^

Terveys

Tarttuvat ja loiset sairaudet

Enterovirus aivokalvontulehdus lapsilla ja aikuisilla

Enteroviruksia pidetään yleisimpänä viruksen aiheuttaman aivokalvontulehduksen aiheuttajana monissa maailman maissa: joissakin korkean tulotason maissa raportoidaan vuosittain 12–19 tapausta 100 000 ihmistä kohti.

Ihmisen granulosyyttinen anaplasmoosi

Anaplasmoosilla on polymorfisia oireita ja ominaista kausiluonteisuutta (pääasiassa kevät-kesäaikaa), joka liittyy luonnolliseen punkkien välityksellä tapahtuvaan toimintaan. 

Postmoid -oireyhtymä aikuisilla ja lapsilla

Postkoidi -oireyhtymä - tämä diagnoosi herättää monia kysymyksiä. Yleensä ihmiset ajattelevat: he ovat saaneet infektion, toipuneet, eikä sinun tarvitse enää huolehtia. Mutta koronavirus on salakavalampi kuin lääkärit odottivat: se pystyy muistuttamaan itseään pitkään erilaisilla patologisilla oireilla kuulostuneen oireyhtymän muodossa.

Tarttuva punoitus

Kun esiintyy erilaisia infektioita, iholla voi esiintyä polttovälin punoitusta - tarttuvaa punoitusta, mikä on merkki siitä, että infektio on aiheuttanut reaktion lisääntyneen verenkierron muodossa ihoalueelle.

Streptoderman tyypit: taudin eri muotojen oireet ja erityispiirteet

Streptoderma on kollektiivinen käsite, jonka avulla lääkärit määrittävät streptokokkitartunnan aiheuttaman ihon patologian erilaisia ja muotoja. Erilaisilla streptoderma-tyypeillä on omat ominaiset oireet, ominaisuudet ja kehitysolosuhteet. 

Streptoderman syyt ja patogeneesi

Streptoderma on sairaus, jota melkein jokainen meistä on kohdannut, vaikkakaan kaikki eivät epäillä sitä. Streptoderman syyt ja patogeneesi ovat monessa suhteessa samanlaisia kuin muiden tartuntatautien etiologia ja kehitysmekanismi, mutta niillä on edelleen omat ominaispiirteensä.

Miten tunnistaa streptoderma aikuisilla ja lapsilla: taudin oireet ja vaiheet

Streptodermaa ei voida pitää lapsuussairauksina, vaikka lasten esiintyvyys on paljon suurempi kuin nuorten ja aikuisten keskuudessa. Tätä helpottaa patogeenin leviäminen suuriin lasten ryhmiin.

Lämpötilan nousun syyt aikuisille ja lapsille 38-39,5

Lämpötilan nousu ei ole vakava syy paniikkiin, kunhan se ei ylitä 39,5-40 asteen merkkiä. Mutta tämä on jo hälyttävä signaali ajatella terveydentilaa, koska tällaisista puutteista termoregulaatiossa ei tapahdu alusta alkaen yleensä.

Korkean lämpötilan seuraukset, komplikaatiot ja ennusteet

Jos lämpötila 38-38,5 kestää 3-5 päivää, mikä osoittaa kehon aktiivista taistelua infektiota vastaan, siinä ei ole mitään vikaa, sinun ei pitäisi kiirehtiä vähentämään sitä, mutta lämpötilan saavuttaminen kriittisiin arvoihin (39-39,5 astetta) on välttämätöntä ampua heti.

Vaikea kutina vesirokko aikana: mitä tehdä, miten lievittää?

Vesirokko tai vesirokko on virtsatauti, joka leviää ilmassa olevilla pisaroilla. Useimmiten se on kuuden kuukauden ja 7 vuoden ikäisiä lapsia, mutta myös aikuisten infektioita on esiintynyt.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.