Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Mikä on peruslämpötila ja miten se mitataan?

Lääketieteen asiantuntija

Synnytyslääkäri-gynekologi, hedelmällisyysasiantuntija
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 15.05.2018

Peruslämpötila mitataan peräsuolessa. Sen avulla voit määrittää tarkemmin, milloin ovulaatio tapahtuu. Tätä varten mitat lämpötilaa peräsuolessa (aamu ja ilta) päivittäin. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse syöttää lämpömittaria liian syvälle peräaukkoon. Tarpeeksi syöttää sitä 2-3 cm. Mittaustulokset on tallennettu kannettavan tietokoneen niin, että päätyä kaavio, jossa pystysuora akseli (joka menee ylös) voit lykätä lämpötila peräsuolessa ja vaaka-akselilla (yksi, joka on vaakasuora ) - kuukautiskierron päivät ensimmäisestä 28. Päivään (jos sinulla on lyhyempi tai pidempi sykli, sitten syklin viimeinen päivä).

Mikä on peruslämpötila ja miten se mitataan?

Tässä tapauksessa ovulaation aikana (noin 14. Päivänä) peruslämpötila nousee 0,5 ° C: n lämpötilassa. Lisäksi tällä menetelmällä voidaan joskus määrittää, että ovulaatiota ei esiinny lainkaan. Tämä tapahtuu, kun lapsettomuus. Sitten kaavio näyttää melkein suoran linjan nostamatta lämpötilaa oletetun ovulaation aikana.


iLive-portaali ei tarjoa lääketieteellistä neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa.
Portaalissa julkaistut tiedot ovat vain viitteellisiä eikä niitä saa käyttää ilman asiantuntijan kuulemista.
Lue huolellisesti sivuston säännöt ja käytännöt. Voit myös ottaa yhteyttä!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Kaikki oikeudet pidätetään.