^

Virtsan yleinen analyysi raskauden aikana

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Virtsan yleinen analyysi raskauden aikana viittaa pakollisiin testeihin ja annetaan ennen jokaista vierailua raskauden valvonnassa olevalle lääkärille.

Yleisillä virtsatestillä saatujen tietojen avulla voit tutustua ruumiin poikkeamiin varhaisvaiheissa. Asetonin ylittyminen puhuu maksatulehduksista, myrkyllisyydestä. Sokerin esiintyminen virtsassa osoittaa diabeteksen kehittymistä ja proteiinifraktioita virtsassa - toksisuuden ensimmäinen merkki.

Normaalit virtsan yleisanalyysiin:

 • Erittyvän virtsaan aamuosan tilavuus on 150-250 ml.
 • Virtsan väri voi vaihdella vaaleankeltaisesta rikkaan keltaiseksi (jotkin tuotteet ja lääkkeet voivat vaikuttaa sen väriin).
 • Normaalin virtsan tulee olla täysin läpinäkyvä, virtsa muuttuu sameaksi minkä tahansa tulehduksen kanssa, kun siinä esiintyy proteiinifraktioita.
 • Virtsan tiheyden normi on 1010-1030 g / l. Tämä arvo voi nousta munuaissairauksien (glomerulonefriitti, diabetes mellitus) ja vähentää kroonista munuaisten vajaatoimintaa.
 • Virtsan happamuus voi olla emäksinen (pääasiassa kasvinruokien käyttö) tai hapan, normaalissa pH: ssa on 5-7. Jos raskaana oleva nainen ei ole kasvissyöjä, virtsan alkalinen reaktio voi johtua virtsaputken kroonisesta tulehdusprosessista. Diabetes mellituksessa virtsan pH siirtyy happopuolelle.
 • Normien leukosyyttien tulisi olla vähintään 5 yksikköä.
 • Eryytosyyttien ei pitäisi olla normaaleja, 3 yksikköä voidaan hyväksyä. Näkyvissä.
 • Bakteereja ja proteiinia ei yleensä pidä sisällyttää virtsanäytteeseen, ja niiden esiintyminen osoittaa bakteeritulehdusta.
 • Myös virtsan ei tulisi sisältää bilirubiini-, ketoni-, glukoosi- tai healiinisylintereitä (enintään 1-2 näkökentässä).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Kuka ottaa yhteyttä?

Nechiporenko-analyysi raskauden aikana

Analyysi Nechiporenko raskauden aikana voi antaa tietoa tilasta Virtsa- ja naiset varhaisessa vaiheessa tunnistaa todennäköisesti tautien erityisiä tähän tilaan - pyelonefriitti, kystiitti. Raskauden aikana kuormitusta munuaisiin ja virtsanerityselimistö on poikkeuksellisen korkea, joten on tärkeää seurata työnsä, varsinkin jos huolissaan kipu ristiluu, lannerangan, siellä halu usein virtsaaminen.

Ennen virtsan keräämistä analyysiin, sinun on pidettävä perineum-wc ja kerätä virtsan keskiosa erityisessä injektiopullossa, jota voit ostaa apteekista. Välittömästi materiaalin keräämisen jälkeen sinun on lähetettävä virtsanäytteet laboratorioon.

Käyttämällä mukaan nechyporenko analyysi voi määrittää pitoisuus virtsassa on muodostettu elementeistä. Lisääntynyttä vangitsemisen leukosyyttien ilmaisee tulehduksen (todennäköisyys kystiitti, pyelonefriitti), lisääntynyt punasolujen normi osoittaa munuaiskivet, kasvaimet, ulkonäkö gealinovyh sylinterien virtsasta, viittaa glomerulonefriitti, myrkytys.

Virtsamäärityksiä by Nechiporenko raskauden aikana täytyy ryhtyä tarvittaviin - sitä voidaan käyttää raskauden alkuvaiheessa tunnistaa munuaissairaus, myöhään toxicosis, suorittaa tarvittavan hoidon ja suojella itseään ja syntymättömän vauvan komplikaatioita.

Virtsan analysointiasetoni raskauden aikana

Ase- tonin urina-analyysiä raskauden aikana suoritetaan tarkempien mahdollisten sisätautien diagnosoimiseksi. Kun asetonin taso virtsassa kasvaa, raskaana oleva nainen tulee hitaaksi, unelias, menettää ruokahalun, kehon lämpötilan nousu ja jano kehittyy. Raskauden aikana tämä sairaus, kuten kaikki muut huonovointisuus, ei ole hyväksyttävää. Asetoni esiintyy raudan, vakavien ruoansulatusjärjestelmän sairauksien puutteessa. Samanlainen huonovointisuus havaitaan niissä, jotka ovat pitkään kiinni ruokavaliosta ja rajoittuneista hiilihydraateista. Jos tuleva äiti virtsassa näyttää asetonilta, niin se on erittäin vaarallinen sikiölle.

Syyt, joiden vuoksi asetonia esiintyy virtsassa:

 • Epäasianmukainen ruokavalio, jonka valtaosa on makea.
 • Stressaavat tilanteet.
 • Huonovointisuus voimakkaan varhaisen toksisuuden takia.

Naisen tilan helpottamiseksi ei tarvita vakavaa hoitoa, hyvin suunniteltua ruokavaliota ja säännöllistä virtsatestausta asetonille. Analyysiä ei ole vaikea läpäistä, materiaalin valmistelu- ja toimitussäännöt ovat samat kuin yleisanalyysissä. Tärkeintä - älä unohda henkilökohtaista hygieniaa ennen virtsanäytteen keräämistä tutkimusta varten.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.