^

Terveys

Hermoston sairaudet (neurologia)

Aivojen aneurysman repeämä

Aneurysma on valtimon tai laskimon seinämän ulkonema, joka johtuu sen ohenemisesta ja joustavuuden menetyksestä. Tämä patologia on useimmissa tapauksissa synnynnäinen. Useimmiten aneurysma diagnosoidaan aivojen verisuonissa, mikä tekee taudista mahdollisesti vaarallisen.

Hajanaiset muutokset lapsen aivoissa

Aivoissa hajaantuneet muutokset, jotka vaikuttavat niiden biosähkönjohtavuuteen, voidaan havaita missä iässä tahansa. Kuitenkin syyt, jotka aiheuttavat niitä, voivat vaihdella hieman.

Hajanaiset muutokset aivoissa: mitä se tarkoittaa?

Sekä paikalliset että diffuusit muutokset aivokuoressa vaikuttavat merkittävästi ihmisen hyvinvointiin, hänen kognitiivisiin kykyihinsä.

Aivojen läpinäkyvän väliseinän kysta

Hyvänlaatuisten - synnynnäisten tai hankittujen - epänormaalien aivomuodostelmien joukossa on myös aivojen läpinäkyvän väliseinän kysta.

Krooninen aivokalvontulehdus

Krooninen aivokalvontulehdus on tulehdussairaus, joka, toisin kuin akuutti muoto, kehittyy vähitellen useiden viikkojen aikana (joskus yli kuukauden). 

Hajuhäiriö

Hajun heikkeneminen on todella vakava ongelma, koska samalla menetämme kyvyn määrittää elintarvikkeiden laatu, vieraiden aineiden (esim. Kaasu) esiintyminen ilmassa.

Reaktiivinen aivokalvontulehdus

Etiologian mukaan aivojen pehmeiden ja arachnoidisten kalvojen (leptomeninges) tulehdus - aivokalvontulehdus - voi olla bakteeri-, virus-, lois- tai sieniperäinen. Tai se voi olla ei-tarttuva tai reaktiivinen aivokalvontulehdus.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.