^
A
A
A

Tuberkuloosi on edelleen suurin vaara

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

04 November 2016, 09:00

WHO on huolissaan siitä, että tuberkuloosin epidemian poistamiseksi toteutetut toimet eivät ole yhtä tehokkaita kuin niiden olisi pitänyt olla. Uusien tietojen mukaan hallitusten olisi parannettava ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, tautien havaitsemismenetelmiä ja hoitoa. Maailmanlaajuiset tavoitteet ovat tuberkuloosin kuolleisuuden vähentäminen 90 prosentilla, uusien infektioiden vähentäminen 80 prosentilla. WHO: n pääjohtaja Margaret Chanin mukaan tartuntataudin leviäminen edelleen ylittää maiden toimet ja parantaa tilannetta edellyttää kaikkien maiden vahvempaa ja koordinoitua työtä.

Asiantuntijat huomauttivat, että yksi ongelmista on eri maiden välinen epätasa-arvo, kun potilaiden diagnoosiin ja hoitoon pääsy vaihtelee merkittävästi.

Tuberkuloosin torjunta on auttanut säästämään yli 3 miljoonaa ihmishenkeä vuonna 2015, mutta epidemiologiset valvontatiedot osoittavat taudin nopean leviämisen.

Viime vuonna yli 10 miljoonaa ihmistä on saanut tartunnan maailmassa, yli puolet uusista tapauksista oli Pakistanissa, Intiassa, Etelä-Afrikassa, Indonesiassa ja Intiassa, noin 2 miljoonaa ihmistä kuoli. Vuodesta 2000 lähtien tuberkuloosin kuolemantapaus on laskenut 22 prosenttia, mutta tauti on edelleen tärkein kuolinsyiden johtava asema, lisäksi enemmän ihmisiä kuoli infektion kuin HIV: n tai malarian suhteen.

Tärkein ongelma on edelleen diagnosointi - potilaiden epätosi havaitseminen johtaa infektion leviämiseen. Huomataan myös, että huumeidenkestävän tuberkuloosin muoto uhkaa koko kansanterveysjärjestelmää. Pohjimmiltaan tämä lomake löytyy Intiasta, Venäjältä, Kiinasta. Diagnostiset ongelmat estävät huumeidenkestävän tuberkuloosin asianmukaisten toimenpiteiden toteuttamisen, viime vuonna vain 5 potilasta, joilla on tämä muoto, sai tarvittavan hoidon.

Huomionarvoisia myös paranemisasteita - maailmanlaajuisesti, ne eivät ole paljon yli 50%.

WHO: ssa todettiin, että ihmiskunnan pelastamiseksi epidemioista käytetään nopeita testejä, uusia lääkkeitä. Investoinnit ja toimet eivät riitä nykypäivään, ja ihmiset alkavat ymmärtää, millainen vastustuskyky mikrobilääkkeisiin johtaa.

Viimeisen vuoden aikana kaikki tarvitsevat eivät ole päässeet hoitoon ja ehkäiseviin toimenpiteisiin. Kaikki tämä johtuu varojen puutteesta tuberkuloosin epidemian torjumiseksi. Yhdysvalloissa tarvittavan summan jakamiseksi on tarpeen lisätä tuloja 2 miljardilla, muuten 3-4 vuoden aikana tilanne saattaa pahentua. Lisäksi uusien lääkkeiden, diagnostisten menetelmien ja ehkäisevien rokotteiden tutkimiseen tarvitaan vuosittain ylimääräinen miljardi dollaria, mutta resursseja kaikkiin suunniteltuihin toimiin ei riitä.

WHO muistutti maita siitä, että on tärkeää varmistaa terveyspalvelujen kattavuus, lisätä kansanterveysrahoitusta etenkin maissa, joissa tuberkuloosi on suuri infektio ja kuolema.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.