^

Terveys

Näyte Nechiporenko

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.11.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Nechiporenko-oikeudenkäynti on eräs tavoista määrittää virtsaputken ja munuaisten vajaatoiminta. Lähes kaikki krooniset ja vieläkin akuutit muodot tällaisista sairauksista viittaavat sellaiseen menetelmään kuin Nechiporenko-testi.

Tätä tekniikkaa kehitti erinomainen tiedemies, kirurgi, urologisti Nechiporenko Alexander Zakharovich. Lääkärinä Nechiporenko tuli tunnetuksi menestyksekkäiden munuaisten ja virtsatietojärjestelmään liittyvien toimintojen yhteydessä.

Lähes koko ikänsä Nechiporenko tutkittu syövän virtsaelimet, ja pyelonefriitti. Lisäksi hän on tuotu kliiniseen käytäntöön tehokasta diagnoosi muodostuu elementeistä virtsassa - Oikeudenkäynti nechyporenko Alexander Z. Neuvostoliiton lääkettä ensimmäisen kerran historiassa järjestetään cystectomy (täydellisen poistamisen kystat tai kasvaimet) virtsarakon jälkeen "sokea" ompeluun resektio vammoja.

Miksi Nechiporenko-testi on tehty?

Tämän analyysin on yksinkertainen - niin pian kuin mahdollista ja niin tarkasti kuin mahdollista tunnistaa mahdolliset munuaissairaus ja aloittaa tehokas hoito. Aivan kuten näyte Addis - Kakovskogo at nechyporenko menetelmän avulla näyttää useita poikkeavia valkosoluja - valkosolujen, punasolujen ja proteiini virtsassa yhdisteiden, ja sen vuoksi tarkemmin diagnosoida munuaispatologian. Mukaan nechyporenko näyte mahdollistaa yksityiskohtaisemman verrattuna yleisesti tavanomainen virtsan analyysi, kuvaukset saostua. Yleensä analyyttinen tutkimus ovat usein ole näkyvissä muodostettu elementeistä virtsan samentumista ja lisääntymisen mikrobien se.

Nechiporenko-testi on hyvin yksinkertainen ja kohtuuhintainen menetelmä, joka määrittää visuaalisten yhdisteiden määrän pienessä määrin materiaalia - virtsaa.

Joskus potilas ei pysty ottamaan näytteitä muilla menetelmillä virtsaamisen vaikeuden vuoksi. Sitten yksinkertainen analyysi - Nechiporenko-oikeudenkäynti voi tulla ensisijaiseksi yleisten analyysien, oikea-aikaisten ja hienostuneiden lääketieteellisten tietojen jälkeen, ja antaa myös mahdollisuuden suunnitella edelleen monimutkaista diagnostiikkaa.

Kuinka Nechiporenko-testi on tehty?

Laboratoriotutkimuksen materiaali otetaan milloin tahansa päivällä tai yöllä. Standardi analyysi on näytteenotto keskimääräisestä osasta, yleensä aamulla. Potilas kerää itsenäisesti materiaalin erityiseen puhtaaseen astiaan, joka on aiemmin suorittanut hygieenisiä toimenpiteitä. Joskus indikaatioiden mukaan virtsaan voidaan ottaa katetri.

Mikä voi todistaa Nechiporenko?

Aivan kuten muillakin tekniikoilla, tällä menetelmällä on normin rajoja. Kaikki poikkeama niistä on signaali tästä tai tuosta taudista. Jos valkosolujen "ylittävät" vakiintuneen normin rajat, tämä tarkoittaa pyelonefriittia, kroonista tai akuuttia, kaikki riippuu valkoisten ruumiiden määrästä. Erythrosyytit, jotka ylittävät normin kynnyksen, voivat osoittaa vakavan sairauden - virtsateiden glomerulonefriitti tai patologia, hematuria.

Nechiporenko-oikeudenkäyntiä on käytetty yli sata vuotta venäläisessä lääketieteessä ja se on suosittu menetelmä ulkomaisten lääkäreiden kliinisessä käytännössä. Tämä on yksinkertainen, informatiivinen analyysi, joka ei vaadi erityistä valmistelua, ja sen tulokset ovat yleensä valmiita yhden päivän kuluessa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.