^

Sukellusvammojen turvallisuus ja ehkäisy

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 20.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Sukellus on suhteellisen turvallinen harrastus terveille, asianmukaisesti koulutetuille ja koulutetuille ihmisille. On olemassa kursseja sukelluksen turvallisuuden tarjoamista kansallisten sukellusorganisaatioiden.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Suojaustoimenpiteet sukellusta varten

Todennäköisyys voidaan vähentää painevamma vaikuttavan paineen tasaus eri ilmatilat, kuten maski (puhaltaa ilmaa nenästä maskin) ja välikorvan (haukottelu, nieleminen, tai suorittamalla Valsalva vastaanotto). Sukeltajat välttää hengitys ja hengityksen normaalisti nousun aikana, jonka ei pitäisi olla nopeampi 0,5-1 jalkaa sekunnissa, nopeus vähitellen, jonka avulla voidaan poistaa N ja vapauttaa ilman täyttämä ontelo (esim., Keuhkot, poskionteloiden). Nykyiset suositukset ylimääräisestä paineentasauksesta sisältävät myös 3-5 minuutin dekompressiopysähdyksen syvyyteen 4,6 m (15 ft). Lisäksi sukeltajat eivät saa käyttää lentoliikennettä 15-18 tunnin kuluessa sukelluksesta.

Sukeltajien on tunnettava tietyt olosuhteet, jotka vaikeuttavat sukellusta (esim. Heikko näkyvyys, vahvat vedenalaiset virtaukset) ja vältä niitä. Alhainen veden lämpötila on erityisen vaarallinen hypotermian nopealle kehittymiselle, joka uhkaa mielenterveyden ja taitojen nopeaa menetystä tai kuolemaan johtaneita rytmihäiriöitä ihmisille, jotka ovat alttiita sille alttiille ihmisille. Sukella ei ole suositeltavaa sukeltaa yksin.

Alkoholin ja huumeiden määrän käyttö ennen sukellusta voi olla syvällisesti arvaamattomia ja odottamattomia seurauksia, jotka olisi suljettava pois. Lääkärin määräämä lääke harvoin estää sukelluksen, mutta jos lääke on määrätty sellaisen sairauden hoitoon, joka on vasta-aiheinen sukellusta varten, on parempi hylätä tämä.

Vastaukset sukellukseen

Koska laitesukellukseen liittyy suuria kuormituksia, sukeltajien ei tule kärsiä sydän- ja verisuonitaudeista tai keuhkosairauksista, ja niiden olisi oltava keskimääräisen hapenvaihtotasoa korkeammat. Sukellus on vasta-aiheinen sairauksissa, joissa tajunnan, valppauden ja kriittisyyden häiriöt voivat olla. Jos jokin sairaus aiheuttaa epäilyjä mahdollisiksi mahdollisiksi sukelluksen vastaisiksi, tunnustetun asiantuntijan kuuleminen on välttämätöntä.

Erityiset vasta-aiheet sukellukseen

Lääketieteelliset vasta-aiheet uimiseen Esimerkkejä sairauksista ja haittavaikutuksista
Keuhkojen taudit Aktiivisessa keuhkoputkitulehdussa, COPD: ssä, kystisessä fibroosissa, bronkiectasessa, interstitiaalisessa keuhkosairaudessa, spontaaneissa pneumothoraxissa anamneesissa
Sydän- ja verisuonitaudit Sydämen rytmihäiriöt historiassa, sepelvaltimoiden ohitus, sydämen vajaatoiminta, IHD
Mielisairaudet Paniikki ja fobia
Orgaaniset sairaudet Inguinal inguinal hernia
Neurologiset sairaudet Kouristukset, pyörtyminen
Metaboliset sairaudet Insuliinista riippuva diabetes mellitus, ylipaino
Eristetyt ontelot kehossa (tasauspaineen mahdottomuus) Keuhkoihin liittyvät kystat, tympanisen kalvon repeytyminen, ylähengitystieinfektio, allerginen nuha
raskaus Synnynnäisten epämuodostumien lisääntynyt taajuus, sikiön kuolema
Heikko fyysinen harjoittelu  
Vaikea gastroesofageaalinen refluksi Heikkeneminen johtuen vatsan painovoiman heikkenemisestä upotettaessa
Alle 10-vuotiaat lapset  
Synnynnäinen aerofysiologia Ruoansulatuskanavan distensio nousun aikana johtuen paineilman ottamisesta syvyyteen

trusted-source[5], [6], [7]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.