^

Terveys

Hermoston sairaudet (neurologia)

Oikean, vasemman käden radiaalisen hermon puristuminen

Säteittäisen hermon puristaminen tai puristuminen - yksi kolmesta hartiapunoksen hermosta, jotka tarjoavat käsien motorisia ja aistitoimintoja - johtaa puristuneuropatioiden kehittymiseen, mukaan lukien tunneli -oireyhtymät

Kryptokokki -aivokalvontulehdus

Kryptokokki -aivokalvontulehdus kehittyy, kun koteloitu hiiva Cryptococcus neoformans, joka kuuluu ihmisen opportunistisiin patogeeneihin, vaikuttaa.

Corpus callosumin aplasia

Aivopuoliskot yhdistävien hermokuitujen tarttumisen täydellisen tai lähes täydellisen puuttumisen muodossa oleva epämuodostuma määritellään corpus callosumin aplasiaksi, joka on synonyymi sen ageneesille eli kehityksen puutteelle kehityksen aikana.

Kakosmia

Hajujärjestelmän toimintojen häiriö, joka ilmenee siitä, että tavalliset hajut tuntuvat epämiellyttäviltä ja jopa inhottavilta ihmiselle, määritellään parosmiaksi, troposmiaksi tai cacosmiaksi (kirjaimellisesti kreikasta - huono haju).

Meningismi

Termi "meningismi" on oireyhtymä, joka esiintyy joissakin yleisissä tartuntataudeissa aivokalvon ärsytyksen vaikutuksesta. Meningismille on ominaista sellaiset merkit kuin päänsärky, kohdunkaulan lihasten jäykkyys, kallonsisäisen paineen nousu aivo -selkäydinnesteen muuttumattoman koostumuksen taustalla.

Idiopaattinen yleistynyt ja fokaalinen epilepsia

Järjestelmällinen katsaus ja meta-analyysi tutkimuksista maailmanlaajuisesti osoitti, että aktiivisen epilepsian esiintyvyys oli 6,38 / 1000 ihmistä ja elinikäinen esiintyvyys oli 7,6 / 1000 ihmistä.

Kausalgia: mikä tämä tauti on?

Määritelmäluetteloa voidaan jatkaa, mutta tässä on erityinen lääketieteellinen termi - kausalgia - mikä tarkoittaa vakavaa pitkittynyttä kipua, jolla on palava luonne.

Aivojen Lissencephaly

Orgaanisista aivopatologioista erottuu sellainen synnynnäinen poikkeama aivojen kehityksessä kuin lissenkefalia, jonka ydin on sen pallonpuoliskojen aivokuoren melkein sileällä pinnalla - riittämätön määrä mutkia ja uria.

Hypotension oireyhtymä lapsilla ja aikuisilla

Luustolihasten sävyn lasku (jäännösjännitys ja lihasten vastustuskyky passiiviselle venytykselle) ja sen supistumistoiminnan heikkeneminen määritellään lihasten hypotensiona.

Selkäranka sokerilla ihmisillä

Neurologiassa selkäranka tai selkärangan sokki määritellään kliiniseksi oireyhtymäksi, joka johtuu alkuperäisestä neurologisesta vasteesta traumaattiseen selkäydinvammaan - kaikkien toimintojen palautuva menetys tai väheneminen vamman tason alapuolella.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.