^
A
A
A

Suullinen ehkäisyvalmisteet ja alkoholi: yhteensopiva tai ei?

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

08 December 2018, 09:00

Useimpien lääkkeiden ohjeissa on osoituksena niiden yhteensopimattomuudesta alkoholijuomien kanssa. Asiantuntijat väittävät, että suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet - pillerit, jotka estävät raskauden - eivät ole tällaisten lääkkeiden joukossa.

Naisen saa käyttää pienen määrän viiniä, mikä ei vaikuta ehkäisymenetelmän luotettavuuteen ja laatuun.

Tämä koskee kuitenkin kohtalaisia alkoholiannoksia. Kun väärinkäyttöä, suojauksen tehokkuus vähenee merkittävästi - vaikkakin vain epäsuorasti. Tutkimus osoitti, että humalalliset tytöt rentoutuvat, heillä on vähemmän keskittymiskykyä, vastuuntuntoa. Ensinnäkin tämä merkitsee huumeen seuraavan annoksen ohittamista.

Planed Parenthood -asiantuntijoiden mukaan alkoholin saanti ei vaikuta kohdunsisäisten laitteiden, suun kautta otettavien ehkäisyvälineiden, implanttien ja laastareiden toimintaan. Jos noudatat kaikkia lääkärin suosituksia, näiden varojen tehokkuus voi olla yli 91%.

Asiantuntijat huomauttavat, että jos nainen on oksennut kaksi tuntia pillerin ottamisesta suuren annoksen alkoholin käytön vuoksi, ehkäisyvaikutus menetetään. Tällaisessa tilanteessa lääkärit neuvovat heti ottamaan toisen tabletin tai ottamaan puhelinkeskustelun gynekologin kanssa. Tilastojen mukaan tärkein ongelma on naisen ottaminen pilleriin juomisen vuoksi. Seuraavana aamuna myrskyn illan jälkeen nainen muistaa tarvetta ottaa huume, mutta usein tällä kertaa ehkäisytablettien tehokkuus on jo rikki.

Esimerkiksi pidetään, että progestiinihormonivalmisteet pysyvät tehokkaina säännöllisin väliajoin samanaikaisesti, hyväksyttävä virhe 3 tuntia. Jos menetät ajan, niin ovulaatiota voidaan stimuloida.

Ja vielä yksi asia: naisilla, jotka käyttävät suun kautta otettavia ehkäisyvälineitä, etyylialkoholin metabolia on hitaampaa. Tämän seurauksena alkoholi pysyy verenkiertoon pidempään ja kertyy suuria määriä: päihtymystilanne tapahtuu nopeammin.

Kuten asiantuntijat kuitenkin sanovat, älä rentoudu ja yhdistä alkoholipitoisia juomia tabletteihin. Samojen tilastojen mukaan monet humalasta kärsivät naiset ovat alttiita nauttimasta rennossa tuttavissa ilman kondomien käyttöä.

Kolme vuotta sitten 26-38-vuotiaiden tavallisten amerikkalaisten keskuudessa tekemän tutkimuksen mukaan yli 13% miehistä ja lähes 12% naisista oli haittavaikutuksia alkoholin väärinkäytön jälkeen. Tällaisista seurauksista raskaus, tartuntataudit, seksuaalinen lähetystapa, HIV-infektio jne. Havaittiin useimmiten . Siksi asiantuntijat varoittavat: on parempi ehkäistä tällaisia ongelmia ilman alkoholin väärinkäyttöä.

Tiedot annetaan Yhdysvaltain Family Planning -perheen - plannedparenthood.org-sivuilla.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.