^

Veren yleinen analyysi raskauden aikana

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Veren yleinen analyysi raskauden aikana on yksinkertaisin analyysi, joka on määrätty kaikille tuleville äideille. Tämän analyysin tärkeimmät indikaattorit antavat tietoa verihiutaleiden, punasolujen, leukosyyttien, hemoglobiinin ja ESR: n tasosta. Nämä indikaattorit kertovat raskaana olevan naisen terveydentilasta ja siitä, miten sikiö tapahtuu.

Yleisen analyysin mukaan voidaan oppia ruumiin piilevästä tulehdusprosessista, anemian alkuosista, allergioista, helmintiasista ja muista muutoksista, jotka vaikuttavat veren muodostuneiden elementtien prosenttiosuuksiin. Tämä on helpoin ja nopein tapa fysiologisten muutosten diagnosoimiseksi varhaisessa vaiheessa. Raskaana oleville naisille tällaiset normit perustuvat veren yleisarviointiin:

  • Hemoglobiinin määrä on 120-150 g / l.
  • Leukosyyttien määrä on 4,0-9 n 10 9 solua / l.
  • Erytrosyyttien määrä on 3,5-4,5 / 10 12 solua / litra.
  • Verihiutaleiden määrä on 150-380 10 9 solua / litra.
  • ESR: n määrä raskauden aikana on jopa 45 mm / h.

Veren yleisen tai yhteisen analyysin antaminen raskauden aikana on tarpeen vähintään kolmesti koko raskauden ajan. Ensimmäistä kertaa nainen rekisteröidään, sitten 20. Ja 30. Viikkoa raskauden. Veri on parempi ottaa aamulla, ennen kuin käytät aamiaista kevyitä aterioita.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Kuka ottaa yhteyttä?

Selostus verikokeesta raskauden aikana

Verituloksen tulkinta raskauden aikana antaa tietoja hinnoista ja poikkeamista. Normin katsotaan olevan hormonaalisen tasapainon vaihtelu ja veren muodostuneet elementit. Glukoosi on normaali raskauden aikana, se pysyy muuttumattomana, joskus hieman nousussa tai putoamisessa - tämä johtuu istukoiden tuottamasta hormonista.

Raudan saannin lisääntyminen raskauden aikana (alempi seerumin ferriitti ja rauta veressä) voi aiheuttaa anemian kehittymistä raskaana oleville naisille. Lisäksi vitamiinien ja kivennäisaineiden määrä vähenee. Erityisesti kalsiumin ja fosforin tarve kasvaa, joissakin tapauksissa akuutti kalsiumin puute ja hypoproteinemia voivat kehittyä.

Verihiutaleiden määrä voi vaihdella eri raskauskausilla riippuen tulevan äidin organismin fysiologisista ominaisuuksista - 150-380 / 10 9 litrassa. Erytrosyytit raskaana olevan naisen veressä ovat normaalisti alueella 3,5-4,5 10 12 solua / l.

Valkosolujen kokonaismäärä veren testissä raskauden aikana voi kasvaa arvoon 15,0 x 10 9, ja monet leukosyytit kerääntyvät kohtuun, jotta sikiöön tarttumisen todennäköisyys saadaan mahdollisimman pieneksi. Myös erytrosyyttien sedimentoitumisnopeus kasvaa, kun taas raskaana oleville naisille indeksit ovat jopa 45 mm / h.

trusted-source[11], [12], [13]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.