^

Terveys

Tarttuvat ja loiset sairaudet

Pneumokokin aiheuttama aivokalvontulehdus: oireet, diagnoosi, hoito

Keuhkojen ja keuhkopussin, välikorvan ja sivuonteloiden, pehmytkudosten ja nivelten tulehduksen lisäksi pneumokokki-infektio voi aiheuttaa tulehdusprosessin aivokalvoissa - pneumokokki-aivokalvontulehduksen.

Aivokalvontulehdus ilman kuumetta: oireet, hoito

Harvinaisissa tapauksissa aivokalvontulehdus kehittyy ilman kuumetta, mikä vaikeuttaa suuresti diagnoosia ja voi viitata immuunijärjestelmän häiriöihin. 

Enterovirus aivokalvontulehdus lapsilla ja aikuisilla

Enteroviruksia pidetään yleisimpänä viruksen aiheuttaman aivokalvontulehduksen aiheuttajana monissa maailman maissa: joissakin korkean tulotason maissa raportoidaan vuosittain 12–19 tapausta 100 000 ihmistä kohti.

Ihmisen granulosyyttinen anaplasmoosi

Anaplasmoosilla on polymorfisia oireita ja ominaista kausiluonteisuutta (pääasiassa kevät-kesäaikaa), joka liittyy luonnolliseen punkkien välityksellä tapahtuvaan toimintaan. 

Postmoid -oireyhtymä aikuisilla ja lapsilla

Postkoidi -oireyhtymä - tämä diagnoosi herättää monia kysymyksiä. Yleensä ihmiset ajattelevat: he ovat saaneet infektion, toipuneet, eikä sinun tarvitse enää huolehtia. Mutta koronavirus on salakavalampi kuin lääkärit odottivat: se pystyy muistuttamaan itseään pitkään erilaisilla patologisilla oireilla kuulostuneen oireyhtymän muodossa.

Tarttuva punoitus

Kun esiintyy erilaisia infektioita, iholla voi esiintyä polttovälin punoitusta - tarttuvaa punoitusta, mikä on merkki siitä, että infektio on aiheuttanut reaktion lisääntyneen verenkierron muodossa ihoalueelle.

Streptoderman tyypit: taudin eri muotojen oireet ja erityispiirteet

Streptoderma on kollektiivinen käsite, jonka avulla lääkärit määrittävät streptokokkitartunnan aiheuttaman ihon patologian erilaisia ja muotoja. Erilaisilla streptoderma-tyypeillä on omat ominaiset oireet, ominaisuudet ja kehitysolosuhteet. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.