^

Pyöräily

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 24.11.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Polkupyörien kilpailu ilmestyi ilmeisesti ensimmäisen polkupyörän syntymästä. Se ei ole tärkeää, kuka keksi tätä hienoa ajoneuvo - suuri Leonardo, yksinkertainen venäläinen talonpoika Artamonov tai saksan tausta Dresen, pyöräily tänään, veloigry tuli yksi halutuimmista ja suosittu osoittaa.

Ensimmäisessä kilpailussa pyörä kiinteän utelias toimittajille lopussa XIX: nnen vuosisadan 1869 vuotta leimasi pyöräily kilpailu Paris-Rouen, joka on voittanut edustaja Albion on saavuttanut nopeuden 11 km tunnissa. Euroopan kilpailijat rakastivat kilpailua moottoritiellä, ja brittiläiset, koska teiden kauheat olosuhteet olivat, tuolloin suositeltiin pyöräilyä. Vuodesta 1896 alkaen olympiaohjelmassa on otettu mukaan nopeasti kehittyvä urheilu.

Myöhemmin polkupyöräily alkoi kestää useita päiviä, ja ensimmäinen merkittävän monipäivän kilpailu oli 1200 km: n kilparata - Paris-Brest-Paris, joka alkoi vuonna 1891. Sen vaiheita ei ollut suunniteltu, kukin osallistuja määritteli itsenäisesti oman nopeutensa tavoitellun palkinnon etsimiseksi. Kaksitoista vuotta myöhemmin syntyi todella mahtava rotu, joka on nyt yksi arvostetuimmista pyöräilykoneissa - Grand Tour, jota kutsutaan Tour de Francelle. Moderni polkupyöräilijällä on erilaisia vaihtoehtoja, tyyppejä, tieteenaloja, myös äärimmäisiä. Pyöräilyprosessia koskevat säännöt ja säännöt kehitettiin vuonna 1900, kun urheilijat liittyivät organisaatioon - pyöräilijöiden kansainväliseen liittoon, myöhemmin UCI loi useita yksiköitä, jotka säätelivät kilpailuja amatöörien ja pyöräilyalan ammattilaisten välillä.

trusted-source[1]

Kilpailut polkupyörillä, luokkiin, tyyppeihin

Moottoripyöräily, joka tänään on melko paljon, mutta suosituimmat pyöräily yksittäisten kilpailujen muodossa. Yksittäinen pyöräilykisa pidetään seuraavasti: jokainen pyöräilijä aloittaa kilpailun erikseen, yleensä minuutin kuluttua seuraavasta. Pyöräilykisojen tehtävänä on kulkea tietty etäisyys mahdollisimman nopeasti tai mennä mahdollisimman pitkälle tietyn ajan. Etäisyys voi olla 16 kilometriä 160 kilometriin, ja tavallinen ajankohta tällaisille kilpailuille sopii 12 tuntiin ja päiviin.

On olemassa tällaisia maantieajoneuvoja, kun aloitus annetaan samanaikaisesti kaikille kilpailijoille tai joukkueille, mikäli maantiekisojen on tarkoitus olla tiimikilpailu. "Criterium" on polkupyöräkilpailun muunnelma, jossa valtatien melko lyhyt rengasosa on yleensä enintään viisi kilometriä, joka sijaitsee kaupungin rajojen sisällä. Urheilijoiden tehtävänä on tulla ensimmäiseksi maaliin tietyn kierroksen jälkeen. On myös mahdollisuus kilpailla avoimella moottoritiellä tai pitemmällä renkailla. Sormuspyöräily kestää enintään yhden päivän.

Pidemmät, usean päivän maantie kilpailuista pyöräilemässä - merkittävä tapahtuma pitkin auki, pitkä moottoritie, jonka tehtävänä on urheilijoiden - käydä läpi prosessin vähän aikaa, riippumatta mestaruuden jokaisessa vaiheessa. Tämän maailman arvostetuin maailmanlaajuinen kilpailu on kansainvälinen Tour de France, joka käsittää Ranskan ja muiden naapurimaiden kautta noin 5000 kilometrin (4000-400) voittamisen. Joka vuosi kiertueen järjestäjät muuttavat reittiä, mukaan lukien uudet tiet ja vuoristoretket. Se pyöräilijä, joka tulee onnellisen omistajan "keltainen jersey", koko vuoden kuluu ylpeä otsikko parhaan, nopeimman, hardiest pyöräilijä maailmassa.

Tie-pyöräilyyn liittyy kilpailuja ja kestävyyttä, kun kilpailija saa hyvin pitkän ja vaikean reitin, jonka on voitettava melkein ilman pysähdyksiä ja lepoa. Kilpailu jatkuu kirjaimellisesti ympäri vuorokauden.

Myös moottoritie polkupyöräilyyn sisältyy monilajikilpailu - triathlon, jossa urheilijat kilpailevat voitosta paitsi polkupyörillä, myös uima-altaissa ja juoksemassa.

Ratsastuskisat ovat kilpailuja jyrkillä käännöksillä, jotka on valmistettu keinotekoisesti (velodromeilla) tai jotka on rakennettu avoimen taivaan alla. Rata on soikea suljettu polku, jolla on tietty luokka (42 astetta) taivutuksissa, betonilla tai puisella peitteellä. Raiteen pituus on keskimäärin 333 metriä, mutta ilmassa voi olla jopa 500 metriä.

Polkupyöräkilpailu, jolla on haitta, on kilpailu, jossa urheilijoiden saavutukset ja urheilijoiden saavutusten määrittäminen näyttävät voimakkaasti, sekä aika, että nopeus, kestävyys ja taito.

Kilpailut Sprint-kilpailuissa on kilpailu useissa kierroissa (korkeintaan kolme), kun voitto kirjaimellisesti rikkoo vastustajaa viimeisen 200 metrin päästä. Sprint - tämä on yksi vanhimmista kilpailuista, jotka ratsastajat valitaan huolella karsintakilpailujen avulla.

Scratch-racing-kilpailut ovat ryhmäkilpailuja, kun monet osallistujat alkavat samanaikaisesti. Se, joka jää vain yhden kierroksen välittömästi häviää kilpailusta, joka on kaikkien kilpailijoiden edessä ympyrässä, eli puretaan eteenpäin, määritetään voittajana ja kilpailu katsotaan täydelliseksi.

Japanilaiset keksivät alkuperäisen pyöräilyn - Keirin, kun samanaikaisesti lähtevät osallistujat kiirehtivät "turpeelle" - moottoripyöräilijälle. Lähes maaliin (2,5 kierrosta) urheilijoiden on liikuttava moottoripyörän takana ilman ohitusta. Heti kun "derni" tulee radalta, urheilijat alkavat kilpailla voitosta keskenään. Tietenkin voittaja on se, joka tulee ensimmäisenä maaliin.

Kilpa-pyöräilyreitit voivat olla yleiskilpailujen muodossa melko lyhyen matkan päässä, vainoisia kisoja, kuten pyöräilyä, pyöräilyä nopeuden, ajan ja keskipitkän matkan osalta.

Maantiepyöräily - Euroopan pyöräilyreitit, jopa 25 kilometriä ympyrässä esteiden voittamiseksi - ojia, kaatuneita puita, kouruja, esteitä, joenpohjia ja puroja. Syklo-ristejä pidetään syksy-talvikaudella, mikä luonnollisesti lisää ylimääräisiä vaikeuksia sääolosuhteiden muodossa. Polkupyöräilijät alkavat samanaikaisesti, matkan aikana he voivat jopa juosta tai kävellä polkupyörän vieressä, heillä on myös avustajia. Tällaisen kilpailun, pelien ja polkupyörien on vastattava toisiaan, joten ajoneuvo on varustettu laajoilla erikoisrenkailla ja sillä on vahvat vanteet. Yhdysvalloissa maastohiihtoon perustuvia polkupyöräkilpailuja järjestetään vaikeimmilla esteillä, jotka ovat joskus äärimmäisiä.

Myös äärimmäisiä kilpa polkupyörien, joiden joukossa mauntibayk - kisan erityistä, maastopyöriä, dertdzhamping - hyppy Kaksikyttyräinen hyppyjä, vapaamatkustaja, neljän cross, kaksi, BMX, kilpa-katu, ja monia muita mielenkiintoisia vaihtoehtoja velodistsiplin. .

Polkupyörät

Ilmeisesti pyöräilyn fanit eivät riitä kilpailuihin ja itsenäiseen harjoitteluun, joten XIX vuosisadan lopusta lähtien pyöräillä oli pelejä. Polkupyörä ei sulje pois pelejä, koska kaksipyöräisen ajoneuvon hallintaprosessi muistuttaa eräänlaista peliä, jolla on oma yhteensovittaminen ja kestävyys. Pyöräily on tiimikilpailu, joka suunnataan, kuten mikä tahansa muu kilpailu, joka saa halutun palkinnon.

Bike Polo - polkupyörä polkupyörä tai polkupyörä

Tämä on kuuluisin ja "muinainen" peli, johon kuuluu hevosten korvaaminen polkupyörien kanssa. Bike Polo lopulta perustettiin itsenäiseksi lajiksi vuoteen 1891 mennessä irlantilaisen pyöräilytietokoneen Richard Mekrediin. Enterprising pyöräilijä onnistui jopa saamaan rekisteröidyn patentin "keksinnöksi", jota kutsuttiin alkuperäisessä Cycle Polo -paikassa. Vuodesta 1908 lähtien, kun pyöräily oli mukana olympialaisissa, toisen maailmansodan saakka, Cycle Polo oli yksi suosituimmista kilpailuista Euroopassa ja Yhdysvalloissa. "Pelipolkupyörän" toinen syntymä oli viime vuosisadan 80-vuotiaana Intiassa ja sitten Amerikassa. Nykyään pyöräilypelit ovat hyvin erilaisia kuin aiemmat kilpailut, samoin kuin Bike Polo, joka nimettiin Urban Cycle Poloksi. Moderniin peliin polkupyörällä on oltava suojapyörät pyörän pinnoilla, urheilija tarvitsee vähän ominaisuutta, palloa tai kiekkoa, joka itse asiassa on sijoitettava vastustajan tavoitteeseen. Urban Cycle Polo -prosessin suosion nopea kasvu ei jättänyt välinpitämättömiä kansainvälisen pyöräilyyhdistyksen jäseniä, jotka tunnustivat virallisen polkupyörän ja sisällyttivät sen suunniteltuihin vuotuisiin tapahtumiinsa. Huolimatta siitä, että Bike Polo on virallisesti tunnustettu kullakin alueella on omat vivahtonsa ja säännöt, jotka koskevat tiimin jäsenten lukumäärää, pelin kestoa. On myös yhtenäisiä sääntöjä, jotka ovat seuraavat: 

  • Urheilijalla ei ole oikeutta koskettaa pinnan jalkoja eikä maata, paitsi silloin, kun on tarpeen koskettaa erityistä varattua vyöhykettä, joka on pelikentän keskellä. Rikkomus on sakko. 
  • Vaikutus palloon saa tehdä vain urheilupatsastuksen kapealla puolella, muuten potkia tai maalia ei lasketa. 
  • Maajoukkueelle tulee odottaa, että vastustajat ylittävät keskikentän, tai pallo ylittää rivin. Ennen kuin "Rubicon" ylitetään pallo tai vastustajat, pisteytys-urheilijoiden on oltava oman alueensa rajoissa.

Bike Polo jatkaa suosiotaan kiehtovaa, jännittävää peliä, joka vaatii osallistujia hallitsemaan pyörän hallintaa, ajattelemaan strategisesti, nopeaan ja nopeaan ajatteluun ja reaktioihin. 

Pyöräily - tai pyöräily

Tämä yhdistelmä "pelejä ja polkupyörää" muistuttaa jalkapalloa tietenkin ainutlaatuisilla vivahteillaan, sillä kaikki pelaajat pudottavat pallon vastustajan päämäärään jaloillaan, mutta polkupyörän pyörän avulla. Pyöräilyä pidetään sekä suljetuissa että avoimissa tiloissa, mutta hallissa oleva peli on suosituin. Joukkue voi koostua vain kahdesta pelaajasta, yhden ryhmän osallistujien enimmäismäärä on kuusi. Pyöräily on amerikkalaisten pyöräilijöiden lapsi, joka syntyi melkein samanaikaisesti polkupyörän polun kanssa. Legendan mukaan pyöräilemällä joku Kaufman tapasi aggressiivisen koiran, heittäen hänet pyörien alle. Ikään kuin polkupyörän virtuoosi olisi vääntänyt koiran pyörällä ja vahingoittanut pahaa eläintä heittämällä sen syrjään. Joten oli ajatus manipuloida palloa polkupyörällä. Vuonna 1883, kekseliäinen Kaufman, yhteistyössä fellow Ferleyn kanssa, yllättänyt yleisöä pelaamalla palloa polkupyörillä. Velobol rakastui amerikkalaisiin, sitten bändi nousi eurooppalaisten pyöräilijöiden joukosta. Nykyaikaiset polkupyöräpelit ovat vieläkin yllättävämpiä, vaikka jäällä on jopa polkupyöriä, mutta se ei kuitenkaan ole yhtä yleinen kuin pyöräily. Velobol on jaettu seuraaviin ryhmiin: 

  • Polkupyörien pelit, joihin osallistuu 4 pelaajaa - kaksi joukkuetta kahdesta osallistujasta. Kenttä on kooltaan 11 x 14 metriä. 
  • Pyöräily, johon kuuluu 10 ihmistä, kaksi viiden pyöräilijän joukkoa. Kentän koko vastaa käsipallin kentän kokoa. 
  • Pyöräily kahdella joukkueella, joista jokaisella on kuusi pelaajaa. Peliä pelataan jalkapallolla avoimella suurella alueella.

Pelaajien tehtävä on samanlainen kuin minkä tahansa joukkuepelin tavoite, johon kuuluu pallon manipulointi - pisteet niin monta maalia kuin mahdollista. Pallo on tukossa etupyörän avulla, voit myös käyttää päätäsi tai runkoa. Ei ole sallittua koskettaa palloa kädet tai jalat, hyökkääjän pisteytys pallo on tiukat rajoitukset samalla tavalla kuin eri tehonvastukset (lyöminen, pistettä). Tämän tyyppisen pyörän kesto on vain 14 minuuttia - kaksi puolta kustakin seitsemästä minuutista. Tauko - enintään 2-3 minuuttia, jos niin lyhyessä ajassa kukaan ei voita, lisää vielä kerran. Pyöräpallossa käytetään erityistä palloa, valmiita alusta ja pyörä itsessään erittäin liikuteltavalla, manipulatiivisella ohjauspyörällä. 

trusted-source[2], [3]

Flash Cross

Tämä on yksi nuorimmista peleistä, jotka syntyvät "pyöräilyn" risteyksestä, jossa osallistujat tarvitsevat erittäin hyvän urheilukoulutuksen, kekseliäisyyden ja nopean reaktion. Salaman ristiä kutsutaan myös pyöräilyretkeksi tai valokuvan syklo-ristiksi, koska kameraa käytetään pelin aikana. Pelin tehtävänä on päästä maaliin ensin suorittamalla tiettyjä tehtäviä rinnakkain. Ennen alkua osallistujat saavat alueen yksityiskohtaisen kartan ja valokuvasovelluksen. Urheilijoiden on löydettävä oikeassa paikkakunnossa pisteitä, jotka on sinetöity ja korjata heidän saapumisensa kuvan kohtaan. Polkupyörän etsinnän erityispiirre on, että kuvan on oltava mahdollisimman lähellä alkuperäistä. Myös valokuvassa osallistuja on painettava hänen uskollisella "ystävillään" - polkupyörällä. Maalissa tuomaristo laskee koko joukkueen tulokset, yhteenveto kunkin osallistujan saavutuksista. Jos kaikki tiimin jäsenet kuvastavat paikkaa, vähimmäispistemäärä asetetaan, sillä yksittäinen "löytää" pisteet on korkeampi, sillä erittäin vaikea ja hämmentävä paikka hakusignaalissa saa korkeimman pistemäärän. Flash-risti kestää päivän aikana ja päättyy tietyn tunnin kuluttua, kun viivästyminen on rangaistus pisteiden poistamisen muodossa.

Pelit ja polkupyöriä, kilpapyörillä pyöräily ja vain pyöräily - se on hyvä tapa ladata akkuja, ylläpitää lihaskuntoa, ja siksi terveys, saada myönteisiä tunteita. On selvää, että niin kauan kuin henkilö on "ystäviä" polkupyörällä, näkyvät uudet kilpajuoksu ja pelit. Pelkäävät katoaminen Pyöräily ensi vuosisadalla, luultavasti ole sen arvoinen, ja mahdollisuus inhimillisen kehityksen mukaisesti kirjailija Mark Twain vaikuttaa varsin positiivinen, koska hän väitti seuraavat :. "Milloin ja litsezreyu mies pyörällä, en pelkää tulevaisuutta ihmiskunnan"

trusted-source[4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.