^

Vauvanruoka lihasmassalle

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Ei ole tarpeen ajatella, että voimakkaat lihakset ovat osa Neuvostoliiton jälkeistä aikaa. Urheilijat, painonpitäjät Neuvostoliitossa olivat huolissaan lihasmassan keräämisestä vähintään nykyaikaisia kehonrakentajia. Toinen asia, että ruokavalio ja teollisuus eivät olleet vielä samalla tasolla kuin nyt.

Urheilu ravitsemus ei ollut käytettävissä ennen, ja jos joku oli onnekas saada se ", koska kukkula", niin paljon rahaa meni siihen. Ja mitä tarvitaan ennen kaikkea lihasten kasvulle. Tietenkin proteiini, joka kaadettiin niin paljon maitotuotteita, lihaa, munia, kuin halpa, mutta täydellisesti tasapainoinen vauvanruoka.

Kyllä, oli aikoja, jolloin lapsille tarkoitettu ruokailu oli todella laadukasta ja erittäin edullista, mistä urheilijat rakastivat sitä. Täysin luonnollinen tuote auttoi kasvamaan ja painostamaan pieniä lapsia. Mutta painonnostajat, jotka ruokkivat vauvanruokaa molemmille poskeille, eivät valittaneet lihasmassan vähenemisen puutetta.

Joten ajatus käyttää vauvanruokaa lihasmassalle on kaukana uudesta. Mutta kuinka paljon se on merkityksellinen tänään, meidän on vielä selvitettävä se.

Tosiasia on, että viimeaikaiset tutkimukset ostavat ostajia epäilemään joidenkin tuotteiden laatua vauvanruokaryhmästä. Joten kaikki ravitsevat seokset osoittautuvat melko tasapainoisiksi ja luonnollisiksi. Tämä huolestuttaa vanhempia. Pitäisi myös ilmoittaa urheilijoille, jotka myös puolustavat ruokavalion luonnollisuutta.

Mutta tärkein ongelma ei ole edes siinä. Ei aina, mikä on hyödyllistä lapsille, tuo samaa hyötyä aikuisille. Kyllä, vauvanruokassa on paljon proteiineja, mutta hiilihydraatit ja rasvat ovat myös suuria määriä. Loppujen lopuksi vauvanruoka on suunniteltu kasvattamaan vauvan kehoa, ei vain lihaksissa.

Vauvojen vaaraa urheilijoille on se, että se edistää rasvakerroksen kasvua. Eli jos se otetaan päivinä, jolloin ei ole koulutusta, tai illalla, on olemassa vaara ajan kuluessa piilottaa lihasten kauneus raskaan rasvan kerroksen alla. Ja jos otat huomioon myös rakenteen piirteet, sitten endomorphs tällainen ruoka ei sovi lainkaan. Tulokset ovat joka tapauksessa pettymys.

Sanomalla, että lastenruoka ei voi käyttää lihasmassan saamiseen, se olisi epäreilua, koska ruokavalio ja sen osallistuminen ovat täysin tämän tavoitteen mukaisia. Mutta tulokset ilman "haittavaikutuksia" vyötäröllä ja sivuilla voidaan saavuttaa vain ottamalla vauvakujia asianmukaisesti.

Uskotaan, että lihasmassan kasvaessa 1 kertaa sinun täytyy syödä 150 g vauvanruokaa jauheena ja levittää herkullista vettä tai maitoa. Mutta mitä urheilija saa? Tuotteen merkistä ja äidinmaidonkorvikkeesta riippuen 100 g jauhetta voi sisältää 5 - 12 g proteiinia. Kuinka kauan kestää syödä vauvanruokaa, joka kattaa päivittäisen proteiinin tarpeen?

Mutta on vielä yksi vivahde - tämä on rasvan ja hiilihydraattien sisältö. Sama 100 g tuotetta voi sisältää noin 4-5 g rasvaa ja 60-80 g hiilihydraatteja. Se osoittautuu hyvin, se ei todellakaan ole proteiinikokeri, mutta jotain lähellä hiilihydraatti ruokavaliota. Lisäksi vauvojen maitokaavassa on vain maitoa (kaseiinia) ja heraproteiinia, ja vanhemmille lapsille on myös kasvis. Täydellisistä eläinvalkuaisista, jotka on saatu lihasta, ei ole kysymys.

Kuinka täysi ruokavalio on aikuiselle, iso kysymys. Kyllä, vauvanruoka sisältää monia hyödyllisiä vitamiineja ja kivennäisaineita, mutta niiden määrä voidaan laskea pienelle lapselle eikä aikuiselle, jolla on täysin erilaiset fysiologiset tarpeet. Ja jos otat myös huomioon, että suuret fyysiset kuormat vaikuttavat vain näiden hyödyllisimpien aineiden menetykseen, osoittautuu, että tarpeet ovat vieläkin suuremmat.

Vauvanruoka, vaikkakin tasapainoinen, ei voi korvata aikuisen kaverin tai tytön tavallista ruokavaliota. Sitä voidaan käyttää vain lisäaineena helposti sulavien proteiinien ja energian täydentämisen lähteenä. Tämä lisä on kuitenkin hyödyllinen ennen koulutusta ja harvoin sen jälkeen. Loput ruokavaliosta koostuvat täysimittaisesta eläinproteiinista. Mutta rasvojen ja hiilihydraattien kanssa sinun on oltava varovaisia, koska osa kehosta on jo saanut vauvanruokaa.

Jos käytät ruokavaliota voidaksesi saada lihasmassaa vauvanruokaa käyttäen, suosittelemme kuivien sekoitusten käyttöä nuorimmille, sillä vain täällä löydät täydelliset sulavia maitoproteiineja oikeaan määrään. Kasviproteiini ei näytä yhtä hyvää tehokkuutta kuin lihaksen kasvun stimulaattori.

Mutta jos verrataan lasten ja urheiluravitsemuksen koostumusta, löydät kaikki samat komponentit: heraproteiini ja kaseiini, mutta lisäämättä rasvoja ja hiilihydraatteja, jotka voivat olla tarpeettomia. Ainakin nämä osat ovat hyvin antelias monien elintarviketuotteiden kanssa, joten rasva ja hiilihydraatit eivät ole pulaa tavallisessa ruokavaliossa. Joten mikä on paras ruokailu urheilijoille?

Joku katsoo urheiluvälinekemikaalien hintatunnisteiden jälkeen, että se on paljon huonompi hinta halvempien äidinmaidonkorvikkeiden osalta. No, nuoret äidit talousarvion laadusta laatusekoituksia voi kilpailla urheilu eliitin, ja on oikein.

Neuvostoaikana ovat vajonneet unholaan yhdessä penniäkään hyödykkeiden hinnat maan tulevaisuudesta, ja nyt hyllyt katsoo meitä hintalappuja kymmeniä ja jopa satoja hryvnia yhden vauvan elintarvikepakkauksissa. Ehkä nämä hintatunnisteet ovat vielä pienemmät kuin urheiluravintokauppojen hyllyissä, mutta sinun on harkittava tuotteen kulutusta. Palautteen mukaan urheilijoiden jotka käyttivät  ruokavalio joukko lihasmassaa  ja Proteiinijuomien, vauvanruokaa, lopulta aina ilmi, että erikoistuotteita aikuisille edullisimman ravinteiden seoksia lapsille, vaikka kalleus pakkausten Sports Nutrition.

Joten, kuinka hyödyllistä on palata lapsuuden ravitsemukselle ikäämme, kun urheilijoille on monia tehokkaita ja luonnontuotteita, jokainen päättää itsestään. On täysin mahdollista, että ectomorphs äidinmaidonkorvikkeen ja tulee olemaan kannattava sijoitus, joka auttaa veistää kehosta, mutta muiden pitäisi miettiä kahdesti ennen kuin toteuttaa vastaavanlaisia kokeita, paitsi jos niiden tavoitteena ei ole "eristys" kustannuksella rasvaa varaa.

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.