen oletetaan, että sitä on käytettävä pian usein. Odotetaan, että tämän vuosisadan loppupuolella merenpinta nousee vielä puoli metriä, mikä voi pahentaa kaupungin tulvien ongelmaa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.